Anderlecht pakt nog eens uit zoals vanouds tegen 10 Eupen-spelers

  1. 35' - Doelpunt - Vincent Kompany (4 - 0)
  2. 25' - Doelpunt - Marko Pjaca (3 - 0)
  3. 20' - Geel - Andreas Beck
  4. 17' - Doelpunt strafschop - Michel Vlap (2 - 0)
  5. 15' - Rood - Jordi Amat
  6. 9' - Doelpunt - Michael Murillo (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Zakaria Bakkali (6 - 1)
  2. 79' - Verv. Peter Zulj door Edo Kayembe
  3. 78' - Doelpunt - Jonathan Bolingi (5 - 1)
  4. 77' - Verv. Jens Cools door Saeid Ezatolahi
  5. 77' - Geel - Killian Sardella
  6. 76' - Verv. Smail Prevljak door Konan N'Dri
  7. 75' - Verv. Vincent Kompany door Marco Kana
  8. 67' - Verv. Marko Pjaca door Zakaria Bakkali
  9. 66' - Verv. Andreas Beck door Nils Schouterden
  10. 52' - Doelpunt - Francis Amuzu (5 - 0)
  11. 50' - Geel - Jens Cools
  9'goalMichael Murillo1 - 0
  17'penalty goalMichel Vlap2 - 0
  25'goalMarko Pjaca3 - 0
  35'goalVincent Kompany4 - 0
  52'goalFrancis Amuzu5 - 0
  78'goalJonathan Bolingi5 - 1
  90'goalZakaria Bakkali6 - 1

  Anderlecht heeft een deugddoende zege gepakt. Tegen Eupen lag de match snel in een definitieve plooi na een penaltygoal en een rode kaart. Paars-wit juichte uiteindelijk zes keer en mag nog stiekem dromen van Play-off I.

  Anderlecht - Eupen in een notendop

  • Sleutelmoment: Na een dik kwartier kunnen we eigenlijk al drie punten bijschrijven bij Anderlecht. Eupen moet na rood voor Amat met z'n tienen voort en incasseert met de strafschop van Vlap meteen de 2-0. Game over.
  • Man van de Match: Sinds zijn overstap van de New York Red Bulls heeft Michael Murillo Anderlecht een echte vleugelverdediger gegeven. De Panamees scoorde, deelde een assist uit en terroriseerde heel zijn flank.
  • Opvallend: Op 10 december 2005 maakte Vincent Kompany tegen Zulte Waregem zijn laatste goal voor Anderlecht. Vanavond, 5188 dagen later, is het eindelijk weer raak voor het boegbeeld van de club.
  • Opvallend (bis): Benat San José had van Eupen een stugge ploeg gemaakt, maar de Panda's slikken in drie wedstrijden veertien goals. Dat is er eentje meer dan in hun veertien voorgaande wedstrijden samengeteld.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Eupen (6-1)

  Eupen zet de deur open voor Anderlecht

  Paars-wit, met winterhuurlingen Joveljic en Pjaca allebei aan de aftrap, begon nochtans weifelend. Het voetbalde stroef tegen Eupen en gaf de eerste kans weg aan Cools, die vanuit een scherpe hoek niet echt gevaarlijk kon zijn. De bezoekers uit de Oostkantons hadden het betere van het spel in het openingskwartier.

   

  Een plotse flits verwees de haperende beginfase van Anderlecht naar het verleden. Rechtsachter Murillo dook centraal voor doel op en legde een voorzet van Amuzu binnen. Amper tien minuten later kon Eupen er al een kruis over maken. Amat trok Joveljic neer en kreeg rood, waarna Vlap de strafschop koeltjes in doel deponeerde.

   

  De fans in het Lotto Park wreven zich de ogen uit, want de 3-0 liet niet lang op zich wachten. Dat was een doorslagje van de 1-0, maar dan met Vlap als aangever en Pjaca als afwerker. Het feestje was helemaal compleet toen Kompany de 4-0 tegen de touwen buffelde, de eerste goal voor Vince the Prince sinds zijn terugkeer naar het oude nest.

  Kompany scoort zijn eerste goal van het seizoen

  Eindafrekening valt al bij al nog mee

  Tegen 100% afwerken deed de thuisploeg echter niet. Pjaca had pech toen De Wolf en de beide doelpalen in de weg van zijn tweede goal stonden. De geplaagde Eupense doelman zweefde ook een aardig gekrulde vrije trap van Zulj uit de winkelhaak.

