Standard en Club vergeten te voetballen in bitse, maar flauwe topper

  1. 90+2' - Verv. Obbi Oulare door Felipe Avenatti
  2. 84' - Verv. Michael Krmencík door David Chidozie Okereke
  3. 66' - Verv. Nicolas Raskin door Maxime Lestienne
  4. 64' - Geel - Selim Amallah
  5. 53' - Geel - Obbi Oulare
  6. 53' - Geel - Ruud Vormer
  7. 49' - Geel - Simon Deli

  De storm die Standard en Club Brugge van zondag naar woensdag verplaatste, was op het veld van Sclessin maar een miezerig stormpje. De spelers waren meer bezig met elkaar dan met de bal. Na 90 verloren minuten werd het 0-0.

  Verslag in het Journaal:

  Beste kansjes voor Club, Standard claimt penalty

  Dat het Belgische voetbalcontract meer dan 100 miljoen waard is, werd niet meteen gerechtvaardigd door het eerste bedrijf op Sclessin. Het gebruikelijke vuur van deze klassieker was op geen enkel moment aanwezig.

   

  Club eiste op de Luikse akker wel de bal op en dwong enkele kansjes af, maar Balanta kwam een teen tekort en Bodart dook prima in de voeten van Krmencik.

   

  Bij Standard was de organisatie dan weer heilig: het middenveld werd stevig gestoffeerd en aanvallen was bijkomstig. Toch mocht de thuisploeg halfweg mopperen: een worstelgreep van Balanta op Oulare werd door de vingers gezien door de scheidsrechter en de VAR.

  Was dit geen strafschop? Balanta werkt Oulare met worstelgreep tegen de grond

  Duels, bekvechten en één grote kans

  "We zijn van middelmatig naar matig gezakt", oordeelde radiocommentator Peter Vandenbempt halfweg en ook na de pauze bleven we op onze honger zitten.

   

  Meer nog, voetbal was er in de tweede periode helemaal niet te zien. Het regende overtredingen, opstootjes en vertragingsmanoeuvres.

   

  De doelmannen waren vrijwel werkloos, al testte Oulare met een kopbal en een schot toch even de reactiesnelheid van Mignolet. Aan de overkant had Vormer 10 minuten voor tijd de 0-1 aan de voet, maar hij stak de subtiele assist van Vanaken met zijn linker naast.

   

  Geen doelpunt en dus was 0-0 na 90 irritante minuten het verdict. Club en Standard lieten iedereen achter met veel ergernissen, maar zullen in het klassement al bij al kunnen leven met de puntendeling.

  Opstootjes, duwen en trekken: Standard en Club maken er een vervelende match van

  Clement: "Dit is een veld voor een club uit vierde provinciale"

  • Michel Preud'homme (trainer Standard): "Ik ben tevreden over de mentaliteit van mijn ploeg. In de eerste helft hebben we niet genoeg gegeven. De organisatie was oké, maar we moesten meer doen met het balbezit. Onze tweede helft was beter met meer mogelijkheden. We houden de nul en dat was ook al een tijdje geleden. Het was ook niet tegen Janneke en Mieke, want dit is een sterke ploeg. Of ik me ergens zorgen over maak? Neen. Maar ik hoor dat het een duidelijke penalty was. Dan moet je die geven."
  • Philippe Clement (coach Club Brugge): "Dit is een veld voor een club uit vierde provinciale. Hoe langer de match duurt, hoe slechter het wordt. En dan kun je niet meer voetballen. Dat is spijtig voor het Belgische voetbal en voor Standard, want ik weet dat Michel een coach is die wil voetballen. Na de rust vergat mijn team met al die tuimelpartijen en fouten te voetballen, maar ik zag ook heel veel positieve dingen: alweer een clean sheet en dominantie op het veld van Standard. We konden deze match winnen, maar soms moet je tevreden zijn met een punt omdat er geen zondagsschot in de winkelhaak vloog. Qua inzet en kwaliteit in deze omstandigheden kan ik mijn ploeg niets verwijten."

