Eupen roept Waasland-Beveren een halt toe

  1. 32' - Verv. Knowledge Musona door Jon Bautista
  2. 25' - Doelpunt - Menno Koch (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Ortwin De Wolf
  2. 81' - Verv. Danijel Milicevic door Lazare Amani
  3. 76' - Verv. Beni Badibanga door Din Sula
  4. 70' - Verv. Flavio Ciampichetti door Jonathan Bolingi
  5. 69' - Verv. Djihad Bizimana door Thomas Agyepong
  6. 65' - Geel - Nils Schouterden
  7. 65' - Geel - Yuki Kobayashi
  8. 60' - Geel - Aleksandar Vukotic
  9. 59' - Verv. Tuur Dierckx door Aboubakary Koita
  10. 52' - Geel - Andreas Wiegel
  25'goalMenno Koch0 - 1

  Na 3 zeges op een rij heeft Waasland-Beveren opnieuw kennisgemaakt met de nederlaag. Een kopbaldoelunt van de Nederlandse verdediger Koch deed het team de das om tegen Eupen. Maar zorgen maken ze zich niet bij Waasland-Beveren. "We bekijken elke match als een finale en we hebben nog 7 wedstrijden", zegt trainer Arnauld Mercier.

  Waasland-Beveren - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: De kansen waren op één hand te tellen in deze flauwe wedstrijd, maar Eupen had wel de gave om er ééntje om te zetten. De treffer van Koch na 25 minuten bleek genoeg voor winst.
  • Man van de match: Weinig uitblinkers in een al even weinig begeesterende wedstrijd. Eéntje stak er toch bovenuit en dat was Menno Koch. De Nederlander wachtte op het juiste moment om zijn eerste competitietreffer te maken.
  • Opvallend: Waasland-Beveren laat de kans liggen op een voor de club historische 12 op 12. Bovendien is het nu samen met Eupen de slechtste leerling van de klas wat gemaakte doelpunten betreft. Beide teams wisten nog maar 19 keer te scoren.

  Bekijk de goal uit Waasland-Beveren - Eupen (0-1)

  Koch kopt Eupen op voorsprong

  Ladies Night bij Waasland-Beveren vanavond, maar veel kregen de vrouwelijke fans van de thuisploeg niet te zien in de openingsfase. En daar zat de mist voor niks tussen. Aan middenveldspel geen gebrek, aan kansen des te meer. Toen Eupen er dan toch één kreeg, wrong Milicevic ze de nek om.

   

  Voetballend maakte beide ploegen weinig klaar. Het gevaar moest dus van stilstaande fasen komen en dat gebeurde ook. Cools kopte een hoekschop van Milicevic terug voor doel en daar werkte Koch de bal van dichtbij binnen: 0-1 voor Eupen.

   

  Waasland-Beveren reageerde meteen. De Wolf had een uitstekende reflex nodig om Kobayashi van de gelijkmaker te houden. Diezelfde Kobayashi bleef de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, maar het De Wolf echt lastig maken lukte de Japanner niet.

  VIDEO: Vlak na minuut stilte worden er slingers op het veld geschoten

  Waasland-Beveren kan het tij niet meer keren

  Het moest dus in de tweede helft gebeuren voor de thuisploeg, maar ook na de rust hield Eupen makkelijk stand. Pas rond het uur kreeg Waasland-Beveren plots een uitgelezen kans op de 1-1. Na een heerlijk tikje van Milosevic kwam Schryvers alleen voor doel, maar hij kreeg de bal niet voorbij De Wolf.

   

  Tot een ommekeer leidde die kans niet. Waasland-Beveren slaagde er niet in om het Eupen echt lastig te maken. Arnauld Mercier zette nog alles op alles met de inbreng van Koita, Agyepong en Din Sula, maar ook zij konden het tij niet meer keren.

   

  Net voor het einde zorgde Koita toch nog voor een opflakkering van hoop bij de thuisaanhang. Zijn pegel was veelbelovend, maar Cools stond in de weg. Eupen gaf de drie punten niet meer weg en zet zo een belangrijke stap richting het behoud.

