Anderlecht blijft dromen van POI na monsterzege tegen Zulte Waregem

  1. 22' - Geel - Davy De fauw
  2. 15' - Doelpunt - Michel Vlap (2 - 0)
  3. 6' - Own goal - Ewoud Pletinckx (1 - 0)
  1. 86' - Verv. Vincent Kompany door Kemar Lawrence
  2. 86' - Doelpunt - Nacer Chadli (7 - 0)
  3. 83' - Doelpunt - Michel Vlap (6 - 0)
  4. 82' - Geel - Jeremy Doku
  5. 77' - Verv. Dejan Joveljic door Nacer Chadli
  6. 75' - Doelpunt - Jeremy Doku (5 - 0)
  7. 73' - Verv. Francis Amuzu door Yari Verschaeren
  8. 71' - Verv. Damien Marcq door Abdoulaye Sissako
  9. 67' - Geel - Dejan Joveljic
  10. 65' - Doelpunt strafschop - Michel Vlap (4 - 0)
  11. 54' - Geel - Olivier Deschacht
  12. 49' - Doelpunt - Jeremy Doku (3 - 0)
  15'Michel Vlap2 - 0
  49'Jeremy Doku3 - 0
  65'Michel Vlap4 - 0
  75'Jeremy Doku5 - 0
  83'Michel Vlap6 - 0
  86'Nacer Chadli7 - 0

  Anderlecht heeft zijn fans verwend met liefst 7 goals tegen Zulte Waregem. Vlap vond 3 keer de weg naar het net. Dankzij het puntenverlies van KV Mechelen blijft paars-wit in de running voor de top zes. "Dit Anderlecht hoort gewoon thuis in Play-off I", vond uitblinker Vlap.

  Anderlecht - Zulte Waregem kort samengevat

  • Sleutelmoment: Anderlecht bedankt Zulte Waregem voor een vroege owngoal en maakt na een kwartier gebruik van een gapend gat in de bezoekende defensie. Bij 2-0 hoeft de thuisploeg dan al niks meer te vrezen.
  • Man van de Match: Eén goal tegen Eupen, twee tegen Waasland-Beveren en nu drie tegen Zulte Waregem: het gaat duidelijk in stijgende lijn met Michel Vlap. De lange Fries is het kloppende hart geworden van een herboren Anderlecht.
  • Opvallend: Niet langer dan drie weken geleden heette het nog dat paars-wit een scoreprobleem had. En kijk nu: de recordkampioen legt de ballen er aan de lopende band in. Liefst 16 op drie speeldagen, meer dan een derde van het seizoenstotaal.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Zulte Waregem (7-0)

  Zulte Waregem legt thuisploeg weinig in de weg

  Essevee was nochtans niet naar het Lotto Park afgezakt om zich te laten afslachten. Dury zette een aanvallend elftal tussen de lijnen, terwijl Vercauteren bij Anderlecht Amuzu beloonde voor zijn felle invalbeurt in Beveren. Beide ploegen begonnen wel aarzelend, met wat doelloos balbezit.

   

  In de vijfde minuut bracht Pletinckx de zaak ongewild in een stroomversnelling. De verdediger werkte een voorzet met een volmaakte boog over zijn eigen doelman en hielp de thuisploeg in het zadel. Op het kwartier was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Sambi Lokonga loodste Vlap door de buitenspelval en de Nederlander werkte ijskoud af.

   

  Misnoegde fans uit de gesloten Noordtribune vierden de 2-0 met vuurwerk buiten het stadion, waarvan één pijl zelfs op het veld belandde. Het was met enige overdrijving nog de enige noemenswaardige gebeurtenis in de rest van de eerste helft. Anderlecht vierde de teugels tegen een onmachtig Zulte Waregem, waar alleen Dompé wat kruit in zijn schoenen leek te hebben.

  VIDEO: Vuurwerk buiten het stadion van Anderlecht en vuurpijl belandt op het veld

  Anderlecht haalt het zware geschut boven

  Waar Anderlecht voor de rust nog wat schoorvoetend voetbalde, trok het na de rust alle registers open. Doku nagelde de 3-0 al snel tegen de touwen. Ook uit Mechelen kwam goed nieuws, want daar had Eupen gelijkgemaakt.

   

  Tussen de lijnen trokken die van paars-wit zich daar weinig van aan. Zij denderden gewoon voort. Na klungelig handspel van Marcq mocht Vlap een strafschop omzetten. Doku wilde niet achterblijven bij zijn ploegmaat en deed zijn eerste doelpunt nog eens dunnetjes over. 5-0 inmiddels, mocht u de tel onderweg zijn kwijtgeraakt.

