6. 78' - Doelpunt - William Togui (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 23 - 11/02/20 - 20:30
    78'
    William Togui
    1 - 1
    78'

Charleroi mag zich stilaan opmaken voor Play-off I. Na winst in de inhaalmatch tegen KV Mechelen wipt het zelfs (even) over Antwerp naar de 3e plaats. KV Mechelen kijkt dan weer tegen een 4e nederlaag in evenveel matchen aan. Het pakte nog geen punt in 2020. "Aan de top 6 mogen wij nu niet denken", stelt KVM-coach Wouter Vrancken.

Charleroi - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: KV Mechelen leeft op na de gelijkmaker, maar de vreugde is van korte duur. Twee minuten later mept Charleroi de bezoekers tegen het canvas met een mooie aanval.
    • Man van de match: Morioka heeft als nummer 6 een nieuwe rol gevonden die hem prima ligt. Met buitenkantje voet zet de Japanner de aanval voor de 2-1 mee op.
    • Opvallend: KV Mechelen leek dit seizoen lang in de running, maar met 0 op 12 wordt een plaats in de top 6 heroveren geen sinecure. Zaterdag volgt een belangrijke match tegen rechtstreekse concurrent Anderlecht.

Bekijk de goals uit Charleroi - KV Mechelen (2-1)

Een uur lang gesloten

Twee weken geleden gooide de mist roet in het eten. Vanavond probeerden Charleroi en KV Mechelen het opnieuw.

De bezoekers hadden in 2020 nog geen punten gesprokkeld en dachten in eerste instantie aan verdedigen. Charleroi kreeg de bal en had moeite om het rood-gele blok te verschalken in de zone van de waarheid.

Twee keer vond de thuisploeg een gaatje voor de rust. De eerste keer liet Fall de bal een keer te veel botsen waardoor hij maar slapjes kon afvuren. Daarna belandde een snelle tegenaanval bij Bruno. Met een kap en een trap vuurde hij de bal af op Castro, de KVM-goalie redde met zijn vingertoppen.

Aanvallend zette KV Mechelen daar nauwelijks iets tegenover. Uitvoetballen was een moeilijke opgave voor de bezoekers. Vranckx probeerde het dan maar eens van ver, hij trapte hoog over.

Hein Vanhaezebrouck en Mogi Bayat volgen samen Charleroi-KVM in de tribune

Plots gaat het snel

In de tweede helft ging de intensiteit de hoogte in. En na het uur kregen we ook eindelijk doelpunten te zien.

Het waren de invallers die de ban braken. Nicholson mikte, via de paal, de bal in de verste hoek voor Charleroi: 1-0. KV Mechelen had geen keuze en moest uit zijn schulp kruipen. Togui kopte de 1-1 op het bord. Zuur voor Penneteau die meer dan een uur lang nauwelijks een bal gezien had.

Maar de Charleroi-doelman hoefde er niet mee in te zitten, want aan de overkant zag hoe zijn ploegmaats een mooie aanval in mekaar boksten. Morioka en Bruno tikten de bal - met buitenkant voet - tot bij Fall. Die ramde op snelheid de 2-1 binnen.

KV Mechelen lag al voor de 4e keer in 2020 tegen het canvas. Ook matchen tegen Standard (2-3), AA Gent (0-3) en rode lantaarn Cercle Brugge (2-3) gingen verloren.

Charleroi doet heel wat beter en wipt over Antwerp naar de 3e plaats in de stand. Volgend weekend staan de twee teams tegenopver mekaar op de Bosuil, maar eerst speelt Antwerp nog een inhaalmatch tegen Genk.

Nikola Storm is helemaal niet blij met zijn wissel

KVM-coach: "We moeten nederig blijven"

• Wouter Vrancken (KV Mechelen-coach): "Frustrerend is het. We spelen maar één slechte match in 2020 en toch blijven we met 0 punten achter. Mijn spelers zijn ontgoocheld omdat ze niet gekregen hebben wat ze verdienen. Over Play-off I moeten we nu niet praten, we moeten nederig blijven en zo snel mogelijk punten proberen te sprokkelen."
    • Karim Belhocine (Charleroi-coach): "Ik heb mijn spelers gefeliciteerd, want KV Mechelen heeft het ons moeilijk gemaakt. Mathematisch zitten we nog niet in Play-off I geloof ik, dit geeft wel een boost. Ik ben blij, maar zondag spelen we weer een zware wedstrijd (tegen Antwerp, red)."
    • Geoffry Hairemans (KV Mechelen-speler): "Dit was typisch een midweekmatch met weinig kansen. We zijn al een tijd op zoek naar ons ritme, maar zitten wat in een dip. Misschien willen we te graag en kijken we te veel naar boven? Hopelijk houden we nu de 3 punten thuis tegen Anderlecht."

90+2'

+4 minuten

Charleroi rekt tijd waardoor KV Mechelen nog een minuut extra krijgt om tegen te scoren.
    90+1'
    De wedstrijdleiding doet er 3 minuten bij.
    90'

87'
    87'
    KV Mechelen heeft nog enkele minuten om een punt uit het vuur te slepen. Zoniet, verliest het een 4e keer op een rij.
    85'

Mechelse vreugde is van korte duur: Fall glijdt de 2-1 binnen

84'
    81'

Fall met de ram: 2-1

Na een prachtige aanval - Morioka en Bruno tikken allebei met buitenkant voet - ramt Fall op snelheid Charleroi weer op voorsprong. Lang heeft KV Mechelen niet kunnen genieten van de gelijkmaker.
    80'

Togui kopt KV Mechelen op gelijke hoogte: 1-1

80'
    80'

KV Mechelen op gelijke hoogte

Charleroi laat zich verrassen op een flankvoorzet. Invaller Togui kopt de gelijkmaker op het bord. Pennetau heeft zich nog niet moeten inspannen, maar nu is hij wel geklopt.