• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen houdt Genk in het vizier en dompelt Waasland-Beveren in rouw

  einde
  40
  1. 41' - Geel - Aster Vranckx
  2. 12' - Doelpunt - Thibaut Peyre (2 - 0)
  3. 6' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Williams Togui Mel (4 - 0)
  2. 85' - Verv. Din Sula door Stefan Milosevic
  3. 81' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  4. 75' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  5. 68' - Verv. Tuur Dierckx door Beni Badibanga
  6. 64' - Verv. Jur Schryvers door Matthias Verreth
  7. 61' - Verv. Aster Vranckx door Dante Vanzeir
  8. 57' - Geel - Jur Schryvers
  9. 52' - Doelpunt - Joachim Van Damme (3 - 0)
  6'Igor De Camargo1 - 0
  12'Thibaut Peyre2 - 0
  52'Joachim Van Damme3 - 0
  90+3'Williams Togui Mel4 - 0

  KV Mechelen blijft in de running voor Play-off I. Het zette Waasland-Beveren vlot opzij met 4-0 en blijft op 1 punt van Genk en de 6e plaats. Voor Waasland-Beveren dreigt een rampscenario. Door de zege van Cercle Brugge is het nu de rode lantaarn.

  KV Mechelen - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de rust krijgt Sula een uitgelezen kans om Waasland-Beveren nog met een sprankel hoop de kleedkamers in te sturen, maar hij laat de aansluitingstreffer liggen.
  • Man van de match: Joachim Van Damme heerste tegen zijn ex-club op het middenveld en bekroonde zijn meer dan degelijke partij met een fraaie goal.
  • Opvallend: KVM leek na vier nederlagen op rij uitgeteld voor PO I, maar is met deze zes op zes tegen Anderlecht en Waasland-Beveren weer springlevend. Op naar een allesbeslissende KRC Genk - KV Mechelen op de slotspeeldag?

  Bekijk de goals uit KV Mechelen-Waasland-Beveren (4-0)

  Twee vroege goals zetten KV Mechelen op rozen

  KV Mechelen nam van bij de aftrap de wedstrijd stevig in handen. Al na 6 minuten trapte De Camargo raak op aangeven van Storm. De lijnrechter had buitenspel gesignaleerd, maar de VAR zag dat anders en kende het doelpunt toch toe.

   

  Amper bekomen van de 1-0, keek Waasland-Beveren al tegen een dubbele achterstand aan. Een hoekschop van Schoofs schoot door tot bij Peyre, die van dichtbij de trekker overhaalde. En nog was de Mechelse storm niet uitgeraasd, de doorgebroken De Camargo liet de 3-0 liggen.

   

  Daarna vond KV Mechelen het welletjes. De thuisploeg loste na een kwartier zijn greep op een wankel Waasland-Beveren, dat zo wel wat meer balbezit kreeg, maar pas in het slot van de eerste helft in de buurt van KVM-doelman Castro kwam. Sula miste op slag van rust de aansluitingstreffer.

  VIDEO: Wiegel komt met de schrik vrij nadat hij de bal bijna in eigen doel kopt

  Waasland-Beveren kan geen vuist meer maken

  Tijdens de rust sijpelde het nieuws binnen dat Cercle op voorsprong was gekomen in Moeskroen. Dat leidde niet meteen tot meer urgentie bij Waasland-Beveren. Integendeel, het was KV Mechelen dat met alweer een snelle goal de boeken dicht deed: Van Damme joeg in de rebound de 3-0 tegen de touwen.

   

  Af en toe was er wel wat goede wil te zien bij de bezoekers, maar dan zat het ook nog eens tegen bij de afwerking. Een prima trap van Tuur Dierckx spatte uiteen op de lat, Bizimana profiteerde niet optimaal van een foutje van Castro.

   

  In de blessuretijd stak Togui met de 4-0 het mes nog wat dieper in de wonde bij Waasland-Beveren, dat zich intussen al lang had neergelegd bij de harde feiten: een nieuwe nederlaag en nu dus ook de rode lantaarn, op 3 speeldagen van het einde.

  Joachim Van Damme (KV Mechelen): "Het was belangrijk om de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen en hem meteen bij de keel te grijpen. Na 25 minuten begonnen we wat minder te voetballen. De trainer heeft er dan op gehamerd dat we in de tweede helft heel hoog druk moesten zetten, zodat zij geen vertrouwen kregen. Dat hebben we goed gedaan. We zetten opnieuw een stap richting ons einddoel van dit seizoen. Niemand had verwacht dat we hier zouden staan, maar als we het niet halen, zal het toch een ontgoocheling zijn. We gaan ons vel duur verkopen."

   

  Tuur Dierckx (Waasland-Beveren): "Als je met 4-0 verliest, doet dat pijn, zeker ook omdat het een belangrijke wedstrijd was. We konden een goede zaak doen, maar dat doen we nu niet. Integendeel, Cercle wint en Oostende pakt een punt. Wij zijn de verliezer van de avond. Maar we hebben het nog zo goed als in eigen handen. We moeten nu even de kopjes leegmaken en dan weer vooruit kijken. We hebben genoeg kwaliteit om in eerste klasse."

   

  Igor De Camargo (KV Mechelen): "Dit was een sterke collectieve prestatie.  We wisten dat Waasland-Beveren veel ruimte zou laten en dat hebben we goed uitgespeeld. We moeten deze mentaliteit en dit elan nu zien vast te houden. We hebben alles in eigen handen om Play-off I te halen, maar het wordt niet gemakkelijk. Eerst moeten we de punten halen tegen STVV en Eupen, om dan misschien op de laatste speeldag een finale te spelen tegen Genk."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Einde van de wedstrijd! KV Mechelen wint met 4-0 van Waasland-Beveren, dat de rode lantaarn overneemt van Cercle Brugge. KVM houdt zijn kansen op Play-off I gaaf.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Williams Togui Mel van KV Mechelen. 4, 0.
  3. tweede helft, minuut 93. Dan toch nog de 4-0. Diep in de blessuretijd maakt KV Mechelen alsnog een vierde doelpunt. Na twee reddingen van Jackers is het uiteindelijk Togui die de 4-0 in doel schuift.
  4. tweede helft, minuut 89. De KVM-defensie moet nog even bij de pinken zijn bij een hoekschop van de bezoekers. De bal raakt niet meteen weg, maar uiteindelijk kan Peyre wel opruimen.
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Waasland-Beveren, Stefan Milosevic erin, Din Sula eruit
  6. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Nikola Storm eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Het publiek gaat er nog eens achter staan en dat levert bijna wat op. Togui komt net te laat inglijden op een scherpe voorzet van Vanzeir.
  8. tweede helft, minuut 76. Foutje Castro. Castro speelt de bal zomaar in de voeten van Bizimana, die wat overhaast op doel besluit, waardoor Castro zijn foutje simpel kan rechtzetten.
  9. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Mechelen, Williams Togui Mel erin, Igor De Camargo eruit