2 afgekeurde goals kunnen Oostende niet afstoppen tegen STVV

  1. 39' - Geel - Andrew Hjulsager
  2. 39' - Geel - Rocky Bushiri
  1. 90+3' - Geel - Jelle Bataille
  2. 90' - Geel 2 - Rocky Bushiri
  3. 88' - Verv. Fashion Sakala door Idrissa Sylla
  4. 82' - Verv. Adama Niane door Renato Neto
  5. 82' - Verv. Wolke Janssens door Tatsuya Ito
  6. 65' - Verv. Jordan Botaka door Allan Sousa
  7. 61' - Verv. Chris Durkin door Samuel Asamoah
  8. 58' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  9. 55' - Verv. Andrew Hjulsager door Michiel Jonckheere

  KV Oostende heeft een enorme stap richting het behoud gezet. Niane zag zijn twee goals afgekeurd, maar dankzij Sakala stuurde de kustploeg STVV met lege handen naar huis. Na een 0 op 12 zijn het kostbare punten voor KVO.

  Oostende - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Sakala zet Oostende na een kwartier in de tweede helft verdiend op een 1-0 voorsprong. STVV is te onmondig om hierna nog iets te doen aan de achterstand en zo pakt Dennis van Wijk zijn eerste punten als coach van de Kustboys.
  • Man van de match: Charleroi-huurling Niane bleek een constante gesel voor de STVV-defensie en enkel pech zorgde ervoor dat hij geen geldig doelpunt scoorde. 
  • Opvallend: Pas op de 24e speeldag slaagt Oostende erin om de 0 op het scorebord te houden. Het is meteen goed voor 3 punten.

  Bekijk de goal uit Oostende - STVV (1-0)

  Twee afgekeurde goals kleuren eerste helft

  Oostende wou na een 0 op 12 duidelijk uit een ander vaatje tappen tegen STVV. De Kustboys begonnen verschroeiend aan de wedstrijd en de van Charleroi gehuurde spits Niane leek deze start na een paar minuten meteen te bekronen met een doelpunt.

   

  Helaas voor de kustploeg stond de Malinees buitenspel op het moment dat de bal via een afgeblokt schot van Sakala bij hem kwam en werd het doelpunt dus terecht afgekeurd.

   

  Nadat STVV het evenwicht in de match hersteld had, was het toch opnieuw Oostende dat voor gevaar zorgde. Bataille zette prima voor vanaf de rechterkant, maar door de onnodige deviatie van Sakala stond Niane opnieuw buitenspel toen hij het leer in doel werkte.

   

  Twee keer pech dus voor de debutant van Oostende die wel indruk maakte en een constante gesel was voor de defensie van STVV. Op een schotje van Colidio na kon Sint-Truiden hierin de eerste helft weinig tegenover zetten. 

  VIDEO: "Wij staan onderaan en vieren feest": KVO-supporters bekijken het positief

  Sakala én Dutoit doen het voor Oostende

  De tweede helft begon minder flitsend dan de eerste, maar een kwartier na rust ontbond Sakala zijn duivels. De Zambiaan zette zich eerst nog met een gelukje door, maar trapte dan beheerst de 1-0 naast Steppe in doel.

   

  Vlak na het openingsdoelpunt kon Oostende bijna opnieuw juichen. Opnieuw Sakala snelde alles en iedereen voorbij op de linkerflank alvorens Niane te bedienen, maar de spits geraakte in twee tijden niet voorbij doelman Steppe. 

   

  STVV leek eindelijk wakker. Stelselmatig werd de druk op Oostende opgevoerd en dat leidde tot een dubbele kans voor Sankhon. Oostende-keeper Dutoit stond echter pal en weerde elk gevaar.

   

  Bushiri maakte de zoektocht naar de gelijkmaker voor STVV ondertussen nog wat moeilijker door op een wilde manier zijn tweede gele kaart te pakken. In de laatste minuut kreeg Colidio dan toch nog de kans om Oostende een koude douche te bezorgen, maar Dutoit pakte weer uit met een prima save.

   

  Oostende springt door de zege over Waasland-Beveren naar de veertiende plaats. Door het verlies van Cercle Brugge in Eupen heeft de ploeg van Van Wijk nu een voorsprong van 10 punten op de rode lantaarn.