  Vormer: "Het gaat allemaal wat minder, maar we mogen trots zijn"

  "Het ging over en weer", analyseerde Ruud Vormer. "Zij hadden kansjes, wij hadden kansen. Technisch was het niet top, maar het is ook een heel slecht veld, hé. Het is een ramp om op te voetballen."

   

  "Standard tegen Club, dat is altijd hard tegen hard. 0-0, dat is weer geen nederlaag, toch? Het gaat allemaal wat minder, maar we mogen trots zijn op elkaar."

   

  "Die kans op het einde? Ik werd op het juiste moment een beetje geduwd, maar scoren gaat sowieso niet zo goed dit seizoen", gniffelde de Brugse aanvoerder. "We zijn heel goed bezig en moeten blij zijn."

  Mignolet: "Een punt op Standard is nooit een slecht resultaat"

  Amallah: "We zouden al onze matchen op deze manier moeten spelen"

  Clement: "Veld van 4e-provincialer"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. We worden uit ons lijden verlost. De tweede helft was nog slapper dan de eerste. Na 90 minuten gevechtsvoetbal eindigt "de topper" op 0-0. Stilstand, discussies, ergernissen: dat vat deze wedstrijd zowat samen.
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Felipe Avenatti erin, Obbi Oulare eruit
  4. tweede helft, minuut 91. De onrust heeft veel te lang geregeerd in deze tweede periode. Peter Vandenbempt (Radio 1).
  5. tweede helft, minuut 90. We krijgen twee minuten extra tijd.
  6. tweede helft, minuut 89. Club Brugge neemt de slotminuten voor zijn rekening. Valt er nog een appel uit de lucht?
  7. tweede helft, minuut 87. Oulare zet zijn turbo even in gang, maar Mechele tackelt vlijmscherp. De Standard-spits vraagt wel om de steun van het thuispubliek. .
  8. tweede helft, minuut 85. Het veld bemoeilijkt het natuurlijk ook wel, maar het is te makkelijk om zich daar achter te verschuilen. Beide ploegen presteren gewoon ondermaats vanavond. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Michael Krmencík eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Het wordt een wedstrijd om snel te vergeten, maar we voetballen toch al wat meer. Levert die lichte verbetering ook kansen en doelpunten op? .
  11. tweede helft, minuut 78. Vormer legt de 0-1 naast! Standard trekt naar voren en botst op een Brugse counter. Vanaken bedient Vormer met een sluw tikje, die met links moet afwerken. Dat is niet zijn beste voet.
  12. tweede helft, minuut 77. Gavory kiest vanuit het halve maantje voor de tweede hoek, maar Balanta doet zijn werk in het muurtje goed. Mignolet zou de vrijschop zonder finesse sowieso wel gestopt hebben. .
  13. tweede helft, minuut 76. Op de rand van de zestien versiert Standard een vrijschop. Dit kan interessant worden. .
  14. tweede helft, minuut 75. Halen we het laatste fluitsignaal met 11 tegen 11? Deli flirt met een tweede gele kaart na een beuk tegen Carcela. Nog een kwartiertje afzien, tenzij...
  15. tweede helft, minuut 73. Save Mignolet! We zien zowaar nog eens een voetballende actie. Met zijn rechter mikt Oulare deze keer onder de lat, Mignolet moet weer in actie komen op het centrale schot. Dit was nog wat beter dan zijn kopbal van een tijdje geleden. Mignolet had er zijn werk mee.
  16. tweede helft, minuut 70. Elk duel is nu voer voor een discussie. Krmencik en Vanheusden krijgen het weer aan de stok met elkaar. Assistent Smet komt op het veld en moet weer bemiddelen. .
  17. tweede helft, minuut 69. Deze wedstrijd ligt voortdurend stil. We krijgen de match maar niet op gang. Het is nog minder dan in de eerste helft. Peter Vandenbempt (Radio 1).
  18. tweede helft, minuut 69. Krmencik gebruikt zijn lichaam graag in de duels en is iets te gretig in het gevecht met Vanheusden. Hij velt de verdediger met een slagbeweging. Daar moet hij toch mee opletten.
  19. tweede helft, minuut 68.