Waasland-Beveren is nog niet vrij van degradatiezorgen

  1. 43' - Doelpunt vrije trap - Yuki Kobayashi (1 - 1)
  2. 30' - Geel - Julien De Sart
  3. 27' - Doelpunt - Christophe Lepoint (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Christophe Lepoint door Fraser Hornby
  2. 83' - Verv. Jakub Piotrowski door Matthias Verreth
  3. 78' - Verv. Stefan Milosevic door Beni Badibanga
  4. 71' - Verv. Faïz Selemani door Ilombe Mboyo
  5. 65' - Verv. Thomas Agyepong door Tuur Dierckx
  6. 64' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 2)
  7. 63' - Verv. Jovan Stojanovic door Terem Moffi
  8. 56' - Geel - Thomas Agyepong
  9. 49' - Geel - Djihad Bizimana

  KV Kortrijk heeft Cercle Brugge weer wat hoop gegegen in de degradatiestrijd, want Waasland-Beveren slaagde er op de Freethiel niet in punten te sprokkelen. Bovendien wacht Waasland-Beveren nu een zwaar drieluik met duels tegen Club Brugge, KV Mechelen en Anderlecht. "We weten dat er een zwaar parcours aankomt, maar niks is onmogelijk", zegt doelman Nordin Jackers.

  Waasland-Beveren - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Iets voorbij het uur pakt Julien De Sart uit met een heerlijk afstandsschot. Jackers beroert de pegel nog met zijn vingertoppen, maar kan niet verhinderen dat de bal via de onderkant van de lat in doel verdwijnt. 
  • Man van de match: Julien De Sart zorgde voor het hoogtepunt van de avond op de Freethiel. Zijn pegel was niet alleen van een onwaarschijnlijke schoonheid, maar gaf Waasland-Beveren meteen ook de doodsteek.
  • Opvallend: Voor Kortrijk is het al de vierde keer op een rij dat het de volle buit pakt op de Freethiel. Voor Waasland-Beveren is het van oktober 2017 geleden dat het op eigen veld nog eens kon winnen van Kortrijk.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Kortrijk (1-2)

  Kobayashi veegt openingstreffer Lepoint uit

  Waasland-Beveren zag Cercle Brugge afgelopen zaterdag weer naderen tot op zes punten en dus kon het maar beter een misstap vermijden in deze inhaalwedstrijd. Toch waren de eerste doelpogingen na een gezapig begin voor Kortrijk. De beste was voor Lepoint, zijn kopbal ging nipt naast.

   

  De reactie van Waasland-Beveren liet niet lang op zich wachten. Op een scherpe voorzet van Agyepong kwam Sula net te laat inglijden aan de tweede paal om de 1-0 in doel te tikken. De thuisploeg bleef voluit voor de aanval kiezen, maar veel verder dan een slap schot van Kobayashi kwam Waasland-Beveren niet.

   

  Ietwat tegen de gang van het spel kwam Kortrijk iets voor het halfuur op voorsprong. Lepoint troefde Caufriez af op een heerlijke pass van D’Haene en tikte de 0-1 knap over doelman Jackers in doel. Pas kort voor de rust kon Waasland-Beveren orde op zaken stellen. Jakubech zat nog net bij een vrije trap van Kobayashi, maar onvoldoende om de gelijkmaker te vermijden.

  Kobayashi sleept bal mooi achter het steunbeen

  Heerlijke goal van De Sart beslist de wedstrijd

  De tweede helft kwam maar moeizaam op gang. Waasland-Beveren probeerde het wel, maar was vooral in de laatste fase te slordig om Kortrijk uit verband te spelen. Bovendien ontsnapte de thuisploeg iets voor het uur aan een nieuwe achterstand. Van der Bruggen bracht Stojanovic plots alleen voor Jackers, maar die besloot recht op de doelman.

   

  Tien minuten later was Waasland-Beveren toch weer op achtervolgen aangewezen na een heerlijk afstandsschot van De Sart. Zijn verschroeiende pegel werd nog even beroerd door de vingertoppen van Jackers en ging via de onderkant van de lat binnen: 1-2.

   

  Een stevige tik voor Waasland-Beveren, dat er nadien niet meer in slaagde om Kortrijk in de problemen te brengen. Daar veranderde ook de inbreng van Dierckx en Badibanga niks meer aan. Cercle Brugge is de lachende derde, de rode lantaarn blijft op 6 punten van Waasland-Beveren hangen en behoudt zo een waterkansje op het behoud.

