Club Brugge laat ook steek vallen tegen KV Kortrijk

  1. 42' - Doelpunt - Ilombe Mboyo (1 - 2)
  2. 39' - Doelpunt - Federico Ricca (0 - 2)
  3. 31' - Geel - Imoh Ezekiel
  4. 17' - Geel - Hervé Kage
  5. 8' - Doelpunt - Simon Deli (0 - 1)
  1. 86' - Geel - Petar Golubovic
  2. 85' - Verv. Federico Ricca door Eduard Sobol
  3. 85' - Geel - Federico Ricca
  4. 80' - Verv. Hervé Kage door Christophe Lepoint
  5. 61' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  6. 56' - Verv. Loïs Openda door David Chidozie Okereke
  7. 55' - Geel - Ilombe Mboyo
  8. 47' - Doelpunt - Terem Moffi (2 - 2)
  8'goalSimon Deli0 - 1
  39'goalFederico Ricca0 - 2
  42'goalIlombe Mboyo1 - 2
  47'goalTerem Moffi2 - 2

  Enkele dagen na het verrassende gelijkspel in de beker tegen Zulte Waregem heeft Club Brugge ook KV Kortrijk niet kunnen verslaan. De competitieleider stond nochtans 0-2 voor in het Guldensporenstadion.

  KV Kortrijk - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met een 0-2 op het bord lijkt Club Brugge zijn schaapjes al op het droge te hebben, maar kort voor de rust brengt Mboyo Kortrijk weer in de wedstrijd met de aansluitingstreffer.
  • Man van de match: Charles De Ketelaere mocht voor het eerst starten in de competitie en bedankte met een uitstekende prestatie. De amper 18-jarige De Ketelaere zorgde voor de creatieve impulsen bij blauw-zwart.
  • Opvallend: Club Brugge heeft het wel vaker moeilijk in het Guldensporenstadion. Sinds de invoering van de play-offs kon Club nog maar twee keer met de drie punten terugkeren naar Brugge.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Club Brugge (2-2)

  Club kan dubbele voorsprong niet vasthouden

  De autoritaire leider had maar acht minuten nodig om een bres te slaan in de Kortrijkse afweer. Een hoekschop van Vormer was precies op maat van Deli, die zich slim loswerkte van zijn bewaker en de snelle 0-1 voorbij Jakubech buffelde.

   

  Kortrijk was niet aangeslagen en reageerde meteen. Mitrovic duwde een voorzet van D’Haene bijna in eigen doel, Mignolet dook in hoekschop.

   

  Na een collectieve minuut applaus voor Miguel Van Damme golfde de partij behoorlijk goed op en neer, al bleven de grote kansen uit. Op het halfuur ontsnapte Ezekiel wel aan een rode kaart na een wilde tackle op de benen van Ricca.

   

  Vijf minuten voor de rust leek Club de wedstrijd al in een definitieve plooi te leggen toen Ricca een mooi uitgespeelde Brugse counter afwerkte, maar dat was buiten Mboyo gerekend, die een gemeten voorzet van Kage voorbij Mignolet kopte: 1-2 halfweg.

  Lepoint treedt op als materiaalman voor het truitje van Selemani

  Geen winning goal in spannende slotfase

  Yves Vanderhaeghe voerde tijdens de rust twee wissels door, en die rendeerden vrijwel meteen. Invaller Moffi spurtte Deli uit het wiel en verschalkte Mignolet met een gekruist schot: 2-2, alles te herdoen.

   

  Kortrijk nam geen vrede met een punt en ging, voortgestuwd door het thuispubliek, op zoek naar nog een derde treffer. Die kwam bijna van de voet van Kage, maar zijn afwerking liet te wensen over.

   

  In het laatste kwart van de wedstrijd was het De Ketelaere die zich tot gangmaker ontpopte bij Club. Hij was erg bedrijvig op zijn rechterflank en dook ook op voor doel. KVK-doelman Jakubech hield de jongeling met een knappe parade van de 2-3.

   

  In een spannende en intense slotfase was vooral Club nog dicht bij de winning goal, maar Mitrovic knalde over. Kortrijk bleef knokken voor wat het waard was en hield het zuurverdiende punt vast tot het eind. Alweer een opsteker voor Kortrijk na het gelijkspel van eerder deze week in de beker.

