Racing Genk scoort twee keer, maar speelt gelijk op de Bosuil

  1. 39' - Own goal - Joakim Mæhle (1 - 1)
  2. 30' - Geel - Simen Juklerød
  3. 12' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Junya Ito door Bryan Limbombe
  2. 90+1' - Verv. Paul Onuachu door Stephen Odey
  3. 89' - Verv. Theo Bongonda door Kristian Thorstvedt
  4. 89' - Verv. Lior Refaelov door Zinho Gano
  5. 88' - Geel - Jhon Lucumi
  6. 86' - Geel - Dries Wouters
  7. 76' - Verv. Benson Manuel door Ivo Rodrigues
  8. 71' - Verv. Steven Defour door Alexis De Sart
  9. 50' - Geel - Aurélio Buta

  De laatste inhaalwedstrijd van de 25e speeldag heeft een puntendeling opgeleverd. Antwerp en Racing Genk dwongen vooral na de pauze kansen af, maar er kwam geen afscheiding: 1-1. Beide doelpunten waren van Genkse makelij: Maehle wiste met een owngoal de snelle 0-1 van Onuachu uit. In de stand schieten beide ploegen niet veel op met het punt.

  Antwerp-Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Minuut 77: Ito stoomt door richting Bolat, wil de keeper voorbij en daarbij is er contact met Seck. Penalty of niet? De VAR zegt neen, maar de discussie blijft. Wolf: "Het was meer penalty dan geen penalty."
  • Man van de match: Didillon kreeg na de match complimenten van Wolf. De Franse keeper stond op het verkeerde been bij de 1-1, maar hield na de rust zijn net schoon. Vooral de schoten van Lamkel Ze en Buta leverden fraaie reddingen op.
  • Opvallend: Antwerp verloor nog niet in eigen huis dit seizoen. Na Standard en Anderlecht is Genk nog maar de 3e ploeg die punten kan rapen op de Bosuil.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Genk (1-1)

  Onuachu legt fluks Antwerp het zwijgen op bij 1e kans

  Het begin van elke helft was voor Antwerp. Al na 20 seconden moest Didillon een bal pakken. Haroun en Lamkel Ze dreigden met ballen naast. Genk kreeg geen voet aan de grond, maar stond plots 0-1 voor. Bij de eerste kans zocht en vond Bongonda het hoofd van de boomlange Onuachu, goed voor de eerste goal van 2020 van de Nigeriaan, zijn 8e van het seizoen.

   

  De match kwam meer in evenwicht, Genk versierde kansjes, Bolat hield Mæhle van de 0-2. Het bleef wel moeilijk combineren, met linies die dicht bij elkaar speelden. Antwerp nam toch weer het heft in handen, Haroun was te verrast om Didillon te verschalken en Mæhle haalde met een broodnodige tackle de bal uit de voeten van Refaelov na een mooi hakje van Mbokani.

   

  Diezelfde Mæhle lag even later aan de basis van de 1-1: een vrijschop werd door Seck voor de neus van Didillon gekopt. Mbokani en De Laet konden niet echt bij de bal, die op het lichaam van een onwetende Mæhle viel en zo in doel belandde. De 1-1 was verdiend voor Antwerp.

  Seck buffelt ploegmaat Mbokani stevig onderuit

  Aangenamere 2e helft zonder goals en penaltyfase

  Had Genk strafschop moeten krijgen voor ingreep op Ito? VAR zegt neen

  Genk-coach Wolf: "Het was meer penalty dan geen penalty"

