Club Brugge is de winnaar in Genk, KV Mechelen in de strijd om POI

  1. 9' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 1)
  2. 3' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Eduard Sobol
  2. 90+3' - Verv. Dries Wouters door Joseph Paintsil
  3. 89' - Doelpunt - Mats Rits (1 - 2)
  4. 83' - Verv. Krépin Diatta door David Chidozie Okereke
  5. 80' - Verv. Théo Bongonda door Bryan Limbombe
  6. 75' - Verv. Charles De Ketelaere door Michael Krmencík
  7. 72' - Geel - Eboue Kouassi
  8. 71' - Geel - Éder Balanta
  9. 64' - Geel - Clinton Mata
  10. 62' - Geel - Dries Wouters
  11. 62' - Geel - Krépin Diatta
  12. 58' - Verv. Mats Møller Dæhli door Stephen Odey
  9'goalJunya Ito1 - 1
  89'goalMats Rits1 - 2

  Club Brugge is met miniem verschil gaan winnen op Racing Genk. Voor coach Philippe Clement was het dus allerminst een terugkeer in mineur naar zijn voormalige werkgever. Landskampioen Genk zit nu wel met een groot probleem, want het doet een slechte zaak met het oog op deelname aan Play-off I. "We hebben nog 2 wedstrijden, met 6 op 6 hebben we alles in eigen handen", zegt Dries Wouters.

  Racing Genk - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: De topper lijkt op een 1-1-gelijkspel uit te draaien, maar Club slaat kort voor het einde genadeloos toe. Invaller Okereke schildert de bal perfect op het hoofd van Rits en die werkt het al even mooi af.
  • Man van de match: Veel bepalender dan Mats Rits kan een speler niet zijn. Met zijn late kopbalgoal bezorgde hij Club op de valreep de volle buit. Daarmee zette hij zelf zijn stevige misser van tien minuten eerder recht.
  • Opvallend: Voor het eerst sinds 2014 kan Club Brugge nog eens winnen op het veld van Racing Genk. Sindsdien kon Club in 9 bezoeken aan de Luminus Arena niet één keer zegevieren, het speelde er wel 3 keer gelijk.

  Bekijk de goals uit Genk - Club Brugge (1-2)

  Genk herstelt het evenwicht na blitzstart van Club

  Geen studieronde in deze topper, maar meteen vuurwerk. Na amper 3 minuten keek Racing Genk al tegen een achterstand aan. Na balverlies van Wouters ging het langs Diatta en Vanaken razendsnel naar Mata. Die slingerde de bal perfect voor doel en daar werkte De Ketelaere zijn eerste competitietreffer in één tijd binnen.

   

  Een koude douche voor Genk en bijna kreeg de thuisploeg meteen na de 0-1 een nieuwe tik. Didillon had een prima redding nodig op een lage schuiver van Rits. Club zat in een zetel na zijn blitzstart, maar schoot al snel in eigen voet. Sobol speelde de bal slecht achteruit, recht in de voeten van Ito. De Japanner pakte het cadeau dankbaar uit en bracht Genk nog voor de 10e minuut weer langszij.

   

  Club was zijn zetel kwijt en op het kwartier had het ook Balanta kunnen kwijtspelen. Die deelde een stevige elleboogstoot uit aan Dewaest, maar zowel scheidsrechter Lambrechts als de VAR zagen er geen graten in. Vijf minuten later kwam Club opnieuw goed weg toen hands van Rits geen penalty voor Genk opleverde.

   

  Genk was herboren na de gelijkmaker van Ito en bleef de gevaarlijkste ploeg in de eerste helft. Kort voor de rust was Hrošovský maar net te laat op een voorzet van Daehli. Bijna zat het venijn in de staart voor Club bij een vrije trap van Ito. Met een knappe redding kon Mignolet de bal nog net over de lat tikken.

  Deze drie reuzenkansen liet Club Brugge liggen

  Rits bezorgt Genk koude douche

  Club begon aan de tweede helft met Schrijvers in de plaats van een bleke Tau en dat werd bijna meteen een gouden wissel. Bijna, want een heerlijk schot van de invaller strandde op de paal.

   

  De bezoekers namen het heft resoluut in handen, met Schrijvers in een hoofdrol. Op het uur snoepte hij Lucumi de bal af op het middenveld en na een snelle omschakeling schotelde hij De Ketelaere een uitgelezen kans voor. De doelpuntenmaker had alle tijd en ruimte, maar besloot ongelukkig op de paal.

   

  De spanning nam toe en dat leidde tot een stevig opstootje aan de zijlijn. Lambrechts moest plots flink wat gele kaarten uitdelen, terwijl de sfeer steeds grimmiger werd. Diatta ontsnapte aan een tweede gele kaart toen hij Thorstvedt aantrapte.

   

  Met nog een kwartier te gaan kwam Club opnieuw bijzonder dicht bij de 1-2. Dewaest en Lucumi gingen de mist in op een voorzet van Sobol, maar Rits besloot van dichtbij op Didillon. Een stevige misser die Rits kort voor het einde zelf goedmaakte. Na een gemeten voorzet van Okereke nam hij Didillon wél te grazen met een knappe kopbal. Genk kon niet meer reageren en doet een slechte zaak in de strijd voor Play-off I.

