Jupiler Pro League - speeldag 23 - 25/01/20 - 20:02
Menno Koch
0 - 1
Menno Koch
25'

Na 3 zeges op een rij heeft Waasland-Beveren opnieuw kennisgemaakt met de nederlaag. Een kopbaldoelunt van de Nederlandse verdediger Koch deed het team de das om tegen Eupen. Maar zorgen maken ze zich niet bij Waasland-Beveren. "We bekijken elke match als een finale en we hebben nog 7 wedstrijden", zegt trainer Arnauld Mercier.

Waasland-Beveren - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: De kansen waren op één hand te tellen in deze flauwe wedstrijd, maar Eupen had wel de gave om er ééntje om te zetten. De treffer van Koch na 25 minuten bleek genoeg voor winst.
  • Man van de match: Weinig uitblinkers in een al even weinig begeesterende wedstrijd. Eéntje stak er toch bovenuit en dat was Menno Koch. De Nederlander wachtte op het juiste moment om zijn eerste competitietreffer te maken.
  • Opvallend: Waasland-Beveren laat de kans liggen op een voor de club historische 12 op 12. Bovendien is het nu samen met Eupen de slechtste leerling van de klas wat gemaakte doelpunten betreft. Beide teams wisten nog maar 19 keer te scoren.

Bekijk de goal uit Waasland-Beveren - Eupen (0-1)

Koch kopt Eupen op voorsprong

Ladies Night bij Waasland-Beveren vanavond, maar veel kregen de vrouwelijke fans van de thuisploeg niet te zien in de openingsfase. En daar zat de mist voor niks tussen. Aan middenveldspel geen gebrek, aan kansen des te meer. Toen Eupen er dan toch één kreeg, wrong Milicevic ze de nek om.

Voetballend maakte beide ploegen weinig klaar. Het gevaar moest dus van stilstaande fasen komen en dat gebeurde ook. Cools kopte een hoekschop van Milicevic terug voor doel en daar werkte Koch de bal van dichtbij binnen: 0-1 voor Eupen.

Waasland-Beveren reageerde meteen. De Wolf had een uitstekende reflex nodig om Kobayashi van de gelijkmaker te houden. Diezelfde Kobayashi bleef de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, maar het De Wolf echt lastig maken lukte de Japanner niet.

Waasland-Beveren kan het tij niet meer keren

Het moest dus in de tweede helft gebeuren voor de thuisploeg, maar ook na de rust hield Eupen makkelijk stand. Pas rond het uur kreeg Waasland-Beveren plots een uitgelezen kans op de 1-1. Na een heerlijk tikje van Milosevic kwam Schryvers alleen voor doel, maar hij kreeg de bal niet voorbij De Wolf.

Tot een ommekeer leidde die kans niet. Waasland-Beveren slaagde er niet in om het Eupen echt lastig te maken. Arnauld Mercier zette nog alles op alles met de inbreng van Koita, Agyepong en Din Sula, maar ook zij konden het tij niet meer keren.

Net voor het einde zorgde Koita toch nog voor een opflakkering van hoop bij de thuisaanhang. Zijn pegel was veelbelovend, maar Cools stond in de weg. Eupen gaf de drie punten niet meer weg en zet zo een belangrijke stap richting het behoud.

"Zeer belangrijke overwinning"

• Benat San Jose (trainer Eupen): "Dit is een heel belangrijke overwinning voor ons. Zeker omdat het buitenshuis altijd zeer moeilijk is en omdat Waasland-Beveren net in een uitstekende vorm zat. Ik ben heel trots mijn spelers. In de eerste helft hebben we heel goed gespeeld, we waren veel sterker dan Waasland-Beveren. In de tweede helft is het normaal dat de spelers in deze stresserende situatie de voorsprong vooral niet wilden weggeven."
  • Arnauld Mercier (trainer Waasland-Beveren): "Het was een moeilijke wedstrijd voor beide ploegen. Eupen heeft het verschil gemaakt op een hoekschop, wij verdedigden daar te laks. Het is jammer want mijn spelers hebben alles gegeven, vooral in de tweede helft. In de eerste helft speelden we te statisch om Eupen in de problemen te brengen. We hebben de kansen gehad, maar we hebben ze jammer genoeg niet benut. We wisten dat het moeilijk zou worden, we bekijken elke match als een finale. We hebben nog 7 wedstrijden."
  • Menno Koch (Eupen): “Ik voel me niet de matchwinnaar, dit is echt een teamprestatie. Vooral in de tweede helft was het vechten. Dit is mijn eerste doelpunt bij Eupen, ik heb er lang op gewacht. Ik ben heel blij dat het ook zo’n beslissend doelpunt is en dat het drie punten oplevert. We hebben de hoekschoppen op voorhand besproken. Gelukkig viel het eigenlijk twee keer goed uit. Eerst een doelpunt en dan net over."

90+6'

Na 4 wedstrijden zonder zege pakt Eupen eindelijk nog eens de volle buit. Het klopt Waasland-Beveren met 0-1 en zet zo een stevige stap richting behoud.
90+4'
90+1'

90'
Een wanhoopspoging, beter kunnen we een verre knal van Agyepong niet omschrijven. Waasland-Beveren stevent af op een nederlaag.
89'
Waasland-Beveren komt dan toch nog eens gevaarlijk opzetten. Koita pakt uit met een stevige pegel en dat zal Cools geweten hebben. Hij blokt het schot af en moet even bekomen.
85'
Een prangende slotfase waarin Waasland-Beveren alles op alles zet krijgen we niet te zien. Aan inzet geen gebrek, maar uitgespeelde kansen komen er niet.
80'
Eupen kruipt stelselmatig naar 3 belangrijke punten toe. Voor Waasland-Beveren dreigt een afknapper na een fraaie 9 op 9.
76'
75'
Mercier zet alles op alles en brengt ook Din Sula nog tussen de lijnen. Voor Badibanga zit de wedstrijd erop.
74'
Koita haalt de achterlijn en brengt de bal goed voor doel, maar daar is geen ploegmaat gevolgd. De tijd begint te dringen voor Waasland-Beveren.
72'

Waasland-Beveren probeert het, maar het zal met iets meer overleg moeten gebeuren.

Tom Boudeweel op Radio 1
70'
Vukotic met de tackle.
68'
Het gefluit rolt van de tribunes na alweer een slechte pass bij Waasland-Beveren. De thuisploeg geeft geen tekenen van beterschap.