Hattrickheld Mbokani trapt Antwerp simpel voorbij pover Oostende

  1. 5' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 0)
  2. 1' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Ronald Vargas (3 - 1)
  2. 87' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (3 - 0)
  3. 85' - Verv. Aurélio Buta door Ritchie De Laet
  4. 83' - Verv. Kevin Vandendriessche door Louis Verstraete
  5. 78' - Verv. Lior Refaelov door Koji Miyoshi
  6. 75' - Verv. Alexis De Sart door Steven Defour
  7. 73' - Verv. Bubacarr Sanneh door Adama Niane
  8. 68' - Geel - Bubacarr Sanneh
  9. 62' - Verv. Renato Neto door Brecht Capon
  10. 49' - Geel - Jelle Bataille
  87'goalDieumerci Mbokani3 - 0
  90+2'goalRonald Vargas3 - 1

  Antwerp heeft voor het eerst in 5 wedstrijden nog eens kunnen winnen. Oostende maakte het de Antwerpenaren ook niet al te moeilijk. Na 5 minuten had Dieumerci Mbokani er al 2 van zijn 3 doelpunten inliggen.

  Antwerp - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na net geen vijf minuten heeft Mbokani al twee streepjes achter zijn naam staan. Het is dan al duidelijk dat KV Oostende niets zal rapen op de Bosuil.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani stond al even droog, maar dient zijn critici nu op een geweldige manier van antwoord. Met een fraaie hattrick beent hij Jonathan David weer bij in de topschuttersstand.
  • Opvallend: KVO-coach Dennis van Wijk tekende vooraf voor een 0-0-gelijkspel. "Als we de nul houden, spring ik een gat in de lucht", klonk het. Na 35 seconden was de hoop al gaan vliegen.

  Bekijk de goals uit Antwerp-Oostende (3-1)

  Mbokani slaat Oostende heel snel K.O.

  Antwerp pakte uit met een kanonstart tegen Oostende. Nog binnen de eerste minuut zette Haroun Mbokani op weg naar goal, en die werkte de bal in twee tijden voorbij Dutoit. KVO was nauwelijks bekomen, of het kreeg al een tweede draai om de oren: Mbokani kon bij een hoekschop ongehinderd raak koppen, 2-0 na nog geen vijf minuten.

   

  Oostende hing in de touwen en had geen reactie in huis op de blitzstart van de thuisploeg. Eenzame spits Sakala werd weinig of niet bereikt, een handvol hoekschoppen leverde niets op.

   

  Antwerp controleerde de partij en drukte pas met de rust in zicht het gaspedaal weer wat dieper in. Refaelov liet een dubbele kans onbenut, Faes voorkwam met een redding op de doellijn een zuivere hattrick van Mbokani.

  VIDEO: Capon legt letterlijk zijn hoofd voor de bal

  Vargas kan enkel nog de eer redden

  Oostende begon iets beter aan de tweede helft en ondernam een voorzichtige zoektocht naar de aansluitingstreffer, maar Bolat werd nooit echt bedreigd. Neto kopte de beste kans naast, een schot van invaller Niane miste doel.

   

  Antwerp verbruikte niet meer energie dan nodig om de partij onder controle te houden. Pas in de slotfase, met de inbreng van de vinnige Miyoshi, ging het tempo nog eens de hoogte in. De Japanner besloot bij een snelle tegenaanval op de paal, Mbokani maakte in de rebound zijn hattrick alsnog compleet.

   

  In de blessuretijd was er nog een baalmomentje voor Bolat, die zich een clean sheet door de neus geboord zag. Een zeldzame geslaagde aanval van Oostende eindigde voor de voet van Vargas, die van dichtbij de 3-1-eindstand vastlegde. Antwerp is nu zeker van Play-off I, voor KVO blijft het bibberen.

  Dennis van Wijk: "We maken het onszelf moeilijk"

  Dennis van Wijk (KV Oostende): "Als sommige jongens zo aan een wedstrijd beginnen, dat ze denken dat ze alle tijd en ruimte hebben alsof ze een wandeling doen op het Oostendse strand, dan hebben we een serieus probleem. Dan slik je ook nog een goal op een stilstaande fase, en dan loop je achter de feiten aan. In de tweede helft vond ik ons niet slecht. We hebben voetbal getoond en wat kansjes gecreëerd, maar het was te laat. We hadden het vorige week tegen Zulte Waregem moeten afmaken, zo simpel is het. Dan was deze uitslag niet zo belangrijk geweest. Nu maken we het onszelf moeilijk."

   

  Laszlo Bölöni (Antwerp): "We hebben een mooie prestatie geleverd. We hebben de wedstrijd bij momenten echt gedomineerd. Natuurlijk hebben die twee snelle goals ons geholpen, maar we hadden de wedstrijd al eerder helemaal kunnen afmaken. Dat is pas op het einde gelukt. Het was in elk geval een verdiende overwinning. Over Mbokani heb ik mij nooit zorgen gemaakt, het is niet de eerste keer dat hij even niet kon scoren en daarna weer wel. Ik wil nu vooral mijn spelers feliciteren, die zich voor het tweede jaar op rij kwalificeren voor Play-off I."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Antwerp wint vlotjes met 3-1 van KV Oostende, dankzij drie goals van uitblinker Mbokani, en is nu mathematisch zeker van deelname aan Play-off I.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Ronald Vargas van KV Oostende. 3, 1.
  4. tweede helft, minuut 92. 3-1: Vargas redt de eer voor Oostende. Geen clean sheet voor Bolat: Vargas maakt er in de blessuretijd op aangeven van Capon nog 3-1 van.
  5. tweede helft, minuut 90. Sakala illustreert de offensieve armoede bij KVO en jaagt de bal richting de nieuwe tribune 4.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 3, 0.
  7. tweede helft, minuut 86. 3-0: Dan toch de hattrick voor Mbokani. Antwerp doet op de counter de boeken helemaal dicht. Het schot van Miyoshi eindigt tegen de paal, Mbokani is goed gevolgd en duwt de 3-0 in het lege doel. De hattrick is compleet, hij beent David weer bij in de topschuttersstand.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Antwerp, Ritchie De Laet erin, Aurélio Buta eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, Louis Verstraete erin, Kevin Vandendriessche eruit
  10. tweede helft, minuut 83. De onmondigheid van KV Oostende is opvallend. Na 83 minuten geen enkele grote doelkans, dat is toch schrijnend. Geert Heremans op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Lior Refaelov eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Antwerp krijgt een hoekschop van Oostende niet meteen weg. Het is de hardwerkende Mbokani die de bal uiteindelijk kan ontzetten.
  13. tweede helft, minuut 76. Niane laat zich zien met een schot van ruime afstand, dat ongevaarlijk naast hobbelt. Zo zal het niet lukken voor KVO.
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Steven Defour erin, Alexis De Sart eruit
  15. tweede helft, minuut 73. Dennis van Wijk gooit met Niane een extra spits in de strijd. Kan de Malinees Antwerp nog in de problemen brengen?
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Oostende, Adama Niane erin, Bubacarr Sanneh eruit
  17. tweede helft, minuut 73. De Sart naast. Mbokani fungeert als afspeelpunt en kaatst gepast tot bij De Sart, die niet zo gek ver naast mikt. Eindelijk nog eens een doelkans!
  18. Gele kaart voor Bubacarr Sanneh van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 68