Flets KVO moet weer naar beneden kijken na zware thuisnederlaag

  1. 90+4' - Doelpunt - Habib Guèye (0 - 3)
  2. 90+1' - Doelpunt - Hannes Van der Bruggen (0 - 2)
  3. 88' - Geel - Ante Palaversa
  4. 84' - Verv. Ilombe Mboyo door Jovan Stojanovic
  5. 83' - Verv. Louis Verstraete door Ronald Vargas
  6. 79' - Geel - Louis Verstraete
  7. 77' - Verv. Terem Moffi door Habib Guèye
  8. 75' - Verv. Brecht Capon door Idrissa Sylla
  9. 73' - Geel - Kristof D'Haene
  10. 66' - Verv. Hervé Kage door Christophe Lepoint
  11. 63' - Verv. Andrew Hjulsager door Michiel Jonckheere
  12. 59' - Doelpunt - Terem Moffi (0 - 1)
  59'goalTerem Moffi0 - 1
  90+4'goalHabib Guèye0 - 3

  KV Oostende heeft het schip nog niet uit woelig water kunnen manoeuvreren. KVO verloor zaterdagavond met duidelijke cijfers van KV Kortrijk en moet door de overwinning van Cercle Brugge weer naar beneden kijken. Trainer Dennis van Wijk maakt zich nog geen zorgen: "Er zitten 2 ploegen achter ons, dus we zitten nog in een veilige situatie."

  KV Oostende - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur breekt Terem Moffi de ban voor Kortrijk. Hij neemt een perfecte pass van Van der Bruggen dankbaar aan en breit er een even knap vervolg aan. Een onmondig Oostende is nadien niet meer in staat het tij te keren en zinkt in de extra tijd helemaal weg.
  • Man van de match: Hannes Van der Bruggen was in zijn nopjes vanavond. De spelverdeler strooide met knappe doorsteekpassjes. Hij gaf niet alleen de assist voor de openingstreffer van Moffi, maar zette ook zelf de 0-2 op het bord.
  • Opvallend: Hoewel Kortrijk niks meer te winnen of te verliezen heeft, blijft het de laatste weken de goede resultaten opstapelen. Kortrijk boekte vanavond zijn derde zege op een rij. Het is van vorig seizoen in Play-off II geleden dat KVK nog eens 9 op 9 pakte.

  Bekijk de goals uit KV Oostende - KV Kortrijk (0-3)

  Moffi laat de 0-1 liggen

  Veel wind, weinig kansen of goed voetbal. Dat is de samenvatting van een flauwe eerste helft in de Versluys Arena. De beste kans was op het kwartier voor Kortrijk. Na een foute inschatting van Faes kreeg Moffi plots vrije baan, maar oog in oog met Dutoit mikte hij op de doelman.

   

  Oostende kon daar enkel een fraai afstandsschot van Hjulsager tegenover zetten, maar combinerend bakte de kustploeg er bitter weinig van. Als er dan toch eens een goede voorzet voor doel kwam, trapte Niane over de bal.

   

  Kort voor de rust kon Oostende dan toch eens voor gevaar zorgen. Anderlecht-huurling Sanneh leek even op weg om zijn debuut voor Oostende op te luisteren met een goal, maar zijn kopbal op een hoekschop ging uiteindelijk nipt naast.

  VIDEO: Sylla is even helemaal van de kaart na een ongelukkige botsing met Golubovic

  KVO KO in de extra tijd

  Ook in de tweede helft bleef Oostende met de wind én zichzelf worstelen. Kortrijk ging beter om met de omstandigheden en kwam op het uur zelfs op voorsprong. Moffi werd perfect gelanceerd door Van der Bruggen en gaf Dutoit het nakijken: 0-1.

   

  Meteen daarna maakte Mboyo er ei zo na 0-2 van, zijn plaatsbal ging rakelings naast. Oostende kon het tij niet keren en kwam maar twee keer in de buurt van de gelijkmaker. Een schot van Niane ging nipt voorlangs en ook een kopbal van Sanneh was net niet gekadreerd.  

   

  Maar de beste kansen bleven voor Kortrijk. Oostende kwam weer goed weg toen een lobbal van Gueye over doelman Dutoit maar net over het doel stuiterde. In de extra tijd gaf Kortrijk de kustploeg dan toch de doodsteek. Van der Bruggen bekroonde een snelle tegenaanval en vlak voor affluiten pikte ook debutant Gueye nog zijn goaltje mee.