  Hevig opstootje tijdens Genk - Club Brugge

  Club Brugge komt bij drie discutabele fases goed weg

  Wolf: "Blij dat gezicht van Dewaest niet gebroken is"

  • Philippe Clement (trainer Club Brugge): "Het was een harde strijd, maar dat wisten we ook. We komen uit een heel zware periode met 12 matchen op 42 dagen. Het is heel intens geweest. Je speelt tegen ploegen met veel kwaliteiten die 7 of 9 dagen voorbereiding hebben voor zo’n match. We begonnen heel goed aan de match. Daarna schoten we in eigen voet met die terugspeelbal. Genk kreeg zuurstof door die goal. De rest van de match was een intense rollercoaster, waarin wij nog 2 keer de paal raken en Genk ook nog kansen kreeg. Chapeau voor mijn ploeg die ondanks de intense periode en ondanks weinig recuperatie toch op het einde van de match nog het verschil kon maken. Dat Mats Rits, die als middenvelder ook heel diep moet verdedigen, ook nog eens in de box komt en daar een beslissend doelpunt maakt, is voor mij de exponent daarvan. Ik ben trots op mijn jongens dat ze tot de laatste minuut gevochten hebben en voor de zege zijn blijven gaan.”
  • Dries Wouters (Racing Genk): “Dit is een hele zure nederlaag. Zeker omdat we hier toch wel de betere ploeg waren. Wij wilden het meeste voetballen. Als Club dan zijn kleine kansen benut, is het jammer dat je hier verliest. Ik denk dat het duidelijk was dat wij vandaag de betere ploeg waren. We hebben nog 2 wedstrijden. 6 op 6 en we hebben alles in eigen handen. We weten wat we moeten halen en we gaan daar vol voor.” 
  • Hannes Wolf (trainer Racing Genk): “Ik ben trots op mijn ploeg. We wilden net als in Kortrijk een grote strijd en mentaliteit tonen. We wilden het spel maken en dat hebben we goed gedaan tegen een erg sterk Brugge. Club had de kansen in de tweede helft om te winnen, daar moeten we eerlijk in zijn. De kaarten liggen nu op tafel. We moeten winnen in Oostende en dan ligt alles nog in onze handen. Met de mentaliteit en vechtlust die we vandaag getoond hebben, moeten we erin slagen. Het is jammer dat we hier op het einde voor onze eigen fans nog verliezen. We moeten nu vooruit kijken en het stap per stap doen. We zullen nog twee keer moeten winnen, dat is duidelijk. Deze prestatie geeft mij hoop voor volgende zaterdag. We hadden kansen tegen de sterkste verdediging van België. We moeten niet te lang treuren over deze nederlaag. Wat ik van de elleboogstoot van Balanta en het handspel van Rits vond? Als ik de beelden zie, ben ik blij dat het gezicht van Dewaest niet gebroken is. Het enige verschil met handspel is als Rits de bal met beide handen neemt. Ik heb daar moeite mee, maar dat kunnen we toch niet veranderen.”

  Rits: "Wat minder? We blijven de punten toch halen"

  De Ketelaere: "Wilden heel graag de zege pakken na de 5-0 tegen Manchester United"

  Didillon: "Hebben toch een grote prestatie geleverd vandaag"

  Dewaest: "Nog 2 belangrijke matchen om POI te halen"

  Wouters: "6 op 6 pakken en POI is binnen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Club Brugge pakt voor het eerst sinds 2014 nog eens de volle buit op het veld van Racing Genk. Rits was de Brugse matchwinnaar met een late treffer. Genk doet een slechte zaak in de strijd voor Play-off I.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Eduard Sobol van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Dries Wouters eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Kan Genk nog reageren? De 4 minuten extra tijd zitten er bijna op.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Mats Rits van Club Brugge. 1, 2.
  8. tweede helft, minuut 89. Rits kopt raak! Club Brugge slaat genadeloos toe in de slotfase! Okereke schildert de bal perfect op het hoofd van Rits en die werkt het al even mooi af. Wat een klap voor Genk!
  9. tweede helft, minuut 88. Rits doet het toch voor Club!

   Rits doet het toch voor Club!

  10. tweede helft, minuut 88. Genk probeert er nog iets van te maken in de slotfase. Na een snelle omschakeling duurt het allemaal net iets te lang bij Limbombe. Die dwingt uiteindelijk wel een hoekschop af. Mignolet plukt de bal daarop simpel uit de lucht.
  11. tweede helft, minuut 85. Voorlopig hebben we 2 verliezers. Een puntje voor beiden is eigenlijk niet voldoende. Eddy Snelders op Radio 1.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Krépin Diatta eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Club gooit met Okereke nog wat fris aanvallend geweld in de strijd. Voor Diatta zit de wedstrijd erop.
  14. tweede helft, minuut 82. Krijgen we nog een winnaar in de Luminus Arena? Limbombe staat er nog maar net op als vervanger van Bongonda en zorgt meteen voor gevaar. Al heeft Mignolet niet al te veel moeite met zijn lage schuiver.
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Limbombe erin, Théo Bongonda eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Rits laat het liggen! Didillon houdt Genk overeind! Dewaest en Lucumi letten niet goed op bij een voorzet van Sobol. Rits krijgt zo van dichtbij een uitgelezen kans om Club op 1-2 te brengen, maar hij besluit op de Genkse doelman.
  17. tweede helft, minuut 76. Foutje van Mignolet. Thorstvedt waagt zijn kans met een lage knal. Het lijkt een ongevaarlijk schot, maar Mignolet heeft er toch de nodige moeite mee en moet een hoekschop toestaan. Die levert niks op voor Genk.
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Michael Krmencík erin, Charles De Ketelaere eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Clement acht de tijd rijp voor een tweede wissel. Voor De Ketelaere zit de wedstrijd erop, Krmencik neemt zijn plaats in.
  20. tweede helft, minuut 73. Geweldige parade van Didillon!

   Geweldige parade van Didillon!