• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KRC Genk boekt een gevleide maar broodnodige zege tegen KV Kortrijk

  1. 19' - Geel - Kouassi Eboue
  1. 90+4' - Geel - Lucas Tuta
  2. 90+2' - Geel - Stephen Odey
  3. 86' - Verv. Paul Onuachu door Casper de Norre
  4. 80' - Geel - Dries Wouters
  5. 79' - Verv. Theo Bongonda door Joseph Paintsil
  6. 76' - Verv. Ilombe Mboyo door Jovan Stojanovic
  7. 76' - Geel - Joakim Mæhle
  8. 72' - Verv. Christophe Lepoint door Faïz Selemani
  9. 65' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Habib Guèye
  10. 59' - Verv. Kouassi Eboue door Stephen Odey
  11. 58' - Doelpunt - Dries Wouters (0 - 1)
  12. 57' - Geel - Timothy Derijck
  13. 54' - Geel - Hannes Van der Bruggen

  KRC Genk heeft geen steek laten vallen in de strijd om Play-off I. Op bezoek bij ploeg in vorm KV Kortrijk trok Dries Wouters Genk in de 2e helft over de streep.

  KV Kortrijk - KRC Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor het uur laat Mboyo een open doelkans liggen op aangeven van Golubovic. Kortrijk is op dat moment de betere ploeg, maar vergeet het af te maken. Het doelpunt valt een paar minuten later aan de overzijde.
  • Man van de match: Dries Wouters speelde voor de gelegenheid als linksachter en deed dat met brio. Hij hield de nul als verdediger en trok mee ten aanval wanneer het kon. Met succes.
  • Opvallend: In het slot van de wedstrijd plukt Didillon een ongevaarlijke kopbal van Moffi uit de lucht, maar door het vettige veld glijdt hij met de voeten over de eigen doellijn. Hij lijkt de bal met de handen nog net op de doellijn te houden, maar de roep om doellijntechnologie klinkt weer wat harder.

  Bekijk de goal uit Kortrijk - Genk (0-1)

  Zwaar veld komt het spel niet ten goede in Kortrijk

  Speeldag 27 werd geopend op het veld van KV Kortrijk. De Kerels keken er na een 9 op 9 vol vertrouwen in de ogen van KRC Genk, dat vorig weekend een slechte zaak deed in de strijd om Play-off I. “Het wordt een gevecht, maar we hebben ons lot nog altijd in eigen handen”, liet Genk-coach Hannes Wolf vooraf optekenen.


  Op een zwaar veld kregen we veel onzorgvuldigheden te zien in een flauwe eerste helft. Lepoint mikte na dik twintig minuten spelen op Didillon, Genk reageerde met een kopbal van Onuachu net naast het doel van Jakubech.


  Een paar minuten voor de rust trilde het net een eerste keer. Mboyo dook de ruimte in op aangeven van Moffi en duwde de bal naast de broek van Didillon, maar de lijnrechter stak zijn vlag de hoogte in. Na overleg met de VAR gaf Wesley Alen zijn assistent gelijk: het bleef 0-0.

  VIDEO: Didillon komt met de schrik vrij: de bal is net niet over de lijn

  Mboyo mist een dot van een kans, het doelpunt valt aan de overzijde

  De doelpunten moesten in de tweede helft vallen en bij Kortrijk hadden ze dat al snel begrepen. Na tien minuten spelen kreeg Mboyo de mogelijkheid om het Kortrijkse speloverwicht om te zetten in een verdiende voorsprong, maar op aangeven van Golubovic liet petit Pelé de dot van een kans liggen.

   

  Het bleek het kantelpunt van de wedstrijd, want een handvol minuten later viel het doelpunt aan de overzijde. Lucumi, die mee was opgerukt, zette voor vanaf de rechterflank en vond collega-verdediger Wouters aan de tweede paal. Met een fraaie volley tekende die voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

   

  In het derde kwart van de partij rechtvaardigde Genk zijn voorsprong. De Limburgers voetbalden beter en gaven behalve wat halve kansen niet veel meer weg. Genk boekt een levensbelangrijke zege in de strijd om Play-off I. Voor Kortrijk komt er een einde aan een mooie puntenreeks.

  Dries Wouters (KRC Genk): “Ik moest door het uitvallen van Uronen de ploeg depanneren op links, maar deed dat met plezier. Voor mij is de positie ook niet helemaal nieuw, want in de jeugd speelde ik er ook al af en toe. Het pakt goed uit dat ik uitgerekend vanuit die positie een doelpunt maak. We wisten op voorhand dat het hier moeilijk ging worden en dat het van een individueel moment zou afhangen. De drie punten waren broodnodig na de nederlaag tegen Standard. Er volgen nog een paar lastige opdrachten waarin we zoveel mogelijk driepunters willen pakken.”