  VIDEO: Twee doelpunten van debutant Niane afgekeurd

  "Op den duur vroeg ik om de 30 seconden naar Eupen-Cercle"

  • Wout Faes (KV Oostende): "Het spreekt voor zich dat deze zege enorm veel deugd doet. De ontlading was ook enorm. Het is de verdienste van de coach om ons klaar te krijgen voor deze belangrijke match. Mijn transfer naar Reims? Daarom wou ik hier blijven: om door de grote poort te kunnen vertrekken met het behoud. Daar ga ik alles voor doen."
  • Dennis van Wijk (coach KV Oostende): "We hadden pech met de 2 afgekeurde goals en zoals altijd hebben we onszelf nog in de problemen gebracht. Er sloop weer twijfel in de ploeg en zo was het een zege met de hakken over de sloot. We hebben een eerste keer de 0 gehouden en dat geeft ook een boost. Hoe langer het 1-0 stond, hoe sneller ik naar de tussenstand in Eupen-Cercle vroeg. Op den duur vroeg ik het om de 30 seconden, dat is niet goed voor het gestel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde! Oostende knoopt na een 0 op 12 nog eens aan met de overwinning. Sakala scoorde na een kwartiertje in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd en zo eindigt Oostende tegen STVV op 1-0.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Held Dutoit. De ingevallen Sousa zet nog een laatste keer uitstekend voor. Colidio knikt de voorzet krachtig naar doel, maar Dutoit brengt uitstekend redding en is zo de held voor Oostende.
  4. Gele kaart voor Jelle Bataille van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 91. Tweede geel Bushiri. Bushiri komt veel te wild ingevlogen met zijn elleboog in een duel met Vandendriessche. Een terechte tweede gele kaart en dus rood. Zo wordt het uiteraard nog moeilijker om terug te komen.
  6. Tweede gele kaart voor Rocky Bushiri van STVV tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 89. Ito geeft goed mee met Colidio. De Argentijn vindt Sankhon aan de tweede paal en die probeert het met een plaatsbal. Het schot is echter te zwak om Dutoit te verontrusten.
  8. tweede helft, minuut 88.
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Idrissa Sylla erin, Fashion Sakala eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Neto komt de debuterende Niane vervangen. De spits zorgde voor het nodige gevaar maar had pech dat hij tot tweemaal toe een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel.
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Renato Neto erin, Adama Niane eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Wolke Janssens eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Dutoit houdt Oostende recht. Sankhon haalt verschroeiend uit vanop zo'n dertig meter naar de linkerhoek van het doel. Dutoit kan het schot nog net uit zijn doelvlak keren. Uitstekende mogelijkheid voor STVV.
  14. tweede helft, minuut 76. Met nog een kwartier op de klok lijkt Oostende een uitstekende zaak te doen in de strijd om de degradatie. Als het deze voorsprong vasthoudt en als Cercle Brugge de 1-0 achterstand in Eupen niet kan ophalen, lijkt de degradatiestrijd gestreden.
  15. tweede helft, minuut 72. Voor de zoveelste keer vanavond gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel. Mochten hier statistieken van bijgehouden worden zou deze wedstrijd wellicht in aanmerking komen voor een record.
  16. tweede helft, minuut 71. STVV verhoogt de druk op Oostende en gaat nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Kunnen de Kustboys standhouden?
  17. tweede helft, minuut 68. De Bruyn pakt uit met een knap vluchtschot op een heerlijk doorsteekballetje van Colombatto. De fase wordt afgekeurd wegens buitenspel, maar uit de herhaling blijkt duidelijk dat dit niet klopt. Als deze bal er was ingegaan, waren we getuige geweest van een heerlijk doelpunt.
  18. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij STVV, Allan Sousa erin, Jordan Botaka eruit
  19. tweede helft, minuut 62. Bijna meteen 2-0. Sakala snelt alles en iedereen voorbij aan de linkerkant en zet scherp voor. Niane devieert de bal tot tweemaal toe op doelman Steppe en in de herneming treft Sakala zelf het zijnet. Hier komt STVV goed weg.