Standard lijdt schipbreuk in tweede helft tegen Kortrijk

  1. 86' - Verv. Jovan Stojanovic door Fraser Hornby
  2. 80' - Verv. Maxime Lestienne door Duje Cop
  3. 75' - Verv. Terem Moffi door Ilombe Mboyo
  4. 70' - Doelpunt - Terem Moffi (3 - 1)
  5. 67' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (2 - 1)
  6. 63' - Verv. Aleksandar Boljevic door Mehdi Carcela-González
  7. 62' - Verv. Felipe Avenatti door Obbi Oulare
  8. 61' - Verv. Hervé Kage door Faïz Selemani
  9. 55' - Own goal - Eden Shamir (2 - 0)
  10. 52' - Doelpunt - Julien De Sart (1 - 0)

  Na Club Brugge heeft ook Standard kennisgemaakt met de uitstekende vorm van KV Kortrijk. De Kerels knepen de Rouches dood met drie goals in een spectaculaire tweede helft. Voor Standard is het de eerste competitienederlaag van 2020.

  KV Kortrijk – Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Invaller Carcela zet de aansluitingstreffer op het bord met nog een kleine 25 minuten te spelen, maar Moffi neemt drie minuten later alle twijfels weg. Een dooddoener voor Standard.
  • Man van de match: Met Terem Moffi hebben de Kortrijk-supporters een nieuwe publiekslieveling om toe te juichen. De bezoekende defensie zag sterretjes tegen de Nigeriaan, die zijn wedstrijd bekroonde met een doelpunt.
  • Opvallend: Een week om snel te vergeten voor Standard. Nadat de Rouches eerst beschuldigd werden van fraude bij de transfer van Edmilson, vonden er huiszoekingen plaats op Sclessin en bij voorzitter Venanzi. Vanavond incasseren de Luikenaars ook een sportieve tik.

  VIDEO: Bekijk de goals uit Kortrijk-Standard (3-1)

  Standard het balbezit, Kortrijk de kansen

  Kortrijk wilde tegen Standard vanavond een vervolg breien aan het kleine succesje van afgelopen zondag. Toen haalden de Kerels onverhoopt nog een 0-2-achterstand op tegen het ongenaakbare Club Brugge. Vanderhaeghe wisselde ondanks dat resultaat toch zijn volledige voorlijn, met onder meer Moffi die de voorkeur kreeg op Ezekiel.

   

  Geen verkeerde keuze, want Kortrijk kreeg dankzij die Moffi de beste kansen in de eerste helft. Eerst mikte de Nigeriaan zelf nog naast, wat later schotelde hij De Sart met een sublieme hak een niet te missen kans voor, maar de middenvelder liet ze toch liggen. Jammer voor Kortrijk, dat zichzelf zo niet kon belonen in een anders slaapverwekkende eerste periode.

  Spektakelstuk na de rust zorgt voor nog meer kopzorgen bij Standard

  Na de rust kreeg de wedstrijd een ander gezicht. Kortrijk nam het heft in handen en ging plots als een top 6-ploeg voetballen. Drie minuten bleken genoeg om een onoverbrugbare kloof met de Rouches te slaan. Eerst rondde De Sart een mislukte actie van Kage knap af in de korte hoek, meteen daarna kon debutant Shamir wel door de grond zakken van schaamte door een eigen doelpunt. Stojanovic deed een paar minuten later de monden zelfs nog openvallen met een spectaculaire omhaal, maar stond randje buitenspel.

   

  De KVK-supporters kirden van plezier, maar werden toch wat nerveuzer toen Carcela met nog 25 minuten op de klok milderde tot 2-1. Een spannende slotfase leek in de maak, maar Terem Moffi wilde daar niet van weten. In de 70e minuut vond hij het welletjes geweest en zette de beslissende 3-1 op het bord. Wedstrijd gespeeld.

