Cercle Brugge is weer stap dichter bij mirakel na zege in Moeskroen

  1. 90' - Verv. Kevin Hoggas door Johanna Omolo
  2. 90' - Geel - Lasse Sobiech
  3. 78' - Verv. Dino Hotic door Kylian Hazard
  4. 75' - Doelpunt - Dylan De Belder (0 - 1)
  5. 74' - Verv. Marko Bakic door Alexandre Ippolito
  6. 71' - Geel - Benjamin Van Durmen
  7. 56' - Verv. Stipe Perica door Benjamin Van Durmen
  8. 52' - Geel - Dimitar Velkovski
  9. 52' - Geel - Marko Bakic
  75'goalDylan De Belder0 - 1

  Cercle Brugge heeft zijn derde zege op een rij geboekt. Het ging winnen bij Moeskroen dankzij een goal van De Belder en schrijft een nieuw hoofdstuk in operatie redding. Cercle geeft de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.

  Excel Moeskroen – Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle Brugge is de betere ploeg, maar door nervositeit loopt het keer op keer fout bij de laatste pass. Tot De Belder een kwartier voor tijd met een overhoekse knal de ban breekt voor groen-zwart.
  • Man van de match: Het doelpunt van Dylan De Belder is misschien wel het doelpunt van de redding. Meer dan genoeg voor de man van de match-trofee.
  • Opvallend: Uitzinnige taferelen na het laatste fluitsignaal bij iedereen met een groen-zwart hart. Liefst 2.000 Cercle-fans maakten de verplaatsing en vierden de overwinning als een landstitel, ook Cercle-voorzitter Goemaere mengde zich in het feestgejoel.

  Bekijk de goal uit Moeskroen-Cercle Brugge (0-1)

  Cercle domineert, maar loopt zich stuk op vervelend Moeskroen

  Op Le Canonnier kon Cercle Brugge tegen Moeskroen een gouden zaak doen in de strijd om het behoud. De voorbije twee weken knabbelde de vereniging al 6 punten weg van de achterstand op Waasland-Beveren, dat vanavond voor een moeilijke uitmatch bij KV Mechelen stond. Cercle kon de kloof met wat meeval dus helemaal dichtfietsen, maar het moest daarvoor wel zelf winnen van Les Hurlus.

   

  De vereniging startte niet verrassend erg enthousiast en koos in Henegouwen vol voor de aanval. Moeskroen had nog weinig te winnen of te verliezen en liet betijen. Halfweg de eerste helft kreeg Cercle drie doelrijpe kansen in evenveel minuten, maar de rode lantaarn vergat zichzelf te belonen voor het speloverwicht in de eerste helft.

  VIDEO: Voorzitter van Cercle Brugge viert met boodschap op T-shirt: never give up

  De Belder bevrijdt de vereniging een kwartier voor tijd

  Aan de rust kreeg Cercle Brugge positief nieuws te horen, want Waasland-Beveren stond op dat moment 2-0 in het krijt bij KV Mechelen. In eerste instantie werkte dat nieuws niet bevrijdend, maar eerder verlammend. Cercle koos wel voor de aanval, maar door nervositeit was de laatste pass keer op keer erg slordig. Na meer dan een uur spelen waren de kansen nog altijd op één hand te tellen.


  Een kwartier voor tijd ontplofte Le Canonnier dan toch. Niet door de thuisaanhang, wel door de 2.000 meegereisde Cercle-fans. Eppel speelde De Belder aan op links en die bevrijdde het groen-zwarte legioen met een heerlijke overhoekse knal. Een verdiende voorsprong voor de strijdlustige hekkensluiter.


  Terwijl het in Mechelen zelfs 3-0 werd voor Malinwa, bleef een slotoffensief van Moeskroen uit. Het feest bij de bezoekende fans kon volop losbarsten. Cercle Brugge pakt zijn 3e overwinning op een rij en maakt dankzij een 9 op 9 de achterstand op Waasland-Beveren helemaal ongedaan. Wie had dat drie weken terug nog durven te denken?

  Reacties

  Dylan De Belder (Cercle Brugge): “Eigenlijk voetballen we al een gans seizoen goed. Zelfs de tegenstanders vertelden ons dat ze niet begrijpen waarom we laatste stonden. We creëren kansen, maar pas in de laatste weken hebben we het geluk aan onze kant. We slagen er daarnaast ook in om achterin de gelederen gesloten te houden. De resultaten konden niet uitblijven. Tijdens de rust heeft de coach ons op de tussenstand in Mechelen gewezen. We moesten vol onze kans gaan, zonder dat we natuurlijk een doelpunt mochten slikken. Dat is goed gelukt. Mijn doelpunt doet immens veel deugd. We mogen vanavond wel even feesten, maar moeten de knop snel weer omdraaien want het programma is nog lastig."

