Heeft Charleroi Zulte Waregem uitgeteld voor Play-off I?

  1. 45+4' - Geel - Davy De fauw
  2. 45+3' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (1 - 0)
  3. 45+1' - Geel - Jelle Vossen
  4. 37' - Geel - Damien Marcq
  5. 36' - Geel - Massimo Bruno
  1. 90+1' - Doelpunt - Shamar Nicholson (4 - 0)
  2. 83' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Gaëtan Hendrickx
  3. 78' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (3 - 0)
  4. 78' - Verv. Massimo Bruno door Shamar Nicholson
  5. 77' - Geel 2 - Damien Marcq
  6. 73' - Verv. Gideon Mensah door Bassem Srarfi
  7. 69' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (2 - 0)
  8. 68' - Verv. Ali Gholizadeh door Joris Kayembe
  9. 59' - Verv. Cyle Larin door Jean-Luc Dompé
  10. 59' - Verv. Omar Govea door Dimitri Oberlin
  11. 56' - Geel - Núrio
  45+3'goalKaveh Rezaei1 - 0
  69'goalKaveh Rezaei2 - 0
  78'goalKaveh Rezaei3 - 0
  90+1'goalShamar Nicholson4 - 0

  Na de uitschakeling in de Beker van België heeft Zulte Waregem nog een tik gekregen. In de competitie ging het team kopje-onder bij Charleroi. Is Play-off I nog een optie? "Pas als het voorbij is, gooi ik de handdoek", antwoordt Essevee-coach Francky Dury.

  Charleroi - Zulte Waregem kort samengevat

  • Sleutelmoment: Je krijgt tegen Charleroi zelden meer dan een paar kansjes. Larin laat dé mogelijkheid op 1-1 liggen en daarna is het game over voor Zulte Waregem. De thuisploeg snelt naar een veilige voorsprong en speelt de wedstrijd heel rustig uit.
  • Man van de Match: Kaveh Rezaei kon in het kalenderjaar 2020 nog niet scoren, maar trapte de nul in stijl aan gort. De Iraniër zag zelfs nog een goal afgekeurd en had, met wat medewerking van Nicholson, ook de 4-0 voor zijn rekening kunnen nemen.
  • Opvallend: Charleroi breit een vervolg aan twee indrukwekkende reeksen in het eigen Stade du Pays de Charleroi. De Carolo's winnen voor de achtste keer op rij thuis van Zulte Waregem en Penneteau houdt zijn netten voor de zevende keer op rij schoon. 

  Bekijk de goals uit Charleroi - Zulte Waregem (4-0)

  Essevee krijgt uppercut vlak voor de rust

  Zulte Waregem wilde een streep trekken onder het bekerverhaal en trok ten aanval, maar liep meteen op een scherpe counter. Gelukkig voor de bezoekers werd de snelle 1-0 van Fall afgekeurd voor buitenspel. De supersonische Senegalees zou de wat lome defensie van Essevee wel de hele wedstrijd blijven pijnigen.

   

  Op het kwartier was Fall er opnieuw en ditmaal kon Bossut wel redding brengen. Zulte Waregem kwam zelferg moeizaam tot kansen en sprong er dan ook nog onzeker mee om. Bruno en vooral de nochtans stevige Larin hadden er veel meer mee kunnen aanvangen. Aan de overkant verkwanselde de andere Bruno een dubbele kans oog in oog met octopus Bossut.

   

  Nadat Fall zijn snelle sprint ten derde male niet wist te verzilveren, legde Mambourg zich neer bij een 0-0 bij de rust. Dat was buiten de Iraanse connectie van Charleroi gerekend. Gholizadeh loodste Rezaei door de buitenspelval en de spits maakte het keurig af. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

  VIDEO: Bruno glipt door buitenspelval maar geraakt in twee tijden niet voorbij Bossut

  Rezaei slaat de bezoekers helemaal knock-out

  De bezoekers stonden voor een bijzonder moeilijke opdracht: twee keer scoren tegen de betonnen verdediging van Charleroi. Tegen alle verwachtingen in kreeg Larin een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Canadees botste op een stevige uitgestoken arm van Penneteau. Die stompte wat later ook een streep van Sissako weg.

   

  Dat was wel de laatste stuiptrekking van Essevee, want plots raasde de storm Rezaei over het Stade du Pays de Charleroi. De Iraniër vond het hoekje met een harde kopstoot en deed het enkele minuten later helemaal zelf. Met een gerichte aanname en heerlijke krul in de benedenhoek zette hij de kroon op zijn wedstrijd. Tussendoor had Zulte Waregem zichzelf in de voet geschoten met de uitsluiting van Marcq.