   

  Een zegezeker Anderlecht maakte zich er niet druk om en bleef kalmpjes voetballen. Dat loonde toen Amuzu een verre voorzet van Murillo beheerst langs De Wolf mikte. Vlap kon zelfs smakelijk lachen toen zijn 6-0 terecht afgekeurd werd wegens handspel. 

   

  Niet iedere speler van Anderlecht zou perfect tevreden het veld verlaten. Ondanks verwoede pogingen moet Joveljic blijven jagen op zijn eerste goal in een paars shirt en Van Crombrugge slikte nog een veel te eenvoudige eerredder van Bolingi.

   

  In de allerlaatste seconde legde invaller Bakkali de 6-1 eindstand vast. Anderlecht blijft ondanks zijn ruimste zege van dit kwakkelseizoen ter plaatse trappelen in de achtervolging op de top zes, maar is mathematisch nog steeds niet uitgeteld voor Play-off I.

  Pech voor Pjaca: Zijn poging gaat tegen De Wolf, paal, paal en niet in doel

  Vlap: "We zijn op de goede weg"

  Er kon nog eens gelachen worden bij Anderlecht. "Ik denk dat we de laatste tijd goed bezig waren", vond Michel Vlap. "Dat moesten we doortrekken en vandaag vertaalde zich dat in doelpunten. We mogen tevreden zijn."

   

  "In het begin waren we slordig. De eerste goal werkte bevrijdend, daarna konden we de knop omdraaien. Het is logisch dat het geloof bij hen snel weg was. Als je bij Anderlecht 2-0 achter komt met een rode kaart, dan wordt het lastig", luidde de analyse van de Nederlander.

   

  "Wij kunnen de bal dan goed laten lopen. Lekker dat we de kansen die we creëerden ook afmaakten. We hadden zes verschillende doelpuntenmakers, misschien is dat wel een goed teken", merkte Vlap op.

   

  Haalt Anderlecht Play-off I nog? "Het enige wat we kunnen doen is goed voetballen en proberen te winnen. We staan achter, daar kan je nu niks aan veranderen. We zijn op de goede weg, hopelijk is dat straks genoeg."

  Vercauteren: "We hadden deze week de nadruk gelegd op efficiëntie"

  Vlap: "De fans hebben hier lang op gewacht"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92.
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. En dat is meteen het einde van de wedstrijd!
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Zakaria Bakkali van Anderlecht. 6, 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Bakkali met de 6-1! Amuzu steekt de bal diep. Bakkali pikt hem mee, neemt rijkelijk zijn tijd en jast hem dan hard tegen de touwen. Er zit enorm veel tastbare frustratie in die trap.
  6. tweede helft, minuut 88. Bakkali kapt en draait tot Milicevic helemaal duizelig is. Echt een schitterende dribbel, maar de voorzet van de Marokkaanse Belg laat dan te wensen over.
  7. tweede helft, minuut 85. Kayembe krijgt een half weggewerkte hoekschop voor zijn voet. Zijn schot neemt te snel hoogte.
  8. tweede helft, minuut 84. De mot zit erin bij de thuisploeg, al maakt het niks meer uit.
  9. tweede helft, minuut 82. Eupen haalt vertrouwen uit dat doelpunt, terwijl ze er bij Anderlecht toch wat mee verveeld zitten. Het is ook al even geleden dat paars-wit nog eens echt gevaarlijk is geweest.
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Anderlecht, Edo Kayembe erin, Peter Zulj eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Zowaar een eerredder! Het handjevol fans van Eupen staat te dansen, want Bolingi kopt aan de eerste paal een vrije trap van Milicevic binnen. Een smet op de voor de rest leuke avond van Anderlecht.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Jonathan Bolingi van KAS Eupen. 5, 1.
  13. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Saeid Ezatolahi erin, Jens Cools eruit
  14. Gele kaart voor Killian Sardella van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 77
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Smail Prevljak eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Marco Kana erin, Vincent Kompany eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Staande ovatie bij de vervanging van Vincent Kompany. Hij heeft gescoord, maar zal wellicht minder tevreden zijn met zijn inspelen.
  18. tweede helft, minuut 72. Een Eupense hoekschop floept voorbij een rij spelers. De bezoekers reageren niet snel genoeg, kans verkeken.
  19. tweede helft, minuut 71. We durven gokken dat die 6-0 straks toch valt. De voorzetten van Murillo blijven messcherp en razend gevaarlijk.