1. 14' - Doelpunt - Ivo Rodrigues (1 - 0)
  1. 51' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 26 - 16/02/20 - 14:31
51'
Shamar Nicholson
1 - 1
51'

Antwerp en Charleroi hebben de buit verdeeld op de Bosuil. Na een boeiende partij waarin vooral de bezoekers grossierden in kansen werd het 1-1.

Antwerp - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp heeft het moeilijk na de pauze, maar op het uur krijgt Mbokani dé kans om Antwerp weer op voorsprong te trappen vanaf de penaltystip. De topschutter besluit zwak op Penneteau.
  • Man van de match: Joris Kayembe heerste op het middenveld, recupereerde heel veel ballen en was ook in aanvallend opzicht alomtegenwoordig.
  • Opvallend: Nicolas Penneteau pakt al zijn derde penalty dit seizoen. Niemand doet beter in onze vaderlandse competitie.

Bekijk de goals uit Antwerp - Charleroi (1-1)

Antwerp op voorsprong dankzij Rodrigues en VAR

In een winderig Bosuilstadion hadden beide ploegen wat tijd nodig om zich aan te passen aan de omstandigheden. Pas na een kwartier viel de eerste kans te noteren, maar die leverde wel meteen een doelpunt op. De goal van Rodrigues werd eerst nog afgekeurd wegens buitenspel van Mbokani, maar de VAR corrigeerde die beslissing: 1-0 voor Antwerp.

Charleroi had moeite om tot echt uitgespeelde kansen te komen, en dus moest het maar op een standaardsituatie. Bolat en Seck werkten Willems tegen de grond bij een hoekschop, ref Van Driessche wees naar de stip. Het was Morioka die mocht aanleggen vanaf elf meter, maar Bolat hield zijn net schoon.

In het slot van de eerste helft was het balbezit vooral voor Charleroi. Verder dan een half mislukte omhaal van Nicholson kwamen de bezoekers niet meer.

Antwerp-supporter is door het dolle heen na goedgekeurde goal

Charleroi laat zege liggen in de tweede helft

Charleroi begon fel aan de tweede periode en plakte Antwerp vast op de eigen helft. Shamar Nicholson kreeg al snel drie kansen voorgeschoteld, en de derde was de goede. Na een slecht weggewerkte hoekschop ramde hij op aangeven van Dessoleil de gelijkmaker in het dak van het doel.

Antwerp had geen reactie in huis en mocht blij zijn dat Rezaei even later de 1-2 liet liggen. Op het uur kreeg Antwerp dan een penalty na ongelukkig handspel van Nurio. Mbokani leverde een belabberde strafschop af en besloot slap op de benen van Penneteau.

De slotfase was nog helemaal voor een ontketend Charleroi, dat vol voor de zege ging, maar de ene kans na de andere de nek omwrong. Nicholson stuitte op Bolat, Gholizadeh maaide in de slotseconden knullig over de bal.

Rodrigues is niet blij met zijn wissel, maar Defour troost hem op de bank

Laszlo Bölöni: "Zwakke prestatie van ons"

Laszlo Bölöni (Antwerp): "Beide ploegen hadden kunnen winnen, ook al zetten wij een zwakke prestatie neer, maar dat was vooral te wijten aan fysieke vermoeidheid. Over heel de match bekeken, helde de balans toch wat meer over naar hun kant, dus ik kan tevreden zijn met een gelijkspel. Het was een mindere dag bij ons, weinig zaken gingen zoals het moest. Natuurlijk is het jammer dat Mbokani die penalty mist, maar we kennen zijn waarde en die vermindert hierdoor niet."

Karim Belhocine (Charleroi): "Een punt halen op Antwerp is natuurlijk niet slecht, maar als je ziet hoeveel kansen we gecreëerd hebben, hadden we misschien toch op drie punten mogen hopen. Ik ben alleszins fier op de reactie van mijn spelers, want na een moeilijke eerste helft hebben ze karakter én goed voetbal getoond. We zijn misschien wel de ploeg die dit seizoen de meeste kansen heeft afgedwongen op bezoek bij Antwerp. Ik kan dus heel tevreden zijn over mijn team."

Bölöni: "De VAR heeft al progressie gemaakt, en zal dat blijven doen"

Bolat: "Was goed om mijn eigen fout recht te zetten"

Fall: "Onmogelijk om nu nog POI te missen"

Willems: "Geen makkelijke omstandigheden om in te spelen"

Rodrigues: "De wind heeft het verschil gemaakt"

90+5'

Afgelopen! Antwerp en Charleroi delen de punten na een boeiende partij waarin beide ploegen een penalty misten en vooral Charleroi morste met de kansen. Eindstand: 1-1.
90+4'

Gholizadeh trapt bij dé kans op de winning goal knullig over de bal

90+4'

Misser van Gholizadeh

In de slotseconden nog een enorme kans voor Gholizadeh, maar de invaller maait ongelukkig naast de bal.
90+1'

90'

Vier minuten extra

Er volgen nog vier minuten extra tijd. Krijgen we nog een winnaar?
88'
Mirallas laat zich vallen op de rand van de zestien meter. Van Driessche trekt meteen geel, tot groot ongenoegen van Mirallas.
88'

Charleroi heeft de meeste en de beste kansen, maar beloont zichzelf niet met een driepunter.

Tom Boudeweel op Radio 1
87'

Bolat houdt Antwerp recht met een prima parade op de knal van Nicholson

86'

Bolat redt Antwerp

Antwerp ontsnapt opnieuw aan de achterstand. Nicholson wordt helemaal vrijgelaten en kan stevig uithalen, Bolat duikt het schot in hoekschop.
84'

Fall trapt het leer na een hoekschop net voorlangs

83'

Bijna Fall

We zitten alweer aan de overkant. Fall legt de bal prima klaar voor zijn rechter en jaagt het leer nipt naast.
81'
Het belooft nog een razend spannende slotfase te worden. Buta zwiept de bal richting tweede paal, de kopbal van Mbokani mist kracht.
80'

Uitblinker Kayembe is zonet naar de kant gehaald:

76'
Antwerp probeert zich weer in de match te knokken en forceert een paar hoekschoppen, maar die leveren niets op.
71'
Charleroi heeft nog altijd de bovenhand. De Laet moet alle zeilen bijzetten om Fall de bal af te snoepen.
69'
Charleroi morst met de kansen! Rezaei wordt alleen op pad gestuurd richting doel, maar krijgt de bal opnieuw niet voorbij Bolat.