KVO gooit na knappe goal Bataille zege nog te grabbel in Moeskroen

  1. 23' - Doelpunt - Jelle Bataille (0 - 1)
  1. 88' - Verv. Aleix García door Jérémy Huyghebaert
  2. 88' - Verv. Ante Palaversa door Sindrit Guri
  3. 88' - Verv. Louis Verstraete door Andrew Hjulsager
  4. 86' - Doelpunt - Fabrice Olinga (3 - 1)
  5. 82' - Doelpunt - Stipe Perica (2 - 1)
  6. 72' - Verv. Jonah Osabutey door Stipe Perica
  7. 63' - Geel - Fashion Sakala
  8. 61' - Doelpunt - Lasse Sobiech (1 - 1)
  9. 57' - Verv. Benjamin Van Durmen door Marko Bakic

  Moeskroen heeft deze strijd der middenmoters gewonnen. Jelle Bataille trapte zijn ploeg nochtans op voorsprong, maar na het uur draaide de thuisploeg de partij helemaal om. De degradatiewolken duiken toch weer op in de verte aan de kust. 

  Moeskroen - Oostende kort samengevat

  • Sleutelmoment: Stipe Perica, toch topschutter van dit Moeskroen, moet tot zo'n twintig minuten voor tijd bankzitten. Bij zijn invalbeurt is de spits zo opgenaaid dat hij zelf de 2-1 maakt en de 3-1 voorbereidt, maar vieren doet hij uit balorigheid opzichtig niet.
  • Man van de Match: Alessandro Ciranni is met zijn traptechniek een van de belangrijkste wapens van l'Excel. De rechtsachter was vanavond met twee puntgave assists de grootste bezieler van de terugkeer van Moeskroen.
  • Opvallend: Jelle Bataille scoorde in zijn eerste 47 matchen als profvoetballer welgeteld één doelpunt. Dat magere totaal heeft hij in zijn laatste drie matchen plots verdrievoudigd, met twee pareltjes bovendien.

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Oostende (3-1)

  Bataille kaapt de eerste helft voor Oostende

  De thuisploeg begon, met de zieke coach Hollerbach nog steeds afwezig, in een wat vreemde opstelling. Bij Oostende mocht huurling Verstraete meer power op het middenveld brengen. In een gezapige openingsfase opende Bataille plots de debatten met een stevig schot op Butez.

   

  Moeskroen had wel het vaakst de bal, maar de prikken van Oostende waren scherper. Waar Olinga ver naast mikte en een plaatsbal van Garcia niet tot zijn recht kwam, was Bataille wel trefzeker. Na balverlies bij l'Excel schilderde de buitenspeler de bal heerlijk in de winkelhaak. Boya antwoordde op de 0-1 met een bom rechtdoor, Dutoit redde onorthodox.

   

  KVO bleef snel counteren, maar liet de kansen nu wel onbenut. Niane stuitte op Butez en Sakala besloot na een vermoeiende lange ren voorlangs. Pas helemaal op het einde van de eerste helft vond Moeskroen het juiste ritme. Boya vergat een vlotte aanval af te ronden en Olinga was op een halve meter van de goal te verrast na een mistrap van Palaversa.

  VIDEO: Boya trapt de bal letterlijk het stadion uit

  Moeskroen voetbalt zich geduldig naar de zege

  De tweede helft volgde aanvankelijk hetzelfde stramien als de eerste: Moeskroen bepaalde het tempo en de richting van de wedstrijd, maar moest erg opletten voor de Oostendse tegenaanval. Milovic kopte over en Niane mikte alweer niet precies genoeg. Geleidelijk aan kreeg Moeskroen meer greep over het gebeuren.

   

  Op het uur kon l'Excel het overwicht eindelijk vertalen in een doelpunt. De lange Sobiech kopte een vrije trap overhoeks binnen. Moeskroen voerde de druk gestaag op en KVO begon te wankelen. Faes moest na een fausse queue van Bataille de volley van Olinga keren en daarna suisden schoten van Hocko en Boya langs het doel van de bezoekers.

   

  Uit het niets knikte Vandendriessche plots een bal door naar Sakala, maar die kon Oostende niet opnieuw op voorsprong brengen. Aan de overkant was invaller Perica een pak kalmer: de Kroaat devieerde een strakke voorzet van Ciranni aan de eerste paal in doel en lag vijf minuten later ook aan de basis van de 3-1. Hij omspeelde Dutoit en legde af naar Garcia en diens afgeblokte schot werd door Olinga over de lijn gefrommeld.