   

  De Rouches incasseren na extrasportieve perikelen nu ook een tik op het veld en kunnen morgen hun vierde stek verliezen aan Charleroi. Kortrijk pakt 4 op 6 tegen Club Brugge en Standard en is daarmee eindelijk volledig verlost van de donkere wolken die een tijd lang boven het Guldensporenstadion hingen.

  VIDEO: Magistraal omhaaldoelpunt van Stojanovic gaat niet door wegens buitenspel

  De coaches aan het woord

  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): “Ik ben heel tevreden met het niveau dat we gehaald hebben. We kozen voor vier mensen achteraan en speelden met vier in een ruit op het middenveld. Voorin probeerden we de verdediging van Standard telkens te pakken op hun mindere voet en dat is wonderwel gelukt. Een pluim op de hoed van mijn spelers. Na de 2-1 sloop er misschien even wat twijfel in de kopjes, maar toch vind ik dit een verdiende zege. Een leuk cadeau voor mijn 50e verjaardag.”
  • Michel Preud’homme (coach Standard): “We konden onze voet niet naast die van Kortrijk zetten en schoten ook in de duels tekort. We waren niet op niveau, dat bewijzen die tegengoals op stilstaande fases wel. Ook de tweede ballen waren nooit voor ons. We schoten op alle vlakken tekort."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Kortrijk wint verdiend met 3-1 van een flauw Standard, dat na extrasportieve perikelen nu ook een sportieve tik moet incasseren. Alle doelpunten vielen na de rust.
  3. tweede helft, minuut 93. Amallah probeert het nog met een wanhoopspoging, maar mikt die hoog over. .
  4. tweede helft, minuut 91. Er worden vier minuten bijgeteld in West-Vlaanderen.
  5. tweede helft, minuut 90. Kortrijk toonde een groter hart en liet veel meer zien. Bert Sterckx op Radio 1.
  6. tweede helft, minuut 88. Heet standje voor het doel van Jakubech, want bij Kortrijk krijgen ze de bal na een hoekschop niet goed weg. Golubovic is uiteindelijk de redder met dienst.
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Kortrijk, Fraser Hornby erin, Jovan Stojanovic eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok. Stojanovic wordt afgelost door Hornby.
  9. tweede helft, minuut 81. Mboyo kiest voor Selemani, maar had beter op de spurtende De Sart gewacht. De spelers van de thuisploeg hebben veel gegeven en raken zichtbaar vermoeid.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Duje Cop erin, Maxime Lestienne eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Standard probeert zich met nog een klein kwartier op de klok toch nog in de wedstrijd te knokken, maar mooi voetbal zien we niet meer. De ballen worden wat blind in de zestien gegooid.
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, Ilombe Mboyo erin, Terem Moffi eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Vanderhaeghe gunt de nieuwe publiekslieveling een applausvervanging. Moffi wordt vervangen door Mboyo.
  14. tweede helft, minuut 74. Lestienne kiest voor de kortste weg naar doel, maar dat is ook de moeilijkste. Hij loopt uiteindelijk met de bal over de achterlijn.
  15. tweede helft, minuut 73. Carcela drukt zijn stempel. Hij maakt zich sterk en legt breed op Amallah, maar die mikt in een tijd op het lichaam van Jakubech.
  16. tweede helft, minuut 71. Ongelofelijk! Alles gebeurt hier na de rust! Bert Sterckx op Radio 1.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Terem Moffi van KV Kortrijk. 3, 1.
  18. tweede helft, minuut 70. Moffi bekroont zijn topwedstrijd! De 3-1 staat dan toch op het bord! Bodart gaat grandioos naast de bal op een hoekschop van Selemani. Moffi reageert het meest alert en zorgt opnieuw voor een geruststellende dubbele voorsprong: 3-1.
  19. tweede helft, minuut 69. Moffi ontsnapt op aangeven van Azouni. Bodart is vliegensvlug tegen de grond. De rebound is voor Selemani, die ook op Bodart mikt.