KV Mechelen legt de druk bij Racing Genk en Anderlecht

  1. 90+4' - Own goal - Rocky Bushiri (0 - 3)
  2. 90+3' - Geel - Allan Sousa
  3. 89' - Verv. Geoffry Hairemans door Alexander Corryn
  4. 86' - Geel - Chris Durkin
  5. 83' - Verv. Samuel Asamoah door Jordan Botaka
  6. 82' - Doelpunt - Dante Vanzeir (0 - 2)
  7. 81' - Geel - Samuel Asamoah
  8. 79' - Doelpunt - Rob Schoofs (0 - 1)
  9. 77' - Geel - Santiago Colombatto
  10. 74' - Verv. Facundo Colidio door Allan Sousa
  11. 72' - Geel - Aster Vranckx
  12. 71' - Verv. Ko Matsubara door Pol García
  13. 69' - Verv. Igor De Camargo door William Togui
  14. 62' - Verv. Joachim Van Damme door Dante Vanzeir
  79'goalRob Schoofs0 - 1
  82'goalDante Vanzeir0 - 2
  90+4'own goalRocky Bushiri0 - 3

  KV Mechelen staat weer een stapje dichter bij Play-off I na een ruime, maar moeizame 0-3-overwinning bij STVV. KVM schuift daarmee de top 6 binnen en legt de druk vooral bij Genk, dat zondag leider Club Brugge ontvangt.

  Sint-Truiden - Mechelen in een notendop

  • Sleutelmoment: In een bikkelwedstrijd springt Mechelen lange tijd niet zorgvuldig genoeg om met zijn kansen. Tien minuten voor tijd vliegen er dan toch twee binnen en kunnen de bezoekers opgelucht ademhalen.
  • Man van de Match: Dante Vanzeir kreeg bij zijn invalbeurt een hatelijk onthaal. De huurling van Genk diende Stayen gepast van antwoord. Hij lag aan de grondslag van de 0-1 en zette even later de 0-2 zelf op het scorebord.
  • Opvallend: In de heenronde pikte Sint-Truiden dankzij twee late goals drie punten mee uit het AFAS Stadion. Vanavond waren de rollen omgekeerd en bezorgde een laat salvo Mechelen de overwinning in Limburg.

  Bekijk de goals uit Sint-Truiden-KV Mechelen (0-3)

  VIDEO: STVV en KVM beuken tegen elkaar en de wind

  Na een 6 op 6 pootte Vrancken een ongewijzigd elftal neer. Bij STVV strafte Kostic aanvoerder Botaka en sterkhouder Garcia voor de slappe prestatie tegen Gent. Lee en Matsubara kregen hun eerste basisplaats in een wedstrijd die meteen in het juiste ritme zat. Sint-Truiden tekende voor de eerste kans, maar daarna nam Mechelen over.

   

  Hairemans kreeg zijn schot niet voorbij een verdediger. Dat lukte Vranckx wel. Steppe was verrast toen het schot van de jongeling door een bos gele benen hobbelde en loste, maar herstelde zich op de rebound van Hairemans. Geleidelijk aan droogden de kansen op, al was er nog een ingehouden kopbal van Van Damme na een hoekschop. De wind blies elke hoge bal weg en dat speelde beide ploegen parten.

   

  Op het halfuur was STVV daar plots weer. Lee glibberde naar de bal en botste op Castro, die opgelucht zag hoe Bushiri daarna huizenhoog over mikte. Even later was er ook een mogelijkheid voor de mee opgeschoven Matsubara. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Schoofs, maar hij kon niet besluiten.

  VIDEO: Van Damme blesseert zich aan rug en moet trap op gedragen worden

  Drie late goals zijn goud waard voor Malinwa

  Ook het tweede bedrijf begon met doelgevaar aan beide kanten van het veld. Colidio verprutste eerst een counter. De Argentijn probeerde het daarna zelf, maar vond Castro op zijn weg. In de herneming werd Lee afgeblokt. Mechelen kon niet achterblijven. Na dom balverlies van Matsubara hield Colombatto de logge De Camargo van een haast zekere 0-1.

   

  Net als voor de rust trok Malinwa het laken naar zich toe. De kwaliteit van de kansen ging er evenwel fel op achteruit. Flauwe pogingen van Schoofs, Hairemans en Vranckx konden Steppe niet uit zijn evenwicht brengen. De tijd begon zo langzaamaan te dringen voor KVM, dat absoluut moest winnen in de jacht op een ticket voor Play-off I.