   

  Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): “Het was gevechtsvoetbal op dit veld. Wij probeerden wel te voetballen, zij kozen voor de lange bal naar Onuachu. Op zich vind ik dat we het goed deden. We hadden de controle in de eerste helft en kregen de grootste kans in de tweede via Mboyo, die ongelukkig over trapte. Meteen daarna volgde het moment waarop voor mij de wedstrijd kantelde. Kouassi tikte Mboyo aan, moest altijd zijn tweede geel krijgen en wij een strafschop, maar dat gebeurde niet. We kwamen daarentegen 0-1 achter en probeerden nog wel iets te doen, maar dat lukte niet meer. We zijn niet slecht bezig en willen de grote ploegen nog wat kietelen, maar hoeven onszelf geen druk meer op te leggen.”

   

  Hannes Wolf (coach KRC Genk): "We hebben hard moeten werken. Het ging ons niet om mooi voetbal vanavond maar enkel en alleen om de overwinning. Gelukkig voor ons liet Mboyo die reuzenkans liggen, waarna Dries met een fantastische volley scoorde. In het slot hadden we het nog kunnen afmaken, maar we lieten Kortrijk toch weer komen. Gelukkig vingen we ze telkens goed op. Ik ben fier op mijn jonge ploeg, het is nooit gemakkelijk om hier te komen winnen. Een opsteker om het slot van de competitie mee in te gaan, want het wordt nog een heftige strijd voor Play-off I."

   

  Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "Het is een match waarin een en ander is gebeurd en waarin de emoties hoog opliepen. Er werd teveel toegelaten in het begin, waarna er niet gefloten werd op de cruciale momenten. Het is onbegrijpelijk dat we geen strafschop kregen na de fout op Mboyo. Kouassi had zijn tweede geel moeten krijgen en wij konden op 1-0-voorsprong komen. De match zou er helemaal anders uitgezien hebben en daarmee is alles gezegd. Of we dan nog over iets anders moeten spreken? Neen."

  Dries Wouters: "Mooie goal? Ja, maar belangrijkste zijn 3 punten"

  Joakim Mæhle: "Heel belangrijke overwinning voor Play-off I"

  Hannes Van Der Bruggen: "Match met frustraties voor ons"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Lucas Tuta van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Racing Genk heeft een levensbelangrijke zege geboekt in de strijd om Play-off I. Bij ploeg in vorm Kortrijk opende Dries Wouters tegen de gang van het spel in de score, waarna Genk de zege niet meer uit handen gaf: 0-1.
  4. tweede helft, minuut 93. Druk houdt aan. Het is nu pompen of verzuipen voor Racing Genk. D'Haene zet laag voor, Moffi vindt het onderbeen van Lucumi op weg naar doel.
  5. Gele kaart voor Stephen Odey van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 91. De vier minuten extra tijd zijn ingegaan.
  7. tweede helft, minuut 90. Gueye ontsnapt op rechts, maar moet het helemaal alleen doen. Hij probeert te dribbelen, maar verspeelt de bal nogal klungelig onder druk van De Norre.
  8. tweede helft, minuut 88. Nog maar eens een duik. De spelers van Kortrijk proberen Alen uit zijn tent te lokken. Nu weer gaat D'Haene liggen in de zestien, maar opnieuw is er weinig aan de hand.
  9. tweede helft, minuut 86. Ito maakt het niet af. De wedstrijd is nog niet helemaal beslist. Ito snelt op de counter naar de overzijde, maar schiet over de dwarsligger.
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, Casper de Norre erin, Paul Onuachu eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Moffi gaat liggen in de zestien, maar net als Mboyo daarnet doet hij dat na te licht contact. Geen strafschop.
  12. tweede helft, minuut 83. Didillon plukt een kopbal van Moffi uit de lucht, maar overschrijdt in het achteruit lopen bijna zijn eigen doellijn. Het angstzweet brak even uit bij die van Genk.
  13. tweede helft, minuut 81. D'Haene met een voorzet in zijn gekende stijl. De spitsen van Kortrijk houden in en laten de prima kans liggen.
  14. Gele kaart voor Dries Wouters van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 80. De laatste tien minuten speeltijd zijn ingegaan. Kortrijk start met een slotoffensief.
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Theo Bongonda eruit
  17. tweede helft, minuut 79. Maehle laat zich opnieuw aftroeven door Gueye, deze keer op een voorzet vanaf de rechterflank. Gueye kopt naast.
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Ilombe Mboyo eruit
  19. Gele kaart voor Joakim Mæhle van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 76
  20. tweede helft, minuut 76. Gueye draait zich prachtig weg van Maehle, die aan de arm van de invaller moet gaan hangen. Geel.