  VIDEO: Niet de avond van Musona: 2 stevige duels en een wissel in eerste helft

  "Zeer belangrijke overwinning"

  • Benat San Jose (trainer Eupen): "Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons. Zeker omdat het buitenshuis altijd zeer moeilijk is en omdat Waasland-Beveren net in een uitstekende vorm zat. Ik ben heel trots mijn spelers. In de eerste helft hebben we heel goed gespeeld, we waren veel sterker dan Waasland-Beveren. In de tweede helft is het normaal dat de spelers in deze stresserende situatie de voorsprong vooral niet wilden weggeven."
  • Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): "Het was een moeilijke wedstrijd voor beide ploegen. Eupen heeft het verschil gemaakt op een hoekschop, wij verdedigden daar te laks. Het is jammer want mijn spelers hebben alles gegeven, vooral in de tweede helft. In de eerste helft speelden we te statisch om Eupen in de problemen te brengen. We hebben de kansen gehad, maar we hebben ze jammer genoeg niet benut. We wisten dat het moeilijk zou worden, we bekijken elke match als een finale. We hebben nog 7 wedstrijden."
  • Menno Koch (Eupen): “Ik voel me niet de matchwinnaar, dit is echt een teamprestatie. Vooral in de tweede helft was het vechten. Dit is mijn eerste doelpunt bij Eupen, ik heb er lang op gewacht. Ik ben heel blij dat het ook zo’n beslissend doelpunt is en dat het drie punten oplevert. We hebben de hoekschoppen op voorhand besproken. Gelukkig viel het eigenlijk twee keer goed uit. Eerst een doelpunt en dan net over."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Na 4 wedstrijden zonder zege pakt Eupen eindelijk nog eens de volle buit. Het klopt Waasland-Beveren met 0-1 en zet zo een stevige stap richting behoud.
  3. Gele kaart voor Ortwin De Wolf van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 90. Een wanhoopspoging, beter kunnen we een verre knal van Agyepong niet omschrijven. Waasland-Beveren stevent af op een nederlaag.
  5. tweede helft, minuut 89. Waasland-Beveren komt dan toch nog eens gevaarlijk opzetten. Koita pakt uit met een stevige pegel en dat zal Cools geweten hebben. Hij blokt het schot af en moet even bekomen.
  6. tweede helft, minuut 85. Een prangende slotfase waarin Waasland-Beveren alles op alles zet krijgen we niet te zien. Aan inzet geen gebrek, maar uitgespeelde kansen komen er niet.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Lazare Amani erin, Danijel Milicevic eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Eupen kruipt stelselmatig naar 3 belangrijke punten toe. Voor Waasland-Beveren dreigt een afknapper na een fraaie 9 op 9.
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij SK Beveren, Din Sula erin, Beni Badibanga eruit
  10. tweede helft, minuut 75. Mercier zet alles op alles en brengt ook Din Sula nog tussen de lijnen. Voor Badibanga zit de wedstrijd erop.
  11. tweede helft, minuut 74. Koita haalt de achterlijn en brengt de bal goed voor doel, maar daar is geen ploegmaat gevolgd. De tijd begint te dringen voor Waasland-Beveren.
  12. tweede helft, minuut 72. Waasland-Beveren probeert het, maar het zal met iets meer overleg moeten gebeuren. Tom Boudeweel op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 70.
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KAS Eupen, Jonathan Bolingi erin, Flavio Ciampichetti eruit
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij SK Beveren, Thomas Agyepong erin, Djihad Bizimana eruit
  16. tweede helft, minuut 68. Het gefluit rolt van de tribunes na alweer een slechte pass bij Waasland-Beveren. De thuisploeg geeft geen tekenen van beterschap.
  17. Gele kaart voor Nils Schouterden van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 65
  18. Gele kaart voor Yuki Kobayashi van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 65
  19. tweede helft, minuut 64. Scheidsrechter Geldhof moet even een brandje blussen. Hij lost het op met een gele kaart voor Kobayashi en Schouterden.
  20. tweede helft, minuut 60. Op de grote kans van Schryvers na gebeurt er hier werkelijk niks. Tom Boudeweel op Radio 1.