   

  In de toegevoegde tijd weigerde de slordige Niane nog een waanzinnig cadeau van bakic uit te pakken, maar de match was dan al beslist. Moeskroen pakt zijn eerste zege van het kalenderjaar, Oostende moet door de overwinning van Cercle Brugge toch weer zenuwachtig achterom kijken.

  VIDEO: Olinga haalt een bal meesterlijk uit de lucht

  Bataille: "Kropen te veel in onze schulp"

  Jelle Bataille en Oostende konden de 0-1 niet vasthouden. "Alweer verloren. En dom ook, omdat we voor kwamen. We hadden het niet gemakkelijk, maar met dat doelpunt kwamen we er een beetje door. Zij kregen ook niet echt grote kansen."

   

  "We wisten dat ze sterk zijn op stilstaande fases. We hadden er de hele week op getraind en dan moet je daar toch weer een doelpunt op slikken", sakkerde Bataille. "Dat is jammer, want nu moeten we toch weer naar beneden kijken. We hadden een puntje kunnen nemen en het afsluiten."

   

  Bataille maakte wel een lekkere goal. "Ik denk dat ik hem perfect raakte met links. Dat kon niet beter. Alleen jammer dat het niets opbrengt, anders geeft dat iets extra. Die goal is iets voor mezelf, ik had voor het team graag één of drie puntjes meegenomen."

   

  "We hadden genoeg kansen om 0-2 te maken en dat zou niet onverdiend geweest zijn. Dat is een beetje ons probleem de laatste weken. We werken onze kansen om de andere ploeg dood te doen niet af. In de tweede helft stonden ze beter en zetten ze meer druk. Dan moet je toegeven dat zij beter waren."

   

  "Ik denk toch dat het wat in de kopjes zit. We willen te veel onze voorsprong behouden en daardoor denken we niet meer aan vooruit voetballen of druk zetten. Dan kruipen we te veel in onze schulp", legde Bataille de vinger op de wonde bij KVO.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen. Oostende verliest met 3-1 bij een geduldig Moeskroen en ziet Cercle Brugge drie punten naderen. De kustploeg is dus toch nog niet volledig vrij van degradatiegevaar.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Niane krijgt een waanzinnig cadeau van Bakic, maar vergeet het uit te pakken. Hij mist oog in oog met Butez.
  4. tweede helft, minuut 90. KVO neemt risico's om toch iets uit de brand te slepen en stelt zich open voor counters. Olinga en Perica kunnen deze niet afronden.
  5. tweede helft, minuut 88. Van Wijk ging net een dubbele wissel doorvoeren. Dat zal nog weinig uithalen. Garcia krijgt bij de thuisploeg een applausvervanging.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Excel Moeskroen, Jérémy Huyghebaert erin, Aleix García eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Ante Palaversa eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Andrew Hjulsager erin, Louis Verstraete eruit
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Fabrice Olinga van Excel Moeskroen. 3, 1.
  10. tweede helft, minuut 86. Olinga frommelt de 3-1 erin. Perica wurmt zich voorbij Dutoit, maar de hoek wordt erg scherp. Dan maar afleggen naar Garcia, die via de hakken van Vandendriessche Olinga bereikt. Die laatste tikt de bal uiteindelijk over de doellijn.
  11. tweede helft, minuut 85. Verstraete krijgt de bal met wat mazzel voor zijn rechter, maar hij kan zijn schot niet laag houden. Door de zege van Cercle wordt het toch weer wat heter onder de voeten van de kustploeg.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Stipe Perica van Excel Moeskroen. 2, 1.
  13. tweede helft, minuut 82. Daar is Perica! Stipe Perica is wederom de boeman van Oostende. De Kroaat snijdt aan de eerste paal handig in en tikt de voorzet van Ciranni simpel binnen. Moeskroen heeft de scheve situatie rechtgezet.
  14. tweede helft, minuut 79. De slotfase nadert. Je ruikt de angst bij beide ploegen, die blijkbaar vooral een tegendoelpunt willen vermijden. Liever gelijkspelen dan een nederlaag te riskeren is hier het devies.
  15. tweede helft, minuut 76. Oostende voetbalt zichzelf opnieuw in de match.
  16. tweede helft, minuut 73. Jonah Osabutey is een welopgevoede jongen. Hij vergeet eerst de staf en de wisselspelers een handje te geven, maar maakt dat snel goed.
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Excel Moeskroen, Stipe Perica erin, Jonah Osabutey eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Perica mag invallen bij de thuisploeg. In de heenwedstrijd zorgde hij met twee goals, waaronder de late 2-2, voor een Oostendse kater.