Ook KV Mechelen kan Gentse scoremachine niet ontregelen

  1. 45+5' - Geel - Rob Schoofs
  2. 45+1' - Geel - Onur Kaya
  3. 22' - Geel - Jules Van Cleemput
  4. 18' - Geel - Giorgi Kvilitaia
  5. 6' - Verv. Yannick Thoelen door Bram Castro
  6. 1' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 1)
  1. 90+5' - Doelpunt - Dogbole Niangbo (0 - 3)
  2. 86' - Verv. Jonathan David door Sulayman Marreh
  3. 81' - Verv. Alexander Corryn door Clément Tainmont
  4. 76' - Verv. Giorgi Kvilitaia door Giorgi Chakvetadze
  5. 65' - Verv. Roman Bezoes door Dogbole Niangbo
  6. 65' - Verv. Gustav Engvall door William Togui
  7. 53' - Geel - Sven Kums
  8. 50' - Doelpunt - Jonathan David (0 - 2)

  KAA Gent heeft een vierde opeenvolgende zege geboekt. Het won bij KV Mechelen met 0-3. Dankzij de 12 op 12 zet Gent leider Club Brugge onder druk. KV Mechelen doet een slechte zaak in de strijd om Play-off I.

  KV Mechelen - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur had Nikola Storm een verdienstelijk KV Mechelen weer helemaal in de wedstrijd kunnen brengen met de 1-2, maar doelman Kaminski stak daar een stokje voor.
  • Man van de match: Jonathan David blijft op een zeer hoog niveau door de Belgische competitie wervelen. De jonge Canadees was ook vandaag de uitblinker bij AA Gent.
  • Opvallend: AA Gent heeft zijn uitcomplex van de eerste helft van de competitie helemaal van zich afgeschud. De troepen van Thorup winnen nu vier van hun laatste vijf uitwedstrijden.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - AA Gent (0-3)

  KV Mechelen moet meteen achtervolgen

  KV Mechelen beleefde een dramatisch wedstrijdbegin: nog binnen de eerste minuut ramde Bezoes een vrije trap voorbij doelman Thoelen, die zich verstapte en kermend op het gras bleef liggen. De ongelukkige Thoelen kon niet verder en moest met een knieblessure afgevoerd worden.

   

  De thuisploeg toonde een grote weerbaarheid en knokte zich snel weer in de partij. Engvall en Storm kregen uitstekende kansen voorgeschoteld, maar konden niet afwerken. Tussendoor claimde KV Mechelen ook nog een penalty toen Ngadeu de bal tegen de hand kreeg, ref Boterberg floot niet.

   

  Bij AA Gent, zonder de geblesseerde Depoitre, liep het allemaal wat stroever dan in de demonstratie tegen Genk vorige week. Kvilitaia werd moeilijk bereikt, en ook doelpuntenmaker Bezoes kwam te weinig uit de verf.

  VIDEO: Ref Boterberg zet het blok bij verbouwereerde Schoofs

  David en Niangbo leggen eindstand vast

  Na de pauze voltrok zich eenzelfde scenario als in de eerste helft. AA Gent vond opnieuw snel de weg naar doel, dit keer met de onvermijdelijke David als afwerker, maar ook nu had KV Mechelen een prima reactie in huis: Swinkels duwde een gemeten vrije trap van Schoofs over.

   

  Onder impuls van een onvermoeibare Nikola Storm bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Storm was zelf het dichtst bij de 1-2, maar vond telkens Thomas Kaminski op zijn weg.

   

  De bezoekers overleefden de Mechelse druk  en speelde de partij daarna volwassen uit. Diep in de blessuretijd mochten de meegereisde Gentse fans zelfs nog een derde keer juichen: de ingevallen Niangbo zette net als vorige week de kers op de taart voor AA Gent: 0-3.

  Eerste reacties na de wedstrijd:

  Sven Kums (AA Gent): "0-3 is misschien lichtjes overdreven, want KV Mechelen heeft ook momenten gehad en kansen gecreëerd, maar wij zitten natuurlijk direct in de wedstrijd door die vroege voorsprong, en dat gaf ons een boost. In de eerste helft speelden we niet altijd even goed of even zorgvuldig, maar het blok stond er wel. In de tweede helft deden we het beter en hebben we het afgemaakt op de juiste momenten. En vandaag zie je ook weer dat we een grote kern hebben: de jongens die erin komen, zijn klaar en doen het goed. We moeten zo voortdoen."

   

  Rob Schoofs (KV Mechelen): "Play-off I is zeker nog niet weg. Ze hebben ons al vaker afgeschreven, maar we staan op drie punten van Genk, met een match minder gespeeld. Wij blijven erin geloven en zullen er alles aan doen. Thuis hebben we wel te weinig punten gehaald voor het voetbal dat we gespeeld hebben. Ook vandaag spelen we een verdienstelijke wedstrijd, maar zit het geluk net wat aan de andere kant. We wisten dat Gent momenteel een heel hoog niveau haalt en dat elk foutje wordt afgestraft. En dat is ook gebeurd. "

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Het zit erop! AA Gent verslaat KV Mechelen dankzij een vroeg doelpunt in elke helft en een late treffer van Niangbo: 0-3.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Dogbole Niangbo van KAA Gent. 0, 3.
  4. tweede helft, minuut 94. 0-3: Niangbo rondt counter af. AA Gent maakt het diep in de blessuretijd helemaal af op de tegenaanval. Het is uiteindelijk invaller Niangbo die net als vorige week zijn doelpunt meepikt: 0-3.
  5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. KV Mechelen krijgt 4 extra minuten om wat uit de brand te slepen.
  6. tweede helft, minuut 90. AA Gent heeft niet veel kansen gecreëerd in de tweede helft, terwijl KV Mechelen met Swinkels en vooral Storm toch meer dreiging had. Tom Boudeweel op Radio 1.
  7. tweede helft, minuut 87. Storm geeft niet op. Hij forceert opnieuw een schietkans voor zichzelf, maar kan Kaminski niet meer bedreigen.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Jonathan David eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Malinwa toont nog eens dat het een plek in Play-off I zeker zou verdienen. Met een vloeiende combinatie wordt de verdediging van AA Gent uit verband gespeeld, alleen de laatste pass is minder.
  10. tweede helft, minuut 81. Nog tien minuten. Met nog tien minuten op de klok blijft KV Mechelen knokken voor wat het waard is. Gent laat zich verrassen door een snel genomen hoekschop, de kopbal van De Camargo botst naast.
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Alexander Corryn eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Die aansluitingstreffer, waar KV Mechelen al een hele tijd naar op zoek is, wil maar niet vallen. Tom Boudeweel op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Chakvetadze erin, Giorgi Kvilitaia eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Storm is met voorsprong de beste man bij KV Mechelen. Met enkele mooie bewegingen zorgt hij andermaal voor dreiging namens de thuisploeg, maar Kaminski hoeft deze keer niet in te grijpen.
  15. tweede helft, minuut 70. Mohammadi de mist in. Mohammadi wil uitpakken met een geweldige omhaal, maar maait naast de bal en komt bovendien pijnlijk ten val. De Iraniër kan na verzorging wel verder.
  16. tweede helft, minuut 68. Het vet lijkt nu toch van de soep bij KV Mechelen, dat sinds de kansen voor Storm wat is weggezakt. .
  17. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KAA Gent, Dogbole Niangbo erin, Roman Bezoes eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KV Mechelen, William Togui erin, Gustav Engvall eruit