4. 84' - Doelpunt vrije trap - Lior Refaelov (0 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 29 - 07/03/20 - 20:00
    84'
    Lior Refaelov
    0 - 1
    84'

Antwerp heeft op de valreep de drie punten gepakt op het veld van KV Kortrijk. De Great Old kende een moeilijke avond en mag Lior Refaelov bedanken. Hij zorgde met een geweldige vrije trap voor de nipte overwinning.

Kortrijk - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: De enorme misser van Mbokani. De Congolees kwam alleen voor Jakubech, maar zijn stiftertje leek nergens op. Als Antwerp daar op voorsprong komt, krijgen we een andere wedstrijd.
    • Man van de match: Refaelov moest op de bank beginnen, maar met een heerlijke vrije trap bezorgde hij Antwerp op de valreep de drie punten.
    • Opvallend: Het veld in het Guldensporenstadion ligt er momenteel heel slecht bij. Daardoor is het moeilijk om goed voetbal te brengen. Kan Kortrijk dat euvel oplossen voor de start van Play-off II?

Kansen aan beide kanten op slechte grasmat

Kortrijk nam de beste start, al waren er in de beginfase veel slordigheden aan beide kanten. Daar zat de slechte grasmat in het Guldensporenstadion zeker voor iets tussen. Gaandeweg kwam Antwerp –mede dankzij een sterke Defour- beter in de wedstrijd.

Jakubech moest een eerste keer ingrijpen op een lage schuiver van Rodrigues. Enkele minuten later leek de doelman van Kortrijk helemaal kansloos. Mbokani verscheen moederziel alleen in de zestien, maar hij probeerde af te werken met een stiftertje en dat liep slecht af: Jakubech kon makkelijk klemmen.

De Congolees wilde zijn misser zelf rechtzetten. Hij pakte uit met een geweldige pegel, maar die spatte uiteen op de deklat. Antwerp duwde even door op het einde van de eerste helft, al kreeg Kortrijk ook een uitstekende kans. Het hobbelende schot van De Sart werd knap uit de hoek geranseld door Bolat.

Invaller Refaelov schenkt Antwerp late zege

Na de rust viel er veel minder te beleven in het Guldensporenstadion. Het werd steeds meer een eindeseizoenswedstrijd. Antwerp probeerde wel en kreeg via Haroun een kans, maar Jakubech echt bedreigen lukte niet meer voor de ploeg van Bölöni.

Kortrijk had uitzicht op een puntje tegen Antwerp en leek daar gelukkig mee, maar uiteindelijk kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Na een fout van Lepoint op Hoedt mocht Refaelov aanleggen voor een vrije trap op de rand van de rechthoek.

De invaller haalde zijn penseel boven en krulde enig mooi over het muurtje en voorbij Jakubech. Kortrijk probeerde nog te reageren en kreeg nog kansen via  Mboyo en Makarenko, maar Bolat verslaan lukte niet meer. Antwerp pakt dus op de valreep 3 belangrijke punten tegen Kortrijk.

"Dankbaar voor de individuele klasse van Refaelov"

Faris Haroun (Antwerp): "We weten dat het nooit gemakkelijk is op het veld van Kortrijk. Bovendien wilden zij revanche voor het verlies in de Beker van België. We zijn niet echt diep moeten gaan om de overwinning te pakken. Zij maakten veel fouten waardoor het spel vaak stillag. Wij zijn dankbaar dat de individuele klasse van Refaelov ons de drie punten bezorgt."

Yves Vanderhaeghe (Kortrijk): "We werken hard, maar blijkbaar wordt het scenario geschreven voor de match. Zij hebben natuurlijk veel kwaliteit met onder andere Refaelov, maar verder hebben ze weinig gedaan. Wij hadden alles onder controle. Mijn ploeg heeft gestreden, maar de bal wilde niet binnen."

Lior Refaelov (Antwerp): "We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden, zeker op dit veld. Dit zijn belangrijke punten voor de toekomst. Mijn vrije trap? Ik ben altijd gelukkig als ik de ploeg kan helpen en mijn eigen statistieken kan opkrikken."

90+4'

Antwerp heeft in extremis een overwinning geboekt op het veld van Kortrijk. Tijdens een mindere tweede helft zorgde Refaelov voor de beslissing. De invaller krulde een vrije trap enig mooi over het muurtje en voorbij Jakubech.
    90+2'

Pegel van Makarenko

Via Makarenko komt de thuisploeg nog bijna op gelijke hoogte. Zijn pegel zoeft enkele centimeters naast de paal.
    90+1'
    Bijna een geruststellende voorsprong voor Antwerp. De lage voorzet van De Sart gaat echter aan iedereen voorbij. Het blijft nog even spannend.
    90+1'

89'

Twee keer Mbokani

Mbokani krijgt tot twee keer toe de kans om de score verdubbelen. Eerst wordt zijn schot afgeblokt, nadien kan hij een voorzet van Buta niet benutten.
    88'
    86'

Kortrijk reageert

De thuisploeg reageert via Mboyo, maar zijn poging wordt afgeweerd door Bolat. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.
    85'

Doelpunt Refaelov

Refaelov maakt het verschil voor Antwerp. Na een fout van Lepoint op Hoedt mag de Israëliër aanleggen voor een vrije trap. Hij krult de bal mooi over het Kortrijkse muurtje. Jakubech is kansloos.
    84'
    79'

Eindeseizoenswedstrijd

Er gebeurt werkelijk niets meer in het Guldensporenstadion. Dit begint steeds meer te lijken op een eindeseizoenswedstrijd.
    77'

Vanderhaeghe tevreden met puntje?

Bij Kortrijk gaat Azouni naar de kant voor Lepoint. Een aanvallende middenvelder eruit voor een defensieve. Vanderhaeghe lijkt tevreden met een puntje.
    74'

Kan Refaelov het verschil maken?

Rodrigues gaat naar de kant voor Refaelov. Kan de Israëliër het verschil maken voor Antwerp?
    73'
    73'

Slappe kopbal

Toch nog is een kansje voor Antwerp. De kopbal van Arslanagic is echter te slap om Jakubech te bedreigen.
    71'
    De wedstrijd valt een beetje stil. Ligt dat aan de grasmat? Die wordt namelijk met de minuut slechter in het Guldensporenstadion. Beide ploegen proberen wel, maar het is moeilijk om aan kansen te geraken.