1. 84' - Doelpunt - Sébastien Dewaest (1 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 26 - 16/02/20 - 18:00
84'
Sébastien Dewaest
84'
1 - 2

Standard heeft de topper bij Racing Genk naar zijn hand gezet. De Luikenaars wonnen met 1-3 en zitten stevig op de 5e stek. De nederlaag van Genk is vooral goed nieuws voor KV Mechelen, Zulte Waregem en Anderlecht, die nog steeds PO I-hoop mogen koesteren.

Racing Genk - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard legt de basis voor de overwinning op het einde van de eerste helft. Cop scoort op een ideaal moment de 0-2, een dreun die Genk niet meer te boven komt.
  • Man van de match: Op de momenten dat Standard het wat moeilijker had, was daar nog doelman Arnaud Bodart om Genk af te houden. Vooral zijn redding op de kopbal van Onuachu was indrukwekkend.
  • Opvallend: Hannes Wolf bracht al voor de derde keer op rij dezelfde elf aan de aftrap, maar de resultaten gaan wel in dalende lijn: na een zege en een gelijkspel nu dus een nederlaag. Tijd om bij te sturen?

Bekijk het verslag van Genk-Standard:

Efficiënt Standard neemt voor de pauze al afstand

Gejaagd door de wind legden beide ploegen er van bij de start duchtig de pees op. Helaas ging het hoge tempo ten koste van de kwaliteit van het spel, waardoor het aantal uitgespeelde kansen laag bleef.

De thuisploeg probeerde na die intense start om de partij in handen te nemen, maar kreeg net op dat moment een koude douche over z’n hoofd. Een hoekschop van Standard raakte niet weg, Vanheusden stond op de juiste plek om het van dichtbij af te maken: 0-1 na een half uur.

Genk was het momentum helemaal kwijt door die tegengoal en moest de controle aan Standard laten. De Luikenaars hadden bloed geroken en sloegen nog voor de pauze een tweede keer toe. Bij een scherpe tegenprik speelde Amallah perfect in de loop van Cop, de vervanger van de geschorste Oulare, en de Kroaat stiftte de 0-2 netjes over Didillon.

Ook ballenjongens hebben last van het stormweer

Aansluitingstreffer Dewaest komt te laat

Genk-coach Hannes Wolf probeerde na de rust het tij te keren met een dubbele wissel, maar die bracht weinig zoden aan de dijk. Het was integendeel Standard dat dicht bij een nieuwe treffer kwam, Didillon voorkwam met een heerlijke parade de 0-3.

Halfweg de tweede helft begon Standard toch wat meer in te zakken. Genk bleef met de moed der wanhoop aanvallen, maar stuitte op een sterke Bodart, die een kopbal van Onuachu uit de winkelhaak ranselde.

Een regelrechte zondvloed dreef vervolgens de helft van het publiek naar binnen, maar wie bleef zitten, werd nog getrakteerd op twee doelpunten. Dewaest bracht weer hoop in de Genkse harten met een rake kopbal, in de blessuretijd nam Boljevic alle spanning weg na een snelle counter: 1-3, Genk zal nog moeten knokken voor zijn PO I-ticket.

Zowel Didillon als Bodart pakken uit met een geweldige redding

Bekijk de goals uit Genk - Standard (1-3)

Hannes Wolf (coach KRC Genk): "Het zijn scheidsrechterlijke beslissingen die ons nekken vandaag. Standard had nooit met elf mogen eindigen. Ik weet dat we zelf ook niet onze beste wedstrijd speelden, maar die beslissingen zijn er te veel aan. Het zou leuk zijn als het voor iedereen gelijk was. De Belgische competitie is een mooie competitie, maar dit is moeilijk om mee om te gaan. We zullen in elk geval moeten vechten voor Play-off I, maar we hebben het in eigen handen, dus alles is nog mogelijk."

Michel Preud’homme (coach Standard): "Vandaag zat het er wel allemaal in bij ons: inzet en concentratie, en aanvallend voetbal. Dat is niet altijd het geval geweest. En ook onze keeper was goed, dat is ook belangrijk. Er komen nu met Antwerp en Charleroi nog moeilijke wedstrijden tegen twee rechtstreekse tegenstanders. We moeten dus nog afwachten, want je ziet dat er elke week veel gebeurt. Dat is de stress van onze competitie: iedereen wil erbij zijn en er wordt hard gevochten om erin te raken."

90+5'

Afgelopen! Standard wint met 1-3 op het veld van Racing Genk, dat een slechte zaak doet in de strijd om Play-off I.
90+4'
Toch nog even schrikken voor Standard als een schot van Thorstvedt de buitenkant van de paal likt, maar de zege kan de Luikenaars nu toch niet meer ontsnappen.
90+2'
90+2'

Boljevic maakt er na een knap uitgespeelde counter 1-3 van!

90+2'

1-3: Standard maakt het af op de counter

De buit is nu helemaal binnen voor Standard: Lestienne kan met de bal aan de haal en legt slim breed voor de meelopende Boljevic, die de 1-3 rustig naast Didillon in doel schuift.
90+1'

90'

5 minuten extra

Er worden 5 minuten bijgeteld. Kan Genk nog wat uit de brand slepen?
89'
Standard leek even de kluts kwijt na de 1-2, maar heeft de organisatie nu toch teruggevonden. Genk trekt met de moed der wanhoop naar voren.
88'
87'

Het wordt nog een alles-of-nietsoffensief van Genk om de nederlaag af te wenden.

Peter Vandenbempt op Radio 1
86'
85'

Dewaest kopt de aansluitingstreffer tegen de touwen: 1-2!

84'
1-2
84'

1-2: Dewaest met de aansluitingstreffer

De race is nog niet gelopen! Dewaest kopt vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer tegen de touwen bij een vrije trap van Bongonda. Zo krijgen we toch nog een spannende slotfase!
81'
81'

Onuachu scoort uit buitenspel

Net als de helft van het publiek drogere oorden opzoekt, scoort Onuachu. Maar het feestje gaat niet door: de spits stond buitenspel.