  "Iedereen beseft dat het vijf voor twaalf is"

  • Hannes Van der Bruggen (KV Kortrijk): “Die 9 op 9 doet heel veel deugd. In de heenronde hebben we punten laten liggen tegen ploegen als Waasland-Beveren, Oostende en Eupen. Dat zijn we nu wat aan het goedmaken. Het is ook goed dat we wat stijgen in het klassement. We zijn nu iets efficiënter en we slikken ook niet zo snel meer goals. We hadden vandaag zelfs nog meer kunnen scoren. Ik ben blij met een assist en goal. Het was al even geleden dat ik gescoord had. Ons doel moet nu zijn om in de linkerkolom te eindigen."
  • Brecht Capon (KV Oostende): “Dit komt hard aan, zeker in eigen huis. We wisten dat we de punten nodig hadden. Als je dan met 0-3 verliest, terwijl je weet dat het doelsaldo ook nog belangrijk kan zijn, dan is het een avond om snel te vergeten.  Iedereen beseft dat het vijf voor twaalf is. We hebben het wel nog in eigen handen, maar we gaan wel punten moeten pakken. We hebben minstens nog één overwinning nodig. Het programma wordt er ook niet makkelijker op maar we mogen de hoofden nu niet laten hangen."
  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): “Het heeft misschien iets te lang geduurd vooraleer we het beslissende doelpunt maakten, maar de laatste twee goals waren toch van een mooie kwaliteit. Hannes Van der Bruggen had vandaag 4 assists kunnen hebben, maar de afwerking was net niet goed genoeg. Maar het is vooral belangrijk dat we zelfs met wissels na de midweekmatch ons niveau blijven houden en resultaat blijven spelen.”
  • Dennis van Wijk (trainer KV Oostende): “We hebben veel goede wil getoond. De eerste helft was degelijk, maar de laatste pass was niet goed. De tweede helft was niet goed. We creëerden geen kansen en wonnen geen duels. Dat kan ik niet verklaren. Het is natuurlijk bitter dat we een goal slikken op een inworp voor ons. Na de 0-1 verloren we alle coördinatie en overleg. Dat is heel jammer. Dat we de nul niet kunnen houden, baart me natuurlijk wel zorgen. Er zitten 2 ploegen achter ons, dus we zitten nog in een veilige situatie. We moeten kijken naar onszelf en onze problemen proberen op te lossen. Wat Cercle doet, maakt mijn rekening niet.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Oostende is nog niet verlost van de degradatiezorgen. Het gaat op eigen veld met 0-3 de boot in tegen Kortrijk, terwijl Cercle de volle buit pakt bij STVV. Oostende ziet de hekkensluiter naderen tot op 4 punten.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Habib Guèye van KV Kortrijk. 0, 3.
  4. tweede helft, minuut 94. Nog een goal erbij voor KVK. Het wordt nog wat erger voor Oostende, want ook Gueye pakt bij zijn debuut voor Kortrijk nog zijn goaltje mee. "Shame on you", klinkt het bij de KVO-aanhang.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Hannes Van der Bruggen van KV Kortrijk. 0, 2.
  6. tweede helft, minuut 91. KVO KO. Hannes Van der Bruggen velt het oordeel voor Oostende. Na een snelle tegenaanval komt hij alleen voor Dutoit en hij laat de doelman kansloos achter.
  7. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Krijgt Oostende nog iets voor elkaar? De kustploeg mag het nog 4 minuten proberen.
  8. Gele kaart voor Ante Palaversa van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Sylla botst tegen Golubovic aan, die onnodig zijn elleboog laat zwaaien. Sylla is er even niet goed van en moet naar de kant geholpen worden.
  10. tweede helft, minuut 85. Niet Oostende, maar Kortrijk blijft de gevaarlijkste ploeg. Van der Bruggen pakt nog maar eens uit met een knappe steekpass, maar Stojanovic kan er geen mooi vervolg aan breien.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Ilombe Mboyo eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Oostende, Ronald Vargas erin, Louis Verstraete eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Dan toch nog eens een reactie van Oostende. Verstraete snijdt vanaf rechts naar binnen en haalt uit. Jakubech stopt de bal pas in twee tijden.
  14. tweede helft, minuut 80. KVO komt goed weg. Oostende ontsnapt aan de 0-2! Gueye wordt weggestuurd en lobt de bal over de uitgekomen Dutoit, maar zijn poging botst over het doel. .
  15. Gele kaart voor Louis Verstraete van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 79
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Kortrijk, Habib Guèye erin, Terem Moffi eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Idrissa Sylla erin, Brecht Capon eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Opnieuw Sanneh! Eindelijk nog eens een kans voor Oostende en opnieuw is het Sanneh die zowaar dicht bij een goal komt. Hij probeert het van ver met een geplaatste kopbal, maar ziet zijn poging nipt voorlangs gaan.
  19. Gele kaart voor Kristof D'Haene van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 73
  20. tweede helft, minuut 72. Cercle kruipt dichterbij. Twintig minuten voor het einde staat Cercle Brugge op een 0-1-voorsprong op bezoek bij STVV. Slecht nieuws voor Oostende, dat de hekkensluiter zo voorlopig ziet naderen tot op 4 punten.