  Ezekiel komt goed weg met geel na een wilde tackle

  Clement: "Ezekiel had rood moeten krijgen"

  Philippe Clement (Club Brugge): "Ik had vooraf gezegd dat het hier moeilijk zou worden. Door het kleine veld en de mandekking van Kortrijk is er weinig ruimte om te voetballen. Maar dat wisten we op voorhand. Natuurlijk moeten we ook praten over de fase met Ezekiel, die volgens mij rood had moeten krijgen. Dat is ook een belangrijk moment in de wedstrijd. Ik begrijp niet waarom de VAR niet overrulet."

   

  "We kunnen dan toch de 0-2 maken en hebben controle over de wedstrijd, maar Kortrijk was daarna heel efficiënt en scoorde twee keer uit twee kansen. We hebben wel nog onze momenten gehad, alleen konden we ze niet benutten. Wij waren de ploeg die het verdiende om te winnen, maar dat is voetbal. Dat kan gebeuren, als de omstandigheden tegen zitten."

  Vanderhaeghe: "Andere mentaliteit bij Kortrijk"

  Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "Als je een punt kunt pakken tegen de dominante leider, ben je natuurlijk tevreden, en zeker als je 0-2 achter gestaan hebt. Ik vond die 0-2 al een strenge score, want ik vond niet dat we echt onder lagen. Ik ben heel blij met de reactie van mijn spelers, met een mooi uitgespeeld doelpunt, dat ons weer in de match bracht."

   

  "In de fase met Ezekiel denk ik dat er eerst een fout op hem wordt gemaakt, waarop hij nogal een agressieve reactie heeft. Als het rood was, dan moeten ze hem dat geven, maar dat is niet gebeurd."

   

  "We zien nu een andere mentaliteit bij Kortrijk. Ik ben blij dat we volgende week weer een topmatch hebben tegen Standard. Dat zijn de beste wedstrijden om ons voor te bereiden op het bekerduel tegen Antwerp."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Het zit erop! Kortrijk haalt een 0-2-achterstand op en pakt een onverhoopt punt tegen Club Brugge: eindstand 2-2.
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. De blessuretijd zit er al op, maar de poppetjes gaan nog even aan het dansen tegen de zijlijn. Het koelt uiteindelijk zonder blazen.
  4. tweede helft, minuut 92. Ook Kortrijk probeert nog wat in de slotminuten. Een afgeweken schot van Moffi wordt een oprapertje voor Mignolet.
  5. tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 91. Schrijvers heeft iets moois in gedachten, maar zijn plaatsbal richting winkelhaak waait hopeloos over en naast.
  7. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. Er worden vier minuten bijgeteld. Valt er nog een winning goal uit de lucht?
  8. tweede helft, minuut 89. Vanderhaeghe steekt zijn duim in de lucht. De KVK-coach mag tevreden zijn over de prestatie van zijn jongens.
  9. tweede helft, minuut 88. Mitrovic trapt een uitstekende kans hoog over.

   Mitrovic trapt een uitstekende kans hoog over

  10. tweede helft, minuut 87. Mitrovic knalt over. Dikke kans voor Club Brugge: Sobol bedient de vrijstaande Mitrovic, die de botsende bal niet laag kan houden en hoog over besluit.
  11. tweede helft, minuut 86. Clement schreeuwt zijn stem schor langs de zijlijn. Hij wil dat het sneller gaat, maar bij Kortrijk blijven ze de gaten goed dichtlopen achterin.
  12. Gele kaart voor Petar Golubovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 86
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Federico Ricca eruit
  14. Gele kaart voor Federico Ricca van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 85
  15. tweede helft, minuut 81. Heet standje voor de kooi van Jakubech, die de bal niet goed kan wegboksen. Club profiteert niet.
  16. tweede helft, minuut 81. Hans Vanaken heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken. Tom Boudeweel op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Kortrijk, Christophe Lepoint erin, Hervé Kage eruit
  18. tweede helft, minuut 76. De Ketelaere is aan het uitblinken bij Club. Hij zet zich sterk door tot tegen de achterlijn, alleen de teruglegger tot bij Vanaken is niet zuiver genoeg.
  19. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. Nog vijftien minuten op de klok! Spanning troef in het Guldensporenstadion, beide ploegen willen duidelijk nog voor de overwinning gaan. Wie trekt aan het langste eind?