  Mboyo zet met knap hakje D'Haene voor doel

  "We weten dat er een zwaar parcours aankomt, maar niks is onmogelijk"

  • Christophe Lepoint (KV Kortrijk): “Ik wachtte al lang op deze goal. Ik kreeg de bal, stelde me geen vragen en gaf er een patat op. Het is mooi dat die goal uiteindelijk ook 3 punten oplevert. We hadden alles onder controle, Waasland-Beveren heeft ons niet al te veel problemen bezorgd. Dat we te laat in vorm zijn met 4 wedstrijden zonder nederlaag? Het is al een aantal jaren zo dat we onze competitiestart missen. De laatste 3 jaar heeft ons dat Play-off I gekost. Na Nieuwjaar blijven we de goede resultaten opstapelen. Ook al hebben we na de bekeruitschakeling niks meer om voor te spelen, we blijven er tot het einde voor gaan. Voor onze trots en onze supporters.” 
  • Nordin Jackers (Waasland-Beveren): “We speelden een redelijk goede eerste heft en hadden bij momenten het overwicht. Maar toen kwam die ene kans voor Kortrijk en Lepoint trapte hem goed binnen. Daarna zijn we wel blijven voetballen en niet in een dip beland. Dat is wel positief. We kijken niet echt naar het klassement, maar gewoon wedstrijd per wedstrijd. We werken hard tijdens de week en gaan voluit in de wedstrijden. We weten dat er een zwaar parcours aankomt, maar niks is onmogelijk. Ik denk dat het zeker kan met onze ploeg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Waasland-Beveren laat de kans liggen om meer afstand te nemen van rode lantaarn Cercle Brugge. Thuis tegen Kortrijk gaat het met 1-2 de boot in. De Sart besliste de wedstrijd met een prachtig doelpunt in de tweede helft.
  3. tweede helft, minuut 91. Frustratie bij de thuisaanhang na een opportunistisch en zwak afstandsschot van Badibanga. Geen geweldige invalbeurt tot dusver.
  4. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Waasland-Beveren krijgt nog 4 minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen. Maar het is Kortrijk dat de wedstijd nog steeds helemaal in handen heeft.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Kortrijk, Fraser Hornby erin, Christophe Lepoint eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Het geloof bij Waasland-Beveren smelt verder weg. Het ziet er niet naar uit dat de thuisploeg het tij nog kan keren. Of valt er in de slotminuten nog een goal uit de lucht?
  7. tweede helft, minuut 83. Het is Kortrijk dat het spektakel verzorgt in deze slotfase. Met een heerlijk hakje stuurt Mboyo D'Haene weg op links, maar diens schot wordt afgeblokt en verdwijnt in hoekschop.
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Waasland-Beveren, Matthias Verreth erin, Jakub Piotrowski eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Waasland-Beveren, Beni Badibanga erin, Stefan Milosevic eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Mercier grijpt in en gooit Badibanga in de strijd. Voor een bleke Milosevic zit de wedstrijd erop.
  11. tweede helft, minuut 76. Waasland-Beveren heeft toch een mentale tik gehad na de kanonskogel van De Sart. De thuisploeg bakt er maar weinig van en de tijd begint stilaan te dringen.
  12. tweede helft, minuut 73. Niet Waasland-Beveren, maar Kortrijk blijft nu voor dreiging zorgen. Moffi probeert het met een tik achter zijn steunbeen op een voorzet van D'Haene, maar de actie komt er niet helemaal uit.
  13. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Kortrijk, Ilombe Mboyo erin, Faïz Selemani eruit
  14. tweede helft, minuut 68. Goede zaak voor Cercle Brugge. Cercle Brugge is voorlopig de grote winnaar van dit duel. De Bruggelingen blijven voorlopig op 6 punten van Waasland-Beveren hangen en mogen dus nog wat hoop koesteren op het behoud.
  15. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Waasland-Beveren, Tuur Dierckx erin, Thomas Agyepong eruit
  16. tweede helft, minuut 65.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 64 door Julien De Sart van KV Kortrijk. 1, 2.
  18. tweede helft, minuut 64. Heerlijke pegel van De Sart! De Sart gaat plots achter het kanon staan en brengt Kortrijk op voorsprong met een heerlijk afstandsschot. Zijn pegel wordt nog even beroerd door de vingertoppen van Jackers en gaat dan via de onderkant van de lat binnen.
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KV Kortrijk, Terem Moffi erin, Jovan Stojanovic eruit
  20. tweede helft, minuut 63. Voor Stojanovic zit de wedstrijd erop. Hij wordt naar de kant gehaald voor Moffi.