Slap Zulte Waregem hypothekeert zelf zijn kansen op POI-deelname

  1. 43' - Geel - Olivier Deschacht
  2. 31' - Doelpunt - Jonah Osabutey (0 - 1)
  3. 17' - Verv. Fabrice Olinga door Stipe Perica
  1. 88' - Verv. Aleix García door Marko Bakic
  2. 83' - Geel - Lasse Sobiech
  3. 82' - Verv. Sandy Walsh door Jean-Luc Dompé
  4. 76' - Verv. Omar Govea door Bassem Srarfi
  5. 67' - Verv. Rafal Pietrzak door Benjamin Van Durmen
  6. 60' - Geel - Gideon Mensah
  7. 58' - Geel - Kevin Wimmer
  8. 57' - Doelpunt strafschop - Davy De fauw (1 - 2)
  9. 50' - Doelpunt - Aleix García (0 - 2)
  31'goalJonah Osabutey0 - 1
  50'goalAleix García0 - 2
  57'penalty goalDavy De fauw1 - 2

  Moeskroen heeft voor het eerst gewonnen op het veld van Zulte Waregem. De jongens van Francky Dury gaven in een cruciale partij niet thuis (of toch onvoldoende) en blijven op 4 punten hangen van nummer 6 KRC Genk.

  Zulte Waregem-Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: In minuut 50 komt Moeskroen op een 0-2-bonus. Zulte Waregem keert met een penalty snel terug tot 1-2, maar je voelde aan alles dat de thuisploeg niet echt in staat was de wedstrijd nog te laten kantelen.
  • Man van de Match: Aleix Garcia speelde een goeie match. De Spaanse werknemer van Moeskroen toonde zich gevaarlijk voor de muit, met een schot tegen de paal en de 0-2.
  • Opvallend: Zulte Waregem verliest liefst 6 van zijn jongste 7 partijen. Na Cercle (2-0), Club (4-0), Genk (0-3), Antwerp (2-1) en Charleroi (4-0) is nu Moeskroen de beul met dienst. Tussendoor won Essevee alleen van Waasland-Beveren.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Moeskroen (1-2)

  Uitgekookt Moeskroen speelt het listig uit voor de rust

  Door de 1-3-nederlaag van Racing Genk eerder op de avond tegen Standard kon Zulte Waregem zaakjes doen in de strijd om een POI-ticket, maar die kans heeft het nooit gegrepen.

   

  Nochtans begon het allemaal niet zo slecht voor de thuisploeg, die er meteen de beuk ingooide. Al in de 2e minuut scoorde Essevee, maar de goal werd afgekeurd wegens offside van Larin, die de counter op gang gebracht had. 

   

  Aan de overkant bleek Garcia een bedrijvig baasje. De Spanjaard knalde de bal hard tegen de buitenkant van de paal, Zulte Waregem wist meteen wie het in de gaten moest houden.

   

  Na dat felle begin zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar. Larin werd wel een paar keer in stelling gebracht, maar aan scoren heeft de Canadees sinds 23 november 2019 een broertje dood.

   

  Vanuit het niets kwam Moeskroen net na het halfuur op voorsprong. Osabutey nam de bal op het gladde veld handig mee, draaide snel en haalde genadeloos uit. Het schot verdween in de hoek naast een kansloze doelman Bansen, de vervanger van de aan zijn elleboog geopereerde Sammy Bossut: 0-1.

  Wegwaaiende bal zorgt op komische wijze voor het einde van de eerste helft

  Zulte Waregem reageert eventjes en valt dan weer stil

  Het liep voor geen meter bij Zulte Waregem dat vroeg in de 2e helft koud tegen de 0-2 aanliep. Garcia plaatste de bal na een schitterende loopactie van enkele ploegmaats knap in de hoek.

   

  Dit is niet wat Francky Dury in gedachten had toen hij zijn spelers tijdens de rust de levieten las. De 40 meegereisde Moeskroen-fans lieten het niet aan hun hart komen en hieven wat treiterend in het Nederlands "Waar is da feestje, hier is da feestje" aan.

   

  Het feestje eindigde abrupt toen Larin in de 16 neerging na een trekfout en scheids Van Damme de bal op de stip legde. De fauw trapte de strafschop onder Butez tegen de touwen: 1-2 en we hadden - zowaar - toch nog een wedstrijd.

