• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht ziet zijn kansen op Play-off I in rook opgaan in Mechelen

  einde
  20
  1. 45+1' - Geel - Derrick Luckassen
  2. 45' - Geel 2 - Jeremy Doku
  3. 17' - Geel - Jeremy Doku
  1. 90' - Verv. Geoffry Hairemans door Dante Vanzeir
  2. 87' - Geel - Clément Tainmont
  3. 83' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  4. 77' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  5. 74' - Verv. Dejan Joveljic door Zakaria Bakkali
  6. 72' - Doelpunt - Aster Vranckx (2 - 0)
  7. 62' - Verv. Michel Vlap door Marko Pjaca
  8. 60' - Geel - Joachim Van Damme
  9. 48' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (1 - 0)
  48'Geoffry Hairemans1 - 0
  72'Aster Vranckx2 - 0

  Anderlecht moet zo goed als zeker een streep trekken door Play-off I. In Mechelen volstond enkel een zege om nog te dromen van de top 6, maar paars-wit ging met tien man onderuit Achter de Kazerne. Mechelen houdt wel zijn kansen op een POI-ticket gaaf.

  Mechelen - Anderlecht in een notendop

  • Sleutelmoment: Jérémy Doku is in de eerste helft nadrukkelijk de gevaarlijkste man bij Anderlecht. De jonge buitenspeler speelt echter iets te enthousiast en moet na twee gele kaarten vroegtijdig gaan douchen. Zijn ploeg komt dat niet meer te boven.
  • Man(nen) van de Match: Twee tieners droegen flink bij tot de zege van Malinwa. Issa Kaboré beteugelde Doku en liet hem in de val lopen bij zijn tweede gele kaart en Aster Vranckx stelde de Mechelse zege veilig met het tweede doelpunt van de avond.
  • Opvallend: Het is al de negende keer dit seizoen dat Anderlecht niet weet te scoren. Enkel Eupen, Oostende, Waasland-Beveren en Cercle Brugge maken minder goals dan de recordkampioen. Die ploegen bezetten de laatste vier plaatsen in het klassement.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Anderlecht (2-0)

  Uitsluiting Doku brengt Anderlecht uit evenwicht

  Na een 0 op 12 had KVM-coach Vrancken zijn elftal wat herschikt. Anderlecht recupereerde Kompany en Cobbaut, Joveljic mocht starten in de spits. De Serviër begon messcherp toen hij de bal afsnoepte van Van Damme, maar schepte de bal dan rakelings naast. Ook de tweede kans was voor paars-wit, Cobbaut vuurde echter ver naast.

   

  Mechelen kon zelf te weinig dreigen. Het kon niet genoeg profiteren van het veelvuldige balverlies bij de bezoekers. De bal flipperde vaak heen en weer en dat zorgde voor een rommelige, nerveuze wedstrijd in de eerste helft. Vlap dacht rust te brengen met de 1-0, maar die werd afgekeurd omdat hij buitenspel liep op de voorzet van Murillo.

   

  Na nog wat halve kansjes voor Amuzu en Vlap viel er plots een leuke Mechelse kans uit de lucht. Van Crombrugge schrok toch even van de loeier van Bijker. Net voor de rust stegen de kansen van de thuisploeg met stip. Doku maaide Kaboré neer en liep tegen een domme tweede gele kaart aan. Zijn uitsluiting was een flinke streep door de rekening van Anderlecht.

  VIDEO: Doku komt goed weg met geel na stevige overtreding

  Hairemans en Vranckx schenken Mechelen de zege

  De bezoekers begonnen nog met goede moed, maar werden daarna platgedrukt door een geestdriftig Malinwa. De fans deden er nog een schepje bovenop en zorgden voor een heerlijk Engels sfeertje Achter de Kazerne. Hairemans liet zich inspireren en hamerde de 1-0 er van erg ver in.

