Vossen blinkt uit en stuurt Waasland-Beveren met rode wangen naar huis

  1. 43' - Doelpunt - Jelle Vossen (3 - 0)
  2. 21' - Doelpunt strafschop - Davy De fauw (2 - 0)
  3. 16' - Doelpunt - Saido Berahino (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Olivier Deschacht
  2. 90+2' - Geel - Din Sula
  3. 90+1' - Geel - Jur Schryvers
  4. 87' - Geel - Maximiliano Caufriez
  5. 79' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (5 - 0)
  6. 77' - Verv. Saido Berahino door Jean-Luc Dompé
  7. 74' - Verv. Beni Badibanga door Thomas Agyepong
  8. 70' - Verv. Damien Marcq door Bassem Srarfi
  9. 65' - Doelpunt - Jelle Vossen (4 - 0)
  10. 57' - Verv. Marvin Baudry door Sandy Walsh

  Zulte Waregem heeft vertrouwen getankt voor de terugmatch in de halve finales van de beker tegen Club Brugge. Uitgerekend de ex-spits van blauw-zwart hielp de thuisploeg een handje tegen Waasland-Beveren. Jelle Vossen luisterde zijn debuut op met twee goals. Eindafrekening: 5-0.

  Zulte Waregem - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: In 5 minuten gaat het van 0-0 naar 2-0 en bij Waasland-Beveren - dat al niet te best gestart was - gaan de kopjes dan al naar beneden.
  • Man van de Match: Een gretige Jelle Vossen luisterde zijn debuut voor Essevee op met twee goals en toonde zich zo meteen van goudwaarde.
  • Opvallend: De 5-0 is niet eens de grootste zege van het seizoen voor Zulte Waregem (het won van Cercle Brugge met 6-0), maar wel een flinke boost voor het vertrouwen met het oog op de bekermatch van woensdag.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Waasland-Beveren (5-0)

  Essevee rolt Waasland-Beveren makkelijk op

  Het moet deugd gedaan hebben voor Jelle Vossen om nog eens aan de aftrap te komen en de aanvaller - overgekomen van Club Brugge - beschaamde het vertrouwen van coach Francky Dury niet. Met 2 doelpunten had hij een belangrijke aandeel in de winst tegen Waasland-Beveren, dat op geen enkel moment aanspraak mocht maken op een punt, laat staan meer.

   

  Want Zulte Waregem was baas van bij de aftrap en werd al vroeg beloond voor zijn positieve intenties. Berahino opende na een kwartier de score en enkele minuten hingen de bezoekers helemaal in de touwen nadat De fauw een penalty verzilverd had.

   

  De schuchtere prikjes van Waasland-Beveren deden Essevee geen pijn en nog voor de rust mepte Jelle Vossen de bezoekers helemaal knock-out. Zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club mocht dan ook nog eens gezien worden: een fraai schot in één tijd na een voorzet van Bruno, Jackers was kansloos.

   

  De 2e helft was overbodig, maar moest uiteraard wel nog gespeeld worden. Met het oog op het bekerduel van woensdag tegen Club Brugge nam Zulte Waregem wat gas terug, maar zelfs in een lagere versnelling ging het nog veel te snel voor de bezoekers. Vossen knikte zijn tweede van de avond binnen en vanaf de stip mocht Bruno er 5-0 van maken. In het slotkwartier ontsnapte een slap Waasland-Beveren zelfs nog aan erger.

  Dury windt zich heel erg op in het slot van de match: "Wat ist pipo?"

  Vossen: "Voel me eindelijk weer voetballer"

  "Als je met 5-0 van het veld stapt en 2 keer kon scoren, dan kun je spreken van een geslaagd debuut", sprak Jelle Vossen na afloop. "Ik ben nog niet 100% tevreden over mijn volledige wedstrijd, maar dat is normaal. Ik heb nog maar 2 dagen met de jongens getraind en ik moet iedereen nog wat beter leren kennen."

   

  "Ik heb heel lang niet gespeeld, misschien hoef ik ook niet te kritisch zijn voor mezelf. Ik ben wel gelukkig om me weer voetballer te voelen. Dat heb ik wel gemist. Ik ben met een goed gevoel van het veld gestapt."

