Cercle Brugge blaast degradatiestrijd nieuw leven in met 2e wonder

  1. 39' - Geel - Jonathan Panzo
  2. 38' - Geel - Facundo Colidio
  3. 34' - Geel - Thibault de Smet
  1. 89' - Geel - Kevin Hoggas
  2. 83' - Verv. Chris Durkin door Rocky Bushiri
  3. 83' - Verv. Dino Hotic door Johanna Omolo
  4. 68' - Verv. Jordan Botaka door Tatsuya Ito
  5. 67' - Verv. Alexandre De Bruyn door Allan Sousa
  6. 66' - Geel - Ibrahima Sankhon
  7. 66' - Geel - Dylan De Belder
  8. 63' - Doelpunt - Kevin Hoggas (0 - 1)
  9. 62' - Geel - Samy Mmaee
  10. 59' - Geel - Santiago Colombatto
  63'goalKevin Hoggas0 - 1

  Cercle Brugge leek even veroordeeld tot 1B, maar de vereniging weert zich nog als een duivel in een wijwatervat. Na de zege tegen KV Mechelen mag het ook drie punten bijtellen in Sint-Truiden. Cercle nadert tot op 3 punten van Waasland-Beveren en 4 van KV Oostende. De degradatiestrijd ligt weer helemaal open.

  STVV – Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: STVV neemt de wedstrijd tegen Cercle te licht op. De Limburgers spelen inspiratieloos en zonder grinta. Op het uur krijgen ze daarvoor verdiend het deksel op de neus.
  • Man van de match: Kévin Hoggas blaast met een welgemikte vrije trap weer spanning in de degradatiestrijd. Een doelpunt dat hij overigens verdiende voor een oerdegelijke wedstrijd.
  • Opvallend: Cercle Brugge pakt pas zijn eerste uitoverwinning dit seizoen. In de vorige twaalf uitwedstrijden verloor het elf keer en speelde het één keer gelijk, op het veld van degradatieconcurrent Waasland-Beveren.

  Bekijk de goal uit STVV - Cercle Brugge (0-1)

  Mak STVV laat de bal en de kansen aan Cercle

  Cercle Brugge tankte vorige week vertrouwen met een 3-2-zege tegen KV Mechelen. Door het puntenverlies van Waasland-Beveren bij Club eerder vanavond, kon groen-zwart de kloof met de voorlaatste verkleinen tot drie punten. STVV wilde net als Cercle voortborduren op zijn prestatie van vorige week: het won toen overtuigend met 5-2 tegen Eupen.


  Ondanks de goede bedoelingen van beide elftallen werd de eerste helft toch vooral een maat voor niks. STVV leek er weinig zin in te hebben en liet het balbezit aan de hekkensluiter. De Truienaars mochten van geluk spreken dat de bezoekers daar niet van profiteerden. Eppel speelde een ongelukkige partij en liet een aantal kansen onbenut, De Belder wrong de grootste mogelijkheid egoïstisch de nek om.

  VIDEO: Cercle spelers vieren de overwinning tegen STVV uitbundig

  Stress in het Waasland: Cercle verkleint de kloof tot 3 punten

  De tweede helft moest beterschap brengen en al in de eerste minuten versierden STVV en Cercle elk twee goede kansen, maar een doelpunt kregen we pas op het uur te zien. Hoggas strafte het passieve spel van de thuisploeg af wanneer hij een vrije trap fraai over de muur in de hoek schilderde.


  Een flauw slotoffensief leverde voor Sint-Truiden geen doelrijpe kansen meer op. De treffer van Hoggas volstond om de degradatiestrijd onverhoopt nieuw leven in te blazen. Dankzij het verlies van Waasland-Beveren én KV Oostende doet Cercle plots weer helemaal mee voor het behoud. De vreugdetaferelen in het bezoekersvak waren navenant, terwijl ze in het Waasland en aan de kust wellicht een pak minder euforisch zijn.

  Reacties

  • Kévin Hoggas (Cercle Brugge): "De kleedkamer staat op zijn kop. We creëerden behoorlijk wat kansen en hebben de drie punten hier zeker niet gestolen. Dat we 6 op 6 pakken is mooi, maar ook gewoon nodig. We weten dat enkel een puntenreeks ons kan redden en daar zijn we nu mee bezig, maar de weg is nog lang."
  • Bernd Storck (coach Cercle Brugge): "We speelden een fantastische wedstrijd. We hadden een wedstrijdplan en mijn spelers hebben dat tot in de perfectie uitgevoerd. We zitten weer helemaal in de race. Dat Waasland-Beveren in extremis nog verloor bij Club Brugge hoorden we vlak voor het eerste fluitsignaal en gaf ons nog wat extra motivatie. Het blijft moeilijk voor ons om doelpunten te maken, maar het kunstgras en de wind hadden daar ook veel mee te maken. Voor we Gent en Club partij geven, moeten we volgende week ook nog iets proberen te rapen tegen Moeskroen."
  • Milos Kostic (coach STVV): "Onze structuur zat vandaag niet goed, dan is het moeilijk om iets te rapen. We waren niet op het niveau van Cercle. De nederlaag is een goede les. Ik geloof niet dat mijn ploeg het te licht opvatte vandaag, maar we verloren vaak de bal en kozen voor de lange pass, terwijl er veel wind zat. We moeten deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde partij! Cercle maakt de degradatiestrijd weer spannend (0-1). Dankzij zijn eerste uitoverwinning van het seizoen komt groen-zwart terug tot op 3 punten van Waasland-Beveren en 4 van KV Oostende.
  3. tweede helft, minuut 92. Nog twee minuten bibberen en beven, de meegereisde Cercle-supporters schreeuwen zich de kelen schor.
  4. tweede helft, minuut 90. Er worden vier minuten bijgeteld.
  5. tweede helft, minuut 89. De thuisploeg staat nu erg hoog te voetballen en Cercle kan een counter opzetten. De Smet haalt Biancone neer, maar krijgt verrassend geen tweede gele kaart. Put is erg mild.
  6. Gele kaart voor Kevin Hoggas van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 86. STVV zet zijn slotoffensief in. Colidio pikt een verloren bal op en jast hem naar de eerste paal, Moser houdt de driepunter voorlopig vast.
  8. tweede helft, minuut 86. De laatste vijf minuten reguliere speeltijd zijn ingegaan. De meegereisde Cercle-supporters houden de harten vast.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Rocky Bushiri erin, Chris Durkin eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cercle Brugge, Johanna Omolo erin, Dino Hotic eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Sint-Truiden wil wat aan de achterstand doen en laat daardoor ruimte in de rug. Hotic wordt vrijgespeeld door Peeters, komt naar binnen en knalt met links, maar mist het doelkader.
  12. tweede helft, minuut 77. Een voorzet van Suzuki wordt door Durkin aan de eerste paal over het doel gezet. STVV voert de drukt op met nog een kwartier te gaan.
  13. tweede helft, minuut 75. Sousa schudt zowaar een Messiaanse dribbel uit zijn linker, maar qua afwerking kan de invaller nog heel wat leren van de Argentijn van Barcelona.
  14. tweede helft, minuut 74. Ito gaat te opzichtig op zoek naar een strafschop. Hij krijgt die terecht niet.
  15. tweede helft, minuut 71. Nog twintig minuten te gaan. Houdt Cercle de voorsprong vast? In het Waasland worden ze stilaan bloednerveus.
  16. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Jordan Botaka eruit