   

  Anderlecht moest komen, maar kwam niet verder dan steriel balbezit op respectabele afstand van de Mechelse zestien. Storm (met een plaatsbal voorlangs) en Vranckx (met een overhaaste knal) lieten na om de score te verdubbelen. Tussendoor tekende Zulj met een zwiepende vrijschop voor de enige paars-witte kans na de rust.

   

  Ruim een kwartier voor affluiten velde de jonge Vranckx het vonnis van Anderlecht. De jonge middenvelder beroofde een boze De Camargo eerst nog van een kopkans, maar maakte dat helemaal goed door heel alert de 2-0 in doel te jagen. Vercauteren bracht nog Pjaca en Bakkali, maar die kregen volstrekt niks klaar.

   

  KV Mechelen mocht dus een flink feestje bouwen, want het blies zijn kansen op Play-off I nieuw leven in. Met een relatief gemakkelijk programma mag de promovendus zelfs voorzichtig gaan dromen. Voor Anderlecht lijkt de top zes verder weg dan ooit. Het lijkt erop dat er in het Lotto Park voor het eerst PO2-voetbal te zien zal zijn.

  VIDEO: De gelaatsuitdrukking van Joveljic en Vlap spreekt boekdelen

  Hairemans: "Kan eindelijk het verschil maken"

  Geoffry Hairemans stak de boel in brand met zijn 1-0. "Er kwam veel frustratie en heel veel emotie vrij. Eindelijk kan ik eens het verschil maken met een doelpuntje. Ik ben er blij mee."

   

  "Voor de rust hadden we het heel moeilijk. We hadden de bal vooral op onze eigen helft en brachten weinig rust in ons spel. In de tweede helft stonden zij met tien man en recupereerden we de bal hoger. Zo kwamen we aan meer kansen", analyseerde Hairemans de twee erg verschillende speelhelften.

   

  "We wisten dat het vandaag erop of eronder was. We hadden heel veel honger naar de drie punten. Dat hebben we in de tweede helft laten zien. Zeker tegen tien man konden we ons publiek niet teleurstellen. Het was weer uitverkocht. Leuk om voor zoveel volk te spelen."

   

  Hairemans wist na afloop niet echt hoe de kaarten voor Play-off I lagen. "We proberen vooral naar onszelf te kijken. Zolang we zelf drie punten pakken, is het goed nieuws", lachte hij. "We gaan er zeker alles aan doen."

  Hairemans: "Eindelijk kan ik eens het verschil maken met een goal"

  Van Crombrugge: "Nu supporteren voor Standard? Dat kan niet als Anderlechtspeler"

  Vranckx: "Kan me geen mooier moment voorstellen om mijn eerste goal te scoren"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Mechelen heeft Anderlecht een uppercut verkocht in de strijd om Play-off I. Doku pakte rood, waarna Hairemans en Vranckx Malinwa een razend belangrijke 2-0 zege bezorgden.
  2. tweede helft, minuut 91. Er komen vier minuten toegevoegde tijd, maar er valt al eventjes niets van betekenis te beleven.
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Mechelen, Dante Vanzeir erin, Geoffry Hairemans eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Peyre werkt zichzelf in nesten, maar hij zet het met wat hulp van zijn ploegmaats keurig recht. Zelfs een doelpunt zit er niet in voor dit Anderlecht.
  5. Gele kaart voor Clément Tainmont van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 86. Invaller Bakkali raakt de bal helemaal verkeerd en jast hem bijna het stadion uit.
  7. tweede helft, minuut 85. Na de tegenvallende 0 op 12 blaast KVM zichzelf weer leven in. Nu volgen immers drie haalbare wedstrijden en op de laatste speeldag wacht dan rechtstreekse concurrent Genk.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Williams Togui Mel erin, Igor De Camargo eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Een beetje tijd winnen. Igor de Camargo neemt met al zijn ervaring rijkelijk de tijd bij zijn wissel. De Mechelse fans smullen ervan.