AA Gent slikt liefst 4 goals in zijn 1e thuisnederlaag van het seizoen

  1. 44' - Doelpunt strafschop - Marco Ilaimaharitra (0 - 2)
  2. 41' - Geel - Milad Mohammadi
  3. 38' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 1)
  4. 17' - Geel - Elisha Owusu
  5. 8' - Verv. Steeven Willems door Modou Diagne
  1. 90' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Gaëtan Hendrickx
  2. 89' - Doelpunt strafschop - Kaveh Rezaei (1 - 4)
  3. 84' - Geel 2 - Milad Mohammadi
  4. 74' - Verv. Ali Gholizadeh door Joris Kayembe
  5. 72' - Verv. Roman Bezoes door Dylan Mbayo
  6. 66' - Geel - Ryota Morioka
  7. 59' - Doelpunt - Dogbole Niangbo (1 - 3)
  8. 57' - Doelpunt - Mamadou Fall (0 - 3)
  9. 55' - Verv. Brecht Dejaegere door Giorgi Chakvetadze

  Charleroi heeft nog wat extra vertrouwen getankt na een 1-4-zege tegen AA Gent, dat leider Club nu al 15 punten ziet uitlopen. Voor Gent was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

  AA Gent - Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent gaat na de pauze op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het is Mamadou Fall die op het uur de match in een beslissende plooi legt met de 0-3.
  • Man van de match: Ryota Morioka was andermaal de orkestmeester bij de bezoekers. De Japanner verkeert in bloedvorm en stuwt Charleroi naar een hoger niveau.
  • Opvallend: AA Gent lijdt zijn eerste thuisnederlaag sinds 5 mei 2019. Toen werd er met 0-1 verloren van Club Brugge.

  Bekijk de goals uit AA Gent - Charleroi (1-4)

  Efficiënt Charleroi neemt voor de pauze al afstand

  AA Gent had wat recht te zetten na de slipper tegen Cercle Brugge, maar raakte tegen een strak georganiseerd Charleroi moeilijk in zijn spel. Pas na een kwartier knutselde de thuisploeg, die het zonder de geblesseerde Odjidja moest doen, een aardige actie in elkaar. Het schot van David werd afgeblokt.

   

  Charleroi oogde vooral gevaarlijk in de omschakeling. Nicholson en de snelle Fall loerden op foutjes in de Gentse defensie, en die tactiek loonde: Rezaei speelde Nicholson vrij in de zestien meter en de Jamaicaan schoof de 0-1 beheerst door de benen van Kaminski.

   

  Nog voor het rustsignaal liep het helemaal mis bij Gent. Na een penaltyfout van Plastoen mocht Ilaimaharitra er vanaf elf meter 0-2 van maken, een fikse dreun voor een flets AA Gent.

  VIDEO: Morioka plukt de bal heerlijk uit de lucht en laat Owusu achter

  AA Gent krijgt stevige tik in eigen Fort Ghelamco

  Gent begon iets gretiger aan de tweede helft, met kansen voor David en Dejaegere, maar Charleroi-doelman Penneteau lag dwars. Lang duurde de Gentse opflakkering niet, want op het uur legde Mamadou Fall de Ghelamco Arena het zwijgen op met een geweldig vluchtschot: 0-3.

   

  Invaller Niangbo deed de hoop op een onwaarschijnlijke ommekeer nog even opflakkeren met de snelle 1-3, maar verder kwam AA Gent niet meer. De thuisploeg beet de tanden stuk op een zwart-witte muur, ook de inbreng van Tsjakvetadze en Mbayo mocht niet baten.

   

  Na de uitsluiting van Mohammadi was het helemaal uit voor AA Gent, dat ook nog een penaltygoal van Rezaei moest slikken: 1-4, de eerste thuisnederlaag van het seizoen is meteen een stevige.

  Thorup: "We moeten in de spiegel kijken"

  Jess Thorup (AA Gent): "Charleroi is een ploeg met veel vertrouwen die heel sterk is in de omschakeling. Wij vonden vandaag niet de oplossingen om kansen te creëren zoals we normaal wel doen. Ik zoek geen excuses in de afwezigheid van enkele spelers. Ik focus op de spelers die er vandaag waren. We moeten in de spiegel kijken en vaststellen dat we niet tevreden kunnen zijn over deze prestatie. We leken wat nerveus, maakten de verkeerde keuzes, er was te weinig beweging, en zo kan ik nog even doorgaan."

   

  Karim Belhocine (Charleroi): "We hebben twee unieke dingen verwezenlijkt vanavond: het is de eerste thuisnederlaag voor Gent dit seizoen en het is de eerste keer ooit dat Charleroi 54 punten heeft in deze fase van de competitie. Ik ben dan ook heel tevreden en trots op de hele ploeg. We werken heel hard en leven samen als een familie. En dat zie je op het veld. We gaan nu niet beginnen te dromen. We blijven hard werken en pakken het wedstrijd per wedstrijd aan, dan zien we wel waar dat ons brengt."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Charleroi dient AA Gent zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. Het wordt maar liefst 1-4 in de Ghelamco Arena, na een fletse match van AA Gent en een zeer solide collectieve prestatie van Charleroi.
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  4. tweede helft, minuut 90. Terwijl het stadion langzaam leegloopt, gaat Charleroi nog op zoek naar een vijfde treffer. Het schot van Fall rolt voorlangs.
  5. tweede helft, minuut 89. 1-4: Rezaei kent geen genade. Rezaei plaatst de penalty onhoudbaar in de hoek, Kaminski is voor de vierde keer geklopt vanavond. 1-4, een serieus statement van Charleroi.
  6. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Kaveh Rezaei van Charleroi. 1, 4.
  7. tweede helft, minuut 88. Opnieuw penalty! AA Gent moet de kelk tot de bodem ledigen. Ngadeu krijgt de bal tegen de uitgestoken arm: opnieuw penalty voor Charleroi!
  8. tweede helft, minuut 86. Fall pakt nog eens uit met een vluchtschot zoals bij de 0-3, maar nu vliegt de bal recht op Kaminski af.
  9. tweede helft, minuut 84. Rood Mohammadi. Mohammadi pakt zijn tweede gele kaart en moet vervroegd gaan douchen. Voor Charleroi lijkt de zege nu wel helemaal binnen.
  10. Tweede gele kaart voor Milad Mohammadi van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 84
  11. tweede helft, minuut 84. Het is een zwart-witte muur waar AA Gent telkens weer tegenaan botst. Er is geen doorkomen aan.
  12. tweede helft, minuut 80. Mbayo wringt zich tussen een paar verdedigers door en trapt in de draai, Penneteau kan simpel oprapen.
  13. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. De tijd tikt weg in het nadeel van AA Gent, dat de tanden stuk bijt op de strakke organisatie van Charleroi.
  14. tweede helft, minuut 74. AA Gent heeft de moed alleszins nog niet opgegeven, want het blijft aanvallen. Bert Sterckx op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Charleroi, Joris Kayembe erin, Ali Gholizadeh eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KAA Gent, Dylan Mbayo erin, Roman Bezoes eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Thorup gooit zijn laatste troefkaart op tafel: de 18-jarige Mbayo mag nog twintig minuten opdraven.
  18. tweede helft, minuut 67. Geel Morioka. Morioka legt Tsjakvetadze neer en pakt zo zijn vijfde gele kaart. Hij mist de slotmatch van de reguliere competitie.