• home
 • video
 • pas verschenen

  Verschroeiende openingsminuut volstaat voor Club Brugge tegen Charleroi

  einde
  10
  1. 1' - Doelpunt - Éder Balanta (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Dennis door David Chidozie Okereke
  2. 87' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  3. 87' - Verv. Charles De Ketelaere door Mats Rits
  4. 82' - Verv. Joris Kayembe door David Henen
  5. 73' - Verv. Mamadou Fall door Frank Tsadjout
  6. 58' - Verv. Loïs Openda door Michael Krmencík
  1'Éder Balanta1 - 0

  Club Brugge heeft de topper tegen Sporting Charleroi gewonnen. De leider schitterde niet, maar een goal in minuut 1 van Balanta was voldoende voor de drie punten. Het is de 19e zege van het seizoen voor blauw-zwart.

  Club Brugge - Charleroi kort samengevat

  • Sleutelmoment: In een wedstrijd van Charleroi weet je bij het eerste doelpunt al half hoe het zal aflopen. De Carolo's verliezen nooit wanneer ze op voorsprong komen, maar winnen ook nooit na een achterstand. De vroege 1-0 was dus beslissend.
  • Man van de Match: Clinton Mata speelde tegen de ploeg die hem lanceerde in de eerste klasse een dijk van een wedstrijd. De Angolees koppelde op rechtsachter kracht aan snelheid en vrat zijn rechtstreekse tegenstander met huid en haar op.
  • Opvallend: Met Club en Charleroi stonden de beste twee defensies tegenover elkaar. Mignolet pakte zijn zestiende clean sheet van het seizoen, Penneteau zag een twaalfde door zijn neus geboord door een afgeweken schot van Balanta.

  Bekijk de goal uit Club Brugge - Charleroi (1-0)

  Club Brugge freewheelt na vroege voorsprong

  Clement verraste met een opstelling zonder echte spitsen, maar dat leek niet te deren. Tegen een gehavend Charleroi (Rezaei was niet speelgerechtigd en Bruno zwaar geblesseerd) klom Club immers al na een halve minuut op voorsprong. Dessoleil had een duw gevoeld, maar het spel ging voort en uiteindelijk ramde Balanta de 1-0 tegen het net.

   

  Charleroi had dit seizoen nog nooit een achterstand omgebogen en leek vandaag niet in staat om iets aan die statistiek te veranderen. De bezoekers speelden aanvallend niks klaar. Club Brugge haalde zelf ook snel zijn voet van het gaspedaal en zo kregen we een wat vreemd, steriel vervolg van de eerste helft. Jan Breydel zat er wat verdwaasd naar te kijken.

   

  Pas op het halfuur schrikten de fans wakker van een doelpoging. De Ketelaere stuitte echter op Busi. Toen de rust stilaan aan de horizon verscheen, kwamen de Carolo's plots  voorzichtig aankloppen. Fall schampte de voorzet van Busi met zijn voorhoofd, Mignolet kon eens vrolijk naar die flauwe poging zwaaien.

  Scheidsrechter D'Hondt struikelt over de voet van Vanaken

  Dapper Charleroi kan het tij niet meer keren

  Wellicht had Belhocine zijn jongens tijdens de rust tegen de muur geplakt, want plots zat er wel durf in het elftal van de bezoekers. Hoe donkerder de onweerswolken boven Brugge werden, hoe gevaarlijker Charleroi. Willems, Nicholson en Kayembe kenden geen succes met hun kansen.

   

  Club dommelde gewoon verder in en werd bijna bijzonder ruw gewekt toen Fall neerzeeg in de zestien na een por van Deli. D'Hondt zag er geen graten in en dus voelde Charleroi zich opnieuw bestolen. Club Brugge had nu wel begrepen dat het zijn niveau moest opkrikken. Dat deed de leider ook in de intussen stromende regen die storm Ellen in het stadion kieperde.

   

  Plots kregen we een boeiende wedstrijd met wisselende kansen. Nurio verhinderde op het laatste nippertje dat Vormer een heerlijke aanval kon afronden, Mignolet deed aan de overzijde hetzelfde toen Nurio na een dribbel van Gholizadeh uitpakte met een geniepige schuiver.

   

  Met de inbreng van trekpaard Krmencik hoopte Clement meer greep op de zaak te krijgen, maar de beukende Tsjech had weinig invloed. Het was integendeel Charleroi dat nog de beste kans kreeg. Mechele liep enigszins gelukkig in de baan van de volley van Gholizadeh, en daarmee hadden de Zebra's hun laatste kruit verschoten.

  Harde tackle van Vormer, die er zelf een gekloven wenkbrauw aan overhoudt

  Mechele: "Geen probleem zolang we winnen"

  Brandon Mechele en Club Brugge wonnen, maar het had simpeler gekund. "Het was niet gemakkelijk. Gelukkig kwamen we snel op voorsprong, want nadien was het niet onze beste wedstrijd."

   

  "We spelen veel wedstrijden kort na elkaar, maar vermoeidheid is er niet echt. Toch niet in grote mate. Zolang we winnen en de nul houden, is er geen probleem. Het spel is wel minder dan voor nieuwjaar", gaf de verdediger wel toe.

   

  Is dit nu een dipje voor Club? "Het is pas een dipje als je punten laat liggen. Er is niks aan de hand. We lopen voorlopig weer wat uit. Nu zien wat de volgende wedstrijden brengen."

  Vormer: "We waren niet heel sterk vandaag, maar de drie punten zijn het belangrijkste"

  Balanta: "Het is normaal dat we wat vermoeid zijn"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Afgelopen! Een goal van Balanta in de eerste minuut volstaat voor Club Brugge, dat het met 1-0 haalt van Charleroi. Pas rond het uur werd het echt boeiend op Jan Breydel, maar gescoord werd er dus niet meer.
  2. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Dennis eruit
  3. tweede helft, minuut 92. Vormer neemt ruim de tijd om een vrije trap voor doel te slingeren. Krmencik kan net niet bij de voorzet.
  4. tweede helft, minuut 90. De kleine dingetjes beginnen de bezoekers steeds meer te irriteren. Club Brugge heeft de zege binnen handbereik.
  5. tweede helft, minuut 89. Nog een paar minuten. Krijgt Charleroi nog een kans op de gelijkmaker?
  6. Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Charles De Ketelaere eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Na een prangende fase in de zestien van Club blijft De Ketelaere even liggen. Hij is geraakt aan zijn hoofd, even verderop voelt Dennis aan zijn pijnlijke buikspieren.
  9. tweede helft, minuut 84. We zitten in een wat nerveuze fase van de wedstrijd. Charleroi komt niet echt meer uit de verf, maar Club speelt op zijn beurt te slordig om de zaak helemaal te beslissen.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Joris Kayembe eruit