   

  Maar Zulte Waregem bleef in hetzelfde potje roeren en miste de overtuiging en creativiteit om Moeskroen uit verband te spelen.

   

  Zo waren het de bezoekers die het mes nog wat dieper in de wonde probeerden te draaien. Maar Essevee-doelman Bansen stond - in tegenstelling tot veel van zijn ploegmaats - wél op niveau te spelen en hield de naar hartelust counterende bezoekers eigenhandig van enkele gemaakte doelpunten. Zo bleef het bij 1-2.

  Reacties uit het Essevee-kamp

  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "We misten vanavond balans in het team. Marcq en Seck kunnen een bal recupereren, maar die waren er nu niet bij. Voor ons is dat net iets te veel. Als je dan ook nog eens op achterstand komt, moet je iets forceren en dat is niet gemakkelijk tegen dit Moeskroen. We zijn al een tijdje in mindere doen. Vorige week in Charleroi was het ook al het geval. Bepaalde jongens zijn minder scherp. Ofwel laat je ze dan aan de kant, maar je weet niet of hun vervangers het beter gaan doen, ofwel laat je hen staan en hoop je dat ze weer beginnen te scoren. We moeten wel blijven geloven in POI. Als we dat niet doen, zijn we geen sportmannen. Het kan allemaal snel veranderen in voetbal."

  • Davy De fauw (aanvoerder Zulte Waregem): "We moesten deze wedstrijd winnen, zeker als je de resultaten van onze tegenstanders in de strijd om POI zag. Nu wordt het zeer moeilijk om POI te halen, ook al kan het nog. Het was geen goeie dag voor ons. We leden te veel balverlies. Toen we terugkeerden tot 1-2 dacht ik: we gaan erop en erover, maar we creëerden zeer weinig kansen. We zijn aan een slechte reeks bezig."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde: 1-2. De wedstrijd is afgelopen. Voor het eerst wint Moeskroen op het veld van Zulte Waregem!
  3. tweede helft, minuut 94. Het zit er bijna op. Zulte Waregem krijgt nog een vrije trap, maar ook die levert niets op.
  4. tweede helft, minuut 92. De tijd tikt weg in het voordeel van Moeskroen. Zulte Waregem lijkt niet meer bij machte nog tegen te scoren.
  5. tweede helft, minuut 91. Bansen voorkomt voor de zoveelste keer een nieuwe tegentreffer.

   Bansen voorkomt voor de zoveelste keer een nieuwe tegentreffer

  6. tweede helft, minuut 91. Weer kans voor Moeskroen. Bansen heeft weer een prima redding in huis. Perica speelt een nieuwe kans slecht uit, de Duitse keeper van Zulte Waregem is de beste speler van Essevee in deze wedstrijd.
  7. tweede helft, minuut 89. Extra tijd. Er komen 4 minuten bij.
  8. tweede helft, minuut 89. Larin is uit op eigen succes en trapt de bal egoïstisch in de handen van Butez. Het thuispubliek reageert teleurgesteld.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Marko Bakic erin, Aleix García eruit
  10. tweede helft, minuut 87. Kan Essevee nog iets? Zulte Waregem is aan een slotoffensiefje begonnen. Dompé is gretig ingevallen. Zijn voorzet is net iets te scherp om Vossen te laten scoren.
  11. tweede helft, minuut 84. Srarfi schildert een vrije trap op het hoofd van Larin, maar diens kopbal lijkt nergens op. .
  12. Gele kaart voor Lasse Sobiech van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 82. Francky Dury grijpt in en haalt verdediger Walsh eruit. Met Dompé komt er aanvallende versterking in het veld.
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Zulte Waregem, Jean-Luc Dompé erin, Sandy Walsh eruit
  15. tweede helft, minuut 81. We naderen het einde van de partij. Zulte Waregem mist de creativiteit om de bakens te verzetten.
  16. tweede helft, minuut 78. Bansen houdt Zulte Waregem in de match met een kattensprong.

   Bansen houdt Zulte Waregem in de match met een kattensprong

  17. tweede helft, minuut 77. Moeskroen countert naar hartelust. Bansen houdt Zulte Waregem in leven. Ditmaal houdt hij Garcia van de 1-3. De Duitser gooit zich voor de bal alsof zijn leven ervan afhangt.
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Omar Govea eruit
  19. tweede helft, minuut 76. De fauw haalt van ver uit, maar zijn schot mist kracht en precisie.