  • Hannes Wolf (Genk-coach): "Onze eerste helft was vreselijk. We leden veel balverlies en hadden geen balbezit. We maakten wel een snelle goal, maar daarna was het niet oké. Bij de rust voerde ik wat positiewissels door, die het team goed oppikte. Het was niet alleen een tactische ingreep, maar ook de attitude van de spelers was goed. Ze moesten moedig onder druk spelen. Toen werd het een open wedstrijd. Na 10 minuten in de 2e helft hadden we 25 heel goeie minuten. We hadden de 2-1 kunnen maken of een penalty kunnen hebben. Voor mij is het penalty, ook al kun je zeggen dat je niet 100 procent zeker bent, maar de verdediger gaat met zijn lichaam richting Ito. Het is dus meer penalty dan geen penalty. Misschien is het een "85 procent"-penalty Op het einde hadden we wel nog wat geluk en redde Thomas (Didillon) nog enkele fantastische ballen. Op basis van onze 2e helft is de 1-1 verdiend. Dit is een goed punt voor ons."
  • Ritchie De Laet (Antwerp): "Ik ben helemaal geen tevreden man. Er waren 2 verschillende helften. In de 1e helft waren wij heel dominant. Zij scoorden bij hun 1e kans. Wij hadden 2 of 3 goals kunnen maken voor de rust, denk ik. De 2e helft begon helemaal anders. Ze veranderden van systeem met 3 vanachter en wingbacks. Het duurde te lang voor ons om daar een antwoord op te vinden. Zo hadden ze meer balbezit en wist ons middenveld het even niet meer. Ze waren 20 à 25 minuten aan het drukken. Naar het einde konden we met een paar wissels de match weer overnemen. Jammer dat we de winnende goal niet konden maken. Die penaltyfase? Dat was moeilijk te zien voor mij. Misschien dat een andere ref er wel een geeft, maar gelukkig vandaag niet."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde: 1-1. In een aangename 2e helft vielen er geen goals meer, al waren el kansen over en weer. Met 1 punt blijft Antwerp 4e en Genk 6e. De kloof met Zulte Waregem, KV Mechelen en Anderlecht is 4 punten. De strijd om Play-off I ligt dus nog open.
  3. tweede helft, minuut 94. Rodrigues kopt naast. Bij een ultieme aanval kopt Rodrigues de bal op de rug van Uronen. Zo gaat de bal niet richting doel, maar in corner. Die levert niets op.
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Limbombe erin, Junya Ito eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vrijschop vanaf 31 meter. Lamkel Ze staat klaar, maar kiest toch voor de bal breed.
  6. tweede helft, minuut 91. Gano niet. Mbokani legt een verre bal klaar voor Gano, die vanaf de middenstip kan aanleggen, maar wegglijdt. Zo kan Didillon het gevaar keren.
  7. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra tijd. Antwerp wil nog.
  8. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KRC Genk, Stephen Odey erin, Paul Onuachu eruit
  9. tweede helft, minuut 90. Vechtvoetbal. Van voetballen is er nu nog maar weinig sprake. Antwerp wil nog wel, Genk verdedigt met de moed der wanhoop.
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Kristian Thorstvedt erin, Theo Bongonda eruit
  11. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Lior Refaelov eruit
  12. tweede helft, minuut 88. Gano voor Refaelov. Kan de grote Antwerp-spits nog iets forceren? .
  13. Gele kaart voor Jhon Lucumi van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 88
  14. tweede helft, minuut 87. Lucumi maait Lamkel Ze neer. Dus krijgt hij geel.
  15. Gele kaart voor Dries Wouters van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 86
  16. tweede helft, minuut 86. Buta voorlangs. Didillon duwt met de vingertoppen een schuine schuiver van Buta uit de rechterbenedenhoek.
  17. tweede helft, minuut 84.
  18. tweede helft, minuut 83. Nog 5 minuten. Wat kan er nog in deze wedstrijd? Antwerp is nog ongeslagen dit seizoen in eigen huis.
  19. tweede helft, minuut 82. Lamkel Ze weer. Opnieuw is er een fraaie borstcontrole van de Kameroener, net zoals al in de eerste helft, maar hij gaat daarna voor een voorzet en niet voor een schot. Dewaest werkt weg.
  20. tweede helft, minuut 82. Je voelt de zenuwen door de kelen gieren. Commentator Bert Sterckx op Radio 1.