do 13 februari 2020 22:21
    1. 86' - Geel - Dries Wouters
    2. 90+1' - Verv. Paul Onuachu door Stephen Odey
    Jupiler Pro League - speeldag 25 - 13/02/20 - 20:30

De laatste inhaalwedstrijd van de 25e speeldag heeft een puntendeling opgeleverd. Antwerp en Racing Genk dwongen vooral na de pauze kansen af, maar er kwam geen afscheiding: 1-1. Beide doelpunten waren van Genkse makelij: Maehle wiste met een owngoal de snelle 0-1 van Onuachu uit. In de stand schieten beide ploegen niet veel op met het punt.

Antwerp-Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Minuut 77: Ito stoomt door richting Bolat, wil de keeper voorbij en daarbij is er contact met Seck. Penalty of niet? De VAR zegt neen, maar de discussie blijft. Wolf: "Het was meer penalty dan geen penalty."
    • Man van de match: Didillon kreeg na de match complimenten van Wolf. De Franse keeper stond op het verkeerde been bij de 1-1, maar hield na de rust zijn net schoon. Vooral de schoten van Lamkel Ze en Buta leverden fraaie reddingen op.
    • Opvallend: Antwerp verloor nog niet in eigen huis dit seizoen. Na Standard en Anderlecht is Genk nog maar de 3e ploeg die punten kan rapen op de Bosuil.

Bekijk de goals uit Antwerp - Genk (1-1)

Onuachu legt fluks Antwerp het zwijgen op bij 1e kans

Het begin van elke helft was voor Antwerp. Al na 20 seconden moest Didillon een bal pakken. Haroun en Lamkel Ze dreigden met ballen naast. Genk kreeg geen voet aan de grond, maar stond plots 0-1 voor. Bij de eerste kans zocht en vond Bongonda het hoofd van de boomlange Onuachu, goed voor de eerste goal van 2020 van de Nigeriaan, zijn 8e van het seizoen.

De match kwam meer in evenwicht, Genk versierde kansjes, Bolat hield Mæhle van de 0-2. Het bleef wel moeilijk combineren, met linies die dicht bij elkaar speelden. Antwerp nam toch weer het heft in handen, Haroun was te verrast om Didillon te verschalken en Mæhle haalde met een broodnodige tackle de bal uit de voeten van Refaelov na een mooi hakje van Mbokani.

Diezelfde Mæhle lag even later aan de basis van de 1-1: een vrijschop werd door Seck voor de neus van Didillon gekopt. Mbokani en De Laet konden niet echt bij de bal, die op het lichaam van een onwetende Mæhle viel en zo in doel belandde. De 1-1 was verdiend voor Antwerp.

Seck buffelt ploegmaat Mbokani stevig onderuit

Aangenamere 2e helft zonder goals en penaltyfase

Had Genk strafschop moeten krijgen voor ingreep op Ito? VAR zegt neen

Genk-coach Wolf: "Het was meer penalty dan geen penalty"

• Hannes Wolf (Genk-coach): "Onze eerste helft was vreselijk. We leden veel balverlies en hadden geen balbezit. We maakten wel een snelle goal, maar daarna was het niet oké. Bij de rust voerde ik wat positiewissels door, die het team goed oppikte. Het was niet alleen een tactische ingreep, maar ook de attitude van de spelers was goed. Ze moesten moedig onder druk spelen. Toen werd het een open wedstrijd. Na 10 minuten in de 2e helft hadden we 25 heel goeie minuten. We hadden de 2-1 kunnen maken of een penalty kunnen hebben. Voor mij is het penalty, ook al kun je zeggen dat je niet 100 procent zeker bent, maar de verdediger gaat met zijn lichaam richting Ito. Het is dus meer penalty dan geen penalty. Misschien is het een "85 procent"-penalty Op het einde hadden we wel nog wat geluk en redde Thomas (Didillon) nog enkele fantastische ballen. Op basis van onze 2e helft is de 1-1 verdiend. Dit is een goed punt voor ons."
    • Ritchie De Laet (Antwerp): "Ik ben helemaal geen tevreden man. Er waren 2 verschillende helften. In de 1e helft waren wij heel dominant. Zij scoorden bij hun 1e kans. Wij hadden 2 of 3 goals kunnen maken voor de rust, denk ik. De 2e helft begon helemaal anders. Ze veranderden van systeem met 3 vanachter en wingbacks. Het duurde te lang voor ons om daar een antwoord op te vinden. Zo hadden ze meer balbezit en wist ons middenveld het even niet meer. Ze waren 20 à 25 minuten aan het drukken. Naar het einde konden we met een paar wissels de match weer overnemen. Jammer dat we de winnende goal niet konden maken. Die penaltyfase? Dat was moeilijk te zien voor mij. Misschien dat een andere ref er wel een geeft, maar gelukkig vandaag niet."

90+6'

Einde: 1-1

In een aangename 2e helft vielen er geen goals meer, al waren el kansen over en weer. Met 1 punt blijft Antwerp 4e en Genk 6e. De kloof met Zulte Waregem, KV Mechelen en Anderlecht is 4 punten. De strijd om Play-off I ligt dus nog open.
    90+4'

Rodrigues kopt naast

Bij een ultieme aanval kopt Rodrigues de bal op de rug van Uronen. Zo gaat de bal niet richting doel, maar in corner. Die levert niets op.
    90+4'

Gano trapt te zwak en te centraal op doel

90+2'

Vrijschop vanaf 31 meter

Lamkel Ze staat klaar, maar kiest toch voor de bal breed.
    90+1'

Gano niet

Mbokani legt een verre bal klaar voor Gano, die vanaf de middenstip kan aanleggen, maar wegglijdt. Zo kan Didillon het gevaar keren.
    90+1'

4 minuten extra tijd

Antwerp wil nog.
    90+1'
    90+1'

90'

Vechtvoetbal

Van voetballen is er nu nog maar weinig sprake. Antwerp wil nog wel, Genk verdedigt met de moed der wanhoop.
    88'

Gano voor Refaelov

Kan de grote Antwerp-spits nog iets forceren?
    87'

Lucumi maait Lamkel Ze neer

Dus krijgt hij geel.
    87'

Ook Buta stuit op doelman Didillon

86'
    86'

Buta voorlangs

Didillon duwt met de vingertoppen een schuine schuiver van Buta uit de rechterbenedenhoek.
    84'
    83'

Nog 5 minuten

Wat kan er nog in deze wedstrijd? Antwerp is nog ongeslagen dit seizoen in eigen huis.
    82'

Lamkel Ze weer

Opnieuw is er een fraaie borstcontrole van de Kameroener, net zoals al in de eerste helft, maar hij gaat daarna voor een voorzet en niet voor een schot. Dewaest werkt weg.