   

  Bernd Storck (coach Cercle Brugge): "We speelden tegen een stug team dat zijn laatste twee wedstrijden won. Onze missie was duidelijk: deze wedstrijd winnen. Van bij de start gingen we vol voor onze kansen. We waren goed voorbereid op deze moeilijke wedstrijd en mijn spelers maakten er een fantastische partij van. Het is geweldig dat we na zoveel weken op de laatste plaats eindelijk de rode lantaarn kunnen doorgeven, want zelfs voor deze 9 op 9 speelden we al goede wedstrijden. Nu volgen twee moeilijke matchen tegen Gent en Club Brugge. Ik hoop dat we de laatste partij tegen Oostende kunnen aanvatten vanuit een goede positie en dan is alles mogelijk."

   

  Philippe Saint-Jean (coach Moeskroen): "Ik had gehoopt dat we de bal wat meer konden vasthouden voorin, maar dat lukte niet. Cercle speelde strijdvaardig en met veel inzet, wij vonden daar geen oplossingen voor. Wel moet ik een pluim geven aan mijn verdediging, want zelfs al slikken we een doelpunt, achterin stond er iets bij ons. Het is pas door balverlies dat De Belder hier kon scoren voor Cercle. Al bij al vind ik de overwinning van Cercle Brugge wel verdiend."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde partij! De degradatiestrijd ligt weer helemaal open! Cercle Brugge wint met 0-1 op Moeskroen en pakt 9 op 9, terwijl Waasland-Beveren op weg is naar een nederlaag in Mechelen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Hazard breekt door de verdedigende linie van Moeskroen, maar mikt oog in oog met Butez op de doelman van Les Hurlus. In de herneming kan ook De Belder niet afwerken.
  4. tweede helft, minuut 92. Boya geeft een slechte breedtepass. Cercle Brugge mag ingooien met nog 50 seconden te gaan. De groen-zwarte fans zetten het feestje in.
  5. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra tijd.
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Cercle Brugge, Johanna Omolo erin, Kevin Hoggas eruit
  8. Gele kaart voor Lasse Sobiech van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 90
  9. tweede helft, minuut 88. Moeskroen dringt de laatste minuten aan, maar veel gevaar heeft dat nog niet opgeleverd. Geert Heremans op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 88. Nog iets meer dan twee minuten reguliere speeltijd op de klok. Moeskroen krijgt nog een hoekschop.
  11. tweede helft, minuut 85. De ingevallen Van Durmen kan de bal controleren aan de tweede paal, maar trapt onder druk van Biancone over het doel van Moser. Die neemt zijn tijd om het spel te hervatten.
  12. tweede helft, minuut 85. Sobiech kan helemaal vrij naar doel koppen, maar doet dat flauw in de armen van Moser.
  13. tweede helft, minuut 84. De avond wordt nog wat mooier voor Cercle: Waasland-Beveren slikt een derde tegendoelpunt. .
  14. tweede helft, minuut 82. De laatste tien minuten reguliere speeltijd zijn ingegaan. Moeskroen zet een bescheiden slotoffensiefje op. De bezoekers focussen op de organisatie.
  15. tweede helft, minuut 79. Elke fase in het voordeel van Cercle wordt door de meegereisde supporters gevierd als een doelpunt. Moser klemt een flauwe vrije trap eenvoudig, tot jolijt van de Cercle-aanhang.
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Kylian Hazard erin, Dino Hotic eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Hotic is moegestreden en wordt afgelost door Hazard. Intussen krijgt Hoggas verzorging.
  18. tweede helft, minuut 75. De Belder scoort! Le Canonnier ontploft en dat is niet door gejoel van de Moeskroen-supporters. Eppel bedient De Belder op links. De kapitein van Cercle heeft nog veel werk, maar voert dat feilloos uit. Heerlijke knal overhoeks: 0-1! De 2000 meegereisde Cercle-supporters gaan uit hun dak.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Dylan De Belder van Cercle Brugge. 0, 1.
  20. tweede helft, minuut 74. Minder dan twintig minuten te gaan. Kylian Hazard maakt zich klaar om in te vallen.