Cercle Brugge staat met 1 been in 1B na nederlaag in Eupen

  1. 24' - Doelpunt - Andreas Beck (1 - 0)
  1. 90' - Geel - Andreas Beck
  2. 86' - Verv. Danijel Milicevic door Menno Koch
  3. 83' - Geel - Alimami Gory
  4. 82' - Geel - Kevin Hoggas
  5. 81' - Geel - Omid Ebrahimi
  6. 74' - Geel - Carlos Embalo
  7. 73' - Verv. Knowledge Musona door Carlos Embalo
  8. 73' - Verv. Johanna Omolo door Thibo Somers
  9. 53' - Verv. Flavio Ciampichetti door Jon Bautista
  24'Andreas Beck1 - 0

  Eupen heeft Cercle Brugge een nieuwe tik gegeven: 1-0. Cercle miste in de slotfase een strafschop en moet na 0 op 12 hopen op een mirakel om degradatie nog te vermijden, ook omdat Oostende wel de 3 punten pakte.

  Eupen - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij een 1-0-stand is een strafschop in minuut 89 het sleutelmoment bij uitstek. Cercle kon gelijk maken én er kwamen nog 6 minuten extra tijd aan, maar Hoggas trapte zwak op De Wolf en zo kan het een sleutelmoment zijn in de negatieve zin voor Cercle.
  • Man van de match: Knowledge Musona was anderhalf jaar lang overbodig bij Anderlecht, maar is een belangrijke pion bij Eupen. Zorgde voor aanvallende impulsen en schuwde het verdedigende werk niet. Dankzij een snelle inworp lag de Zimbabwaan ook aan de basis van de 1-0.
  • Opvallend: Eupen is niet meteen een hoogvlieger, maar tegen Cercle pakte het in de laatste 5 confrontaties een knappe 15 op 15. Het is al van 2015 geleden dat de Oostkantonners niet wisten te winnen van de vereniging.

  Bekijk de goal uit Eupen - Cercle Brugge (1-0)

  Aanvalslustig Eupen komt op voorsprong

  Week na week begint het degradatienet zich steeds meer rond Cercle te sluiten. Na een zoveelste goeie wedstrijd zonder punten, deze keer tegen Anderlecht, gingen de jongens van Bernd Storck in Eupen op zoek naar een broodnodige zege. Met een achterstand van 7 punten op de voorlaatste en nog maar evenveel wedstrijden te gaan, was de nood hoger dan ooit.

   

  Toch was het de thuisploeg die vanaf het eerste fluitsignaal naar voren stoof. Al in de eerste minuut moest Cercle-doelman Moser zich strekken om een fraaie poging van Ciampichetti af te weren. Enkele minuten later was de Argentijn opnieuw gevaarlijk, al zag hij zijn poging deze keer tientallen centimeters naast hobbelen.

   

  De aanvallende impulsen bij Eupen bleven komen. Halfweg de eerste helft kwam Cercle nog goed weg wanneer Blondelle en Schouterden hun schot en voorzet niets zagen opleveren, maar dat geluk kon niet blijven duren. De volgende cross van Schouterden belandde via de dikke teen van Miliecevic in de voeten van Beck, die er met een droge knal langs de paal 1-0 van maakte. De bezoekers vonden geen antwoord, waardoor Eupen probleemloos kon rusten met de kleinste voorsprong. 

  VIDEO: Scheidsrechter Alen heeft moeite om een rechte lijn te spuiten

  Hoggas mist strafschop in slotminuten

  Er moest heel wat veranderen bij Cercle en dat had coach Storck ook gezien. De Duitser gooide Eppel en Hotic in de strijd, maar dat bracht aanvankelijk geen zoden aan de dijk. De tweede helft leek heel lang een maat voor niets te worden. Eupen controleerde de wedstrijd en kende schijnbaar geen moeite om de aanvallen van Cercle af te stoppen.

   

  Zo’n 20 minuten voor tijd staken de bezoekers dan toch de neus aan het venster. Invaller Hotic fusilleerde de dwarsligger vanop een meter of 25, terwijl doelman De Wolf enige moeite had met de lage schuiver van Gory. Een onmondig Cercle kon een helpende hand goed gebruiken en vlak voor tijd werd die aangereikt door Ebrahimi. De Iraniër trapte Eppel in de zestien meter op de hakken, het teken voor Wesley Alen om de bal op de stip te leggen.

   

  Kapitein Hoggas nam zijn verantwoordelijkheid en mikte de bal richting rechterbenedenhoek, maar Ortwin De Wolf had hetzelfde idee en stopte de elfmeter. Cercle bijt zo opnieuw in het stof – al voor de 19e keer in 24 wedstrijden – en telt nu al 9 punten achterstand op Waasland-Beveren, de voorlaatste in de stand. Zo pakken de donkere wolken zich weer wat meer samen boven Cercle Brugge.

