Michel Vlap
1 - 2
Michel Vlap
90+4'

Anderlecht is door het oog van de naald gekropen bij Cercle Brugge: 1-2. Anderlecht speelde barslecht, maar goals van Amuzu en Vlap in de slotfase houden de droom op Play-off I levend. "We moeten ons verontschuldigen voor onze prestatie", sprak coach Vercauteren achteraf.

Cercle Brugge - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Vijf minuten voor tijd gaat Cercle nog nadrukkelijk op zoek naar de geruststellende 2-0. Van Crombrugge stopt het schot van De Belder, een minuutje later ligt de bal aan de overkant in het mandje.
  • Man van de match: Hendrik Van Crombrugge is zonder discussie de beste man van het seizoen bij Anderlecht. Ook vandaag zorgde hij er zowat in zijn eentje voor dat paars-wit in zijn kansen kon blijven geloven.
  • Opvallend: Het is voor het eerst dit seizoen dat Anderlecht een achterstand nog kan ombuigen in een overwinning. Voor Cercle is het dan weer de zesde keer dat het een resultaat uit handen geeft in de slotfase.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Anderlecht (1-2)

Hoggas bekroont sterke eerste helft van Cercle

Na een ingetogen eerbetoon voor Robbie Rensenbrink probeerde Anderlecht de partij in handen te nemen. Wie een even flitsend begin verwachtte als vorige week tegen Club, was er evenwel aan voor de moeite. Meer dan een ongevaarlijke hoekschop kreeg Anderlecht niet voor elkaar in de openingsfase.

Cercle Brugge groeide in de wedstrijd en nam na een kwartier, na de minuut applaus voor Miguel Van Damme, de partij gewoon helemaal in handen. Cercle oogde gevaarlijk bij hoekschoppen, maar dreigde ook met een dubbele kans voor Hoggas.

Diezelfde Hoggas werd op het halfuur gepast aangespeeld door Peeters, en de Fransman deponeerde de bal netjes in de verste hoek, buiten het bereik van Van Crombrugge: 1-0, een verrassende, maar dik verdiende voorsprong voor de rode lantaarn.

Anderlecht had geen reactie in huis. Het was integendeel Cercle dat bleef aanvallen. Van Crombrugge moest nog een paar keer zijn kwaliteiten tonen om de schade voor paars-wit te beperken.

Cercle Brugge betuigt zijn steun aan Van Damme

IJskoude douche voor Cercle in de slotminuten

De tweede helft bracht weinig beterschap voor Anderlecht. Paars-wit acteerde zonder inspiratie en stapelde de balverliezen op. Cercle hield zo de controle over de partij en prikte ook een paar keer tegen, Peeters en Biancone misten het kader.

Vercauteren probeerde het tij te keren met onder meer de inbreng van Zakaria Bakkali, maar die miste na een lange afwezigheid duidelijk matchritme en kon zich geen enkele keer doorzetten.

Het leek wel of Anderlecht zich gewillig naar de slachtbank liet leiden, maar vijf minuten voor tijd gebeurde toch wat niemand nog verwachtte. Net op een moment dat Cercle nog wat aandrong voor een tweede doelpunt, prikte Amuzu op aangeven van Chadli de gelijkmaker tegen de touwen.

Een drama voor Cercle, maar het kan altijd nog erger: in de laatste minuut van de blessuretijd verraste Anderlecht met een snel genomen vrije trap, waarna Vlap de winning goal voorbij Moser kopte. De perfecte hold-up van Anderlecht, Cercle blijft verweesd achter.

Luckassen moet even bekomen van een bal op een verkeerde plek

Boze Storck: "Als ze Cercle eruit willen, moeten ze het direct doen"

Cercle-coach Bernd Storck was bijzonder ontstemd in zijn eerste reactie na de wedstrijd. "Ik vind het heel erg voor de spelers. Ze spelen 89 minuten de perfecte wedstrijd. We hadden de match onder controle. Alleen scoren we de tweede goal niet. En dan maken we wel een paar foutjes voorafgaand aan de tegengoals."

"Maar het belangrijkste is dat twee keer handspel bij Anderlecht niet gefloten werd. De vierde ref zei dat de VAR besliste dat het geen handspel was, maar dan heb ik daar een groot probleem mee, want het is niet de eerste keer dat dit gebeurt met Cercle. We hebben veel dergelijke voorbeelden. Als ze Cercle eruit willen, moeten ze het direct doen en niet via deze domme beslissingen", zei Storck.

"Oké, we verliezen de wedstrijd ook door onze eigen fouten, maar in sommige situaties moeten ze ook beslissen om een penalty voor ons te geven. Ik wil dat het eerlijk is voor iedereen."