   

  In de bekerwedstrijd tegen Club Brugge mag Vossen niet spelen. "Dat is zo afgesproken, dus meer kan ik daar niet over zeggen. Het zou fantastisch zijn om de bekerfinale te halen, al wordt het niet makkelijk. Club is er ook op gebrand."

   

  "Het is ook knap dat een club als Zulte Waregem begin februari nog op twee fronten actief is. Dat willen we zo lang mogelijk proberen vol te houden. Zulte Waregem is een gezellige en ambitieuze club en voor mij is dat momenteel perfect. Ik ben hier goed begonnen en hopelijk kunnen we samen een mooi verhaal schrijven."

  Schryvers: "Dramatisch resultaat"

  Waasland-Beveren-speler Jur Schryvers had een déjà vu tegen Zulte Waregem. "Twee jaar geleden werd het hier 8-0, vorig jaar thuis 0-5 en nu 5-0. Ik vraag me af hoe dat komt", zucht Schryvers.

   

  "We begonnen verschrikkelijk en lieten te veel ruimtes tussen de linies. Daar maakten zij goed gebruik van. We stonden dan ook nog rap 2-0 achter en dan wordt het moeilijk."

   

  "Vorige week lieten we al kansen liggen en ook nu waren we niet efficiënt genoeg, al spreekt 5-0 wel voor zich. Het resultaat is absoluut dramatisch, het was een heel slechte match. We moeten dit goed analyseren en het hoofd omhoog houden. Volgende week is er weer een match en dan willen we een reactie tonen, ook voor de supporters."

  Nieuwkomers Vossen, Dompé en Srarfi vieren feest met spionkop

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Zulte Waregem boekt een verdiende overwinning tegen een slap Waasland-Beveren, dat al na 20 minuten in de touwen hing. Jelle Vossen scoorde twee keer bij zijn debuut.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Olivier Deschacht van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Gele kaart voor Din Sula van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. In de extra tijd koken de potjes nog even over. Sula torpedeert Deschacht en krijgt geel, waarna we even een opstootje zien.
  6. Gele kaart voor Jur Schryvers van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 89. Bijna hattrick. Jelle Vossen maakt nog bijna zijn derde. Zijn kopbal gaat net naast het doel van Jackers.
  8. Gele kaart voor Maximiliano Caufriez van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 87. Geel voor Caufriez. Caufriez loopt nog tegen een domme gele kaart aan. De verdediger krijgt de overtreding tegen na een beuk tegen Bruno en gaat dan iets te nadrukkelijk verhaal halen bij ref De Cremer.
  10. tweede helft, minuut 82. Larin is opnieuw dicht bij een doelpunt. Aan de eerste paal probeert hij tevergeefs een voorzet voorbij Jackers te frommelen. De Canadees stond ook buitenspel.
  11. tweede helft, minuut 81. Jackers voorkomt 6-0. Ook Larin probeert nog zijn goaltje mee te pikken. Hij krult de bal naar de verste paal, Jackers antwoordt met een prima parade.
  12. tweede helft, minuut 79. Alweer penalty, alweer raak. Na een penaltyfout van Jackers mag Bruno aanleggen vanaf elf meter. De aanvaller laat Jackers kansloos en zet de 5-0 op het bord.
  13. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 79 door Gianni Bruno van Zulte Waregem. 5, 0.
  14. tweede helft, minuut 77. Sula omspeelt Bossut en dan is de hoek te scherp om de bal binnen te schuiven. Terugleggen dan maar. Helaas is niemand van zijn ploegmakkers gevolgd.
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Jean-Luc Dompé erin, Saido Berahino eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Dompé debuteert. Berahino heeft zijn werk gedaan en mag gaan rusten. Dury gunt Dompé nog een kwartiertje, het debuut van de flankaanvaller bij Essevee.
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Waasland-Beveren, Thomas Agyepong erin, Beni Badibanga eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Kans voor Koita. Koita is de bedrijvigste man bij de bezoekers. À la Arjen Robben snijdt hij vanaf rechts naar binnen om vervolgens met links uit te halen. Het schot gaat een metertje over de kooi van Bossut.
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Zulte Waregem, Bassem Srarfi erin, Damien Marcq eruit
  20. tweede helft, minuut 69. 3 kansen in 1 aanval. Zulte Waregem flirt met de 5-0. Bruno, Vossen en opnieuw Bruno krijgen de bal niet voorbij Jackers.