  Storck: "Mathematisch is het nog mogelijk"

  Bernd Storck (coach Cercle): "Dit is heel erg jammer voor het team, maar dit is voetbal. Mathematisch gezien is het nog mogelijk en we moeten het blijven proberen, wedstrijd per wedstrijd. We volgen nu al op 9 punten van Waasland-Beveren, dat zondag nog moet spelen. Ik kan ook niet klagen over Kevin Hoggas. Hij speelde een erg goeie tweede helft en scoorde vorige week nog een strafschop. Het is erg jammer voor ons en voor alle Cercle-fans."

   

  Andreas Beck (Eupen): "Het is niet de eerste keer dat we Ortwin moeten bedanken. Hij was ook tijdens de laatste twee wedstrijden erg goed. Hij redde drie punten voor ons, die erg belangrijk voor ons zijn. Tegen een team als Cercle krijg je niet meteen een mooie wedstrijd, maar moet je eerder vechten. Ik ben ook erg blij met mijn eerste doelpunt, ook al is scoren niet mijn belangrijkste doel. Ik denk dat Cercle zich op papier nog kan redden, maar het wordt heel erg moeilijk. Wij hebben ook nog wat punten nodig, maar ik ben er zeker van dat we die zullen halen."

   

  Thibo Somers (Cercle): "Momenteel hangen de kopjes naar beneden, wat ook normaal is na zo’n nederlaag. Iedereen had samen met de supporters gehoopt op drie punten, maar jammer genoeg kunnen we hen niets teruggeven. Iedereen doet zijn uiterste best, maar ook de strafschop gaat er niet in en dan wordt het moeilijk om punten te rapen. Als je die eerste niet maakt, kan die tweede ook nooit vallen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Eupen houdt de drie punten thuis na een overtuigende prestatie. Een zwak Cercle blijft met lege handen achter. De gemiste strafschop zal nog zuurder smaken door de winst van Oostende tegen STVV.
  3. tweede helft, minuut 95. Schouterdan kan niet meer voort. Tijdens de vorige actie schoot er duidelijk iets in het bovenbeen van de linksmidden. .
  4. tweede helft, minuut 94. Velkovski mikt de opportunistische voorzet naar Hoggas, maar die knikt onoordeelkundig richting doel. De bal afleggen was een betere optie.
  5. tweede helft, minuut 91. In twee tijden gaat het van Bautista aan de middenlijn over Embalo naar Schouterden op de rand van de zestien, maar zijn schot mist alle richting.
  6. tweede helft, minuut 90. Zes minuten extra. Dat kan Cercle goed gebruiken, maar dat was aangenamer geweest als Hoggas er 1-1 van had gemaakt.
  7. Gele kaart voor Andreas Beck van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 90
  8. tweede helft, minuut 89. De Wolf stopt! Kevin Hoggas mikt de bal naar de rechterbenedenhoek, maar De Wolf dacht aan dezelfde hoek en stopt de strafschop!
  9. tweede helft, minuut 88. Strafschop Cercle! Eppel gaat liggen nadat hij langs achteren wordt aangetikt door Ebrahimi! Domme overtreding van de Iraniër. Een cadeautje voor Cercle?
  10. tweede helft, minuut 86. Moser voorkomt erger. Schouterden pakt uit met een flitsense versnelling op links en een voorzet op maat voor Bautista. De Spanjaard verlengt de bal met het hoofd, maar Moser gaat perfect plat om de 2-0 te voorkomen!
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Danijel Milicevic eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Milicevic stuurt een gevaarlijke vrije trap het pak in. De Wolf besluit niet in te grijpen en daarmee verrast hij Dabila, die anders aan de tweede paal had kunnen binnentikken.
  13. Gele kaart voor Alimami Gory van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  14. Gele kaart voor Kevin Hoggas van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  15. Gele kaart voor Omid Ebrahimi van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 81
  16. tweede helft, minuut 81. Ebrahimi verhindert dat Cercle een snelle vrije trap kan nemen en wordt dan tegen de grond gewerkt door Hoggas. Een geel karton voor beide heren lijkt een correcte beslissing.
  17. tweede helft, minuut 79. Hotic vindt de hoek te scherp om zelf te trappen. De Bosniër legt af tot bij Hoggas, maar die mist zijn schot totaal. Enkele tellen later kan ook Coulibaly uithalen, maar zijn poging strandt op een Eupens been.
  18. tweede helft, minuut 77. De wedstrijd is op kousenvoeten in het slotkwartier aanbeland en het ziet er belabberd uit voor Cercle. Zeker als je weet dat Oostende op voorsprong staat tegen STVV. Dan moet Cercle al 9 punten goedmaken op Waasland-Beveren.
  19. tweede helft, minuut 75. De tweede actie van Embalo is veel aangenamer voor het oog. Deze keer vloert hij Velkovski op een sportieve manier, met een heerlijke panna.
  20. Gele kaart voor Carlos Embalo van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 74