   

  Tien minuten voor tijd gebeurde het toch. Hairemans bereikte met een subtiele tik Schoofs en die maakte het uit de draai keurig af tegen zijn ex-ploeg.  STVV was nog niet goed bekomen of Vanzeir legde de 0-2 binnen toen Steppe de knal van Togui loste. Na een laatste stuiptrekking van de thuisploeg ramde Bushiri nog een owngoal tegen de touwen.

   

  Dankzij de 0-3 springt Mechelen naar een voorlopige zesde plek. Anderlecht volgt op zes punten, Genk staat er twee in het krijt. De Limburgers ontvangen zondag leider Club Brugge en staan dus fameus onder druk.

  VIDEO: Auw! Matsubara trapt vol in het gezicht van Kabore

  Schoofs: "Rustig kijken naar wat Genk doet"

  Rob Schoofs glunderde na afloop. "Dit zijn drie gouden punten op een heel belangrijk moment. Het is mooi om een moeilijke uitwedstrijd te winnen. De overwinning is ook verdiend. We hebben een goede prestatie afgeleverd."

   

  Toch duurde het lang voor de goal viel. "We speelden nochtans beter in de tweede helft, met veel druk. Maar de bal wilde niet goed vallen. We misten wat présence in de zestien. Na de 0-1 gingen ze er vanzelf in", beschreef de middenvelder van KVM.

   

  Schoofs scoorde die 0-1 zelf, tegen zijn jeugdclub nota bene. "Die goal geeft sowieso veel voldoening", gaf hij toe. "Ik ben blij dat ik eindelijk nog eens heb kunnen scoren en zo mijn steentje heb bijgedragen aan de overwinning."

   

  De wind had zo zijn invloed op de match. "Het veld lag perfect, maar de wind was spelbreker. Zeker een bal in de lucht geven was moeilijk. Je kon beter harde voorzetten over de grond trappen en daar hebben we ook uit gescoord."

   

  "Veel mensen geloofden niet in ons. Nu nog altijd niet, maar laat ze maar doen. Wij gaan gewoon door en hebben van niemand schrik", klonk het ferm. "We spelen goed en hebben vertrouwen. Er volgen nu nog twee belangrijke wedstrijden."

   

  En wat nu? "De druk ligt volledig bij Genk. Wij kunnen rustig kijken naar wat zij doen. Dan is het aan ons om volgende week drie punten te pakken. Dat is voor ons het belangrijkste. Als we ons spel spelen, zijn we op de goede weg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Late goals van Schoofs en Vanzeir (en een owngoal) helpen Mechelen voorbij STVV en brengen Malinwa een stapje dichter bij Play-off I. Genk staat nu onder druk tegen Club Brugge.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Het wordt toch nog 0-3! Bushiri ramt een lage voorzet in zijn eigen doel en trekt er een streep onder. Mechelen wint een lastige match op Stayen.
  4. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 94 door Rocky Bushiri van KV Mechelen. 0, 3.
  5. Gele kaart voor Allan Sousa van STVV tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 93. Bushiri glijdt de bal ongelukkig in eigen doel: 0-3.

   Bushiri glijdt de bal ongelukkig in eigen doel: 0-3

  7. tweede helft, minuut 92. Het is, mede door de wind, nooit een echt goede wedstrijd geweest. Bert Sterckx.
  8. tweede helft, minuut 90. De laatste minuut van de reguliere speeltijd is ingegaan.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Mechelen, Alexander Corryn erin, Geoffry Hairemans eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Geen 0-3. Storm wacht tergend lang om Togui een doelpunt aan te bieden. Daardoor kan Garcia nog in de weg komen lopen.
  11. tweede helft, minuut 87.
  12. tweede helft, minuut 87. Vanzeir doet de boeken dicht: 0-2.

   Vanzeir doet de boeken dicht: 0-2

  13. Gele kaart voor Chris Durkin van STVV tijdens tweede helft, minuut 86
  14. tweede helft, minuut 85. Even wordt het hachelijk voor de neus van Castro. Die pakt uit met een puike redding en wordt dan geholpen door zijn verzamelde verdediging. STVV legt zich er nog niet bij neer.
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Jordan Botaka erin, Samuel Asamoah eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Dante Vanzeir van KV Mechelen. 0, 2.
  17. tweede helft, minuut 82. Vanzeir brengt zekerheid! Niks beter dan een tweede goal om de zenuwen te bedaren. Steppe laat een schot van Togui als een hete aardappel uit zijn handen glippen en dan is Vanzeir er als de kippen bij.
  18. tweede helft, minuut 82.
  19. tweede helft, minuut 82. Storm verlost Mechelen: 0-1.

   Storm verlost Mechelen: 0-1