   

  Tegen een zwalpend Zulte Waregem mochten Verschaeren en Chadli tot groot jolijt van de fans de ziekenboeg verlaten en proeven van wat speeltijd. De inbreng van de verloren zonen remde Anderlecht allerminst af. Zulj schotelde Vlap zijn hattrick voor en Chadli zette zelf de kers op de taart. De 7-0 betekende meteen de ruimste zege van dit seizoen in de Jupiler Pro League.

   

  Dankzij het gelijkspel van Mechelen mag Anderlecht nog steeds blijven hopen op deelname aan Play-off I. Het moet dan zelf winnen op het veld van Sint-Truiden en hopen dat Genk en Mechelen in hun onderling duel gelijkspelen.

  "Vandaag heb je de echte Vlap gezien"

  Michel Vlap en Anderlecht rolden Zulte Waregem helemaal op. "Wij zijn heel erg bezig met een proces. De laatste tijd gaat het gewoon veel beter. Er is controle en vertrouwen, iedereen speelt vrijuit en wil de bal hebben. Er is plezier op het veld en dan zijn we gewoon een heel goeie ploeg."

   

  Eindelijk begint paars-wit ook vlot te scoren. "Je moet werken op afwerken. Je moet weten hoe iedereen loopt. De laatste tijd spelen we ook voor het grootste gedeelte met een intacte elf. Er is veel balans en dat resulteert nu in veel doelpunten", legde de Nederlander uit.

   

  Dankzij de misstap van Mechelen kan Play-off I nog steeds. "Dat is wat je hoopt, maar ik had er eigenlijk helemaal niet aan gedacht. Ik wilde gewoon een mooie wedstrijd spelen, met ruim verschil winnen en met een goed gevoel de play-offs ingaan. Welke, dat zien we dan wel. We hebben het toch niet in eigen hand."

   

  Anderlecht hoort toch thuis in Play-off I? "Ik denk dat dat vanzelf spreekt. We kunnen gewoon hartstikke goed voetballen en dat laten we op dit moment zien. Dan hoort dit Anderlecht gewoon thuis in Play-off I."

   

  Vlap zelf is helemaal aan het ontbolsteren. "Dat is wat vertrouwen en ritme doen. Ik heb met Sambi en Zulj twee jongens achter me die ontzettend goed kunnen voetballen. Die vinden mij. Ik moet de bal in de laatste fase krijgen, dan ben ik op mijn best. Vandaag heb je de echte Vlap gezien."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Afgelopen! Anderlecht heeft de zware kanonnen bovengehaald en Zulte Waregem met 7-0 aan flarden geschoten. Door het gelijkspel van Mechelen maakt paars-wit nog steeds kans op Play-off I.
  3. tweede helft, minuut 90. We hopen voor het murw geslagen Essevee dat de vierde man er niet te veel tijd bijtelt.
  4. tweede helft, minuut 89. 7-0 is de ruimste zege van dit seizoen in de Jupiler Pro League.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Kemar Lawrence erin, Vincent Kompany eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Hopla, 7-0! Nacer Chadli mag delen in de feestvreugde. De Rode Duivel zet de voorhistorische 7-0 op het bord, maar alle krediet moet naar Doku gaan voor zijn voorbereidend werk. Zijn arendsoog ziet een onbestaand gat.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Nacer Chadli van Anderlecht. 7, 0.
  8. tweede helft, minuut 85. "We are Anderlecht!" De supporters kunnen weer genieten, al wringt Sambi Lokonga een fijne kans op 7-0 de nek om.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Michel Vlap van Anderlecht. 6, 0.
  10. tweede helft, minuut 83. Hattrick voor Vlap! Michel Vlap zet de kers op de taart met de 6-0. De Nederlander verkeert echt in bloedvorm en is nu erg ruim topschutter van Anderlecht dit seizoen. Hij bedankt Zulj voor de propere assist.
  11. tweede helft, minuut 82. Sambi Lokonga loopt tegen een domme gele kaart aan.
  12. Gele kaart voor Jeremy Doku van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 80. Geen spanning meer. De wedstrijd hobbelt naar het einde. Af en toe probeert de thuisploeg te flitsen, maar het hoeft allemaal niet meer zo nodig.
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Anderlecht, Nacer Chadli erin, Dejan Joveljic eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Vossen mist een uitstekende kans, maar alle ogen zijn gericht op invaller Chadli. Anderlecht recupereert zijn toppers voor de play-offs.
  16. tweede helft, minuut 76. Als de scores overal blijven zoals ze zijn, moet Anderlecht op de slotspeeldag winnen in Sint-Truiden en hopen dat Genk en Mechelen gelijkspelen. Anders wordt het Play-off II.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Jeremy Doku van Anderlecht. 5, 0.