   

  Er bleven nu her en der gaten vallen bij de bezoekers en daar draafden de Zebra's lustig doorheen. Bossut tikte een kopbal van Nicholson over en werd wat later geholpen door de VAR. Die liet scheids Vergoote de goal van Dessoleil afkeuren voor een duwfout. De 4-0 viel toch toen Nicholson op wandel ging en daarbij Rezaei zijn vierde ontzegde. De Jamaicaan liet de 5-0 nog liggen, maar het kwaad was dan al lang geschied. Play-off I wordt immers een bijna onmogelijk verhaal voor Zulte Waregem, Charleroi lijkt bijna zeker.

  Francky Dury: "Kan hier stormen"

  "Ik heb de indruk dat Charleroi frisser zat", zucht Zulte Waregem-coach Francky Dury. "Ze wonnen erg veel duels en combineerden ook goed. En als je met z'n tienen komt te staan, stormt het."


  "Ik ga er dan ook niet flauw over doen: Charleroi was beter, wij misten frisheid. Hopelijk staan we er volgend weekend weer."

   

  Om alsnog een gooi te doen naar Play-off I? "De handdoek ga ik niet gooien", antwoordt Dury. "Dat doe ik pas als het voorbij is."

   

  "Nu moeten we eerst bekomen na deze drukke week met weinig recuperatie. We zijn het niet gewend om zondag, woensdag en zaterdag te spelen. En Club Brugge en Charleroi voetballen echt goed."

   

  "We geloven zeker nog in Play-off I", staat Davy De fauw zijn coach bij. "Er staan nog 5 wedstrijden op het programma en de andere clubs spelen ook nog matchen met inzet."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Een hattrick van Kaveh Rezaei maakt wellicht een einde aan de hoop van Zulte Waregem op Play-off I. Charleroi wint met 4-0 en blijft knus in de top zes staan.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Shamar Nicholson wringt een enorme kans op 5-0 nog de nek om.
  4. tweede helft, minuut 92. Toch nog 4-0! Rezaei smeekt om een assist, maar Nicholson vindt dat iemand anders ook recht heeft op een doelpuntje. De Jamaicaan doet het zelf en doet het proper, Essevee staat helemaal te kijk.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Shamar Nicholson van Charleroi. 4, 0.
  6. tweede helft, minuut 90. Je kan Charleroi al opschrijven voor Play-off I. Dat kan haast niet meer mislopen. Tom Boudeweel.
  7. tweede helft, minuut 89. Er blijven nog een paar minuten over voor Charleroi om meer goals te zoeken. Nicholson is echter uit evenwicht en mikt slecht.
  8. tweede helft, minuut 87. Geen goal! Jammer voor Dessoleil, maar Vergoote heeft de beelden bekeken en keurt zijn 4-0 af.
  9. tweede helft, minuut 85. Dessoleil met de 4-0? Daar heb je het al. Dessoleil mag ongehinderd koppen op een hoekschop en maakt de vierde van Charleroi. Hij geeft Deschacht wel een zetje, maar vindt de VAR dat genoeg om de goal af te keuren?
  10. tweede helft, minuut 83. Er vallen steeds meer gaten bij Zulte Waregem, dat een afstraffing moet vrezen. Fall heeft genade en legt te slap af voor de ingevallen Nicholson. Die kopt even later hard in, Bossut redt schitterend.
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Rezaei wil misschien een tikkeltje te veel. Zijn omhaal vliegt een paar meter over de deklat.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Kaveh Rezaei van Charleroi. 3, 0.
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Massimo Bruno eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Hattrick voor Rezaei! Dit is de match van Kaveh Rezaei! Zijn derde is de mooiste, want hij maakt ruimte voor zichzelf met een perfecte aanname en krult de bal dan onweerstaanbaar in de verste benedenhoek. Een goal van een echte spits.
  16. tweede helft, minuut 77. Rood voor Marcq. Damien Marcq wordt tegen zijn ex-club uitgesloten. Hij sleurt aan het middel van Bruno en pakt daarvoor zijn tweede kaart van de avond. Nu is het echt helemaal voorbij voor Zulte Waregem.
  17. Tweede gele kaart voor Damien Marcq van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 77
  18. tweede helft, minuut 74. Zulte Waregem schakelt met de inbreng van Srarfi om naar een soort 3-4-3, maar het kalf lijkt verdronken. Is er ook nog geloof bij de bezoekers?