Antwerp verslaat Zulte Waregem dankzij penaltygoal van Mbokani

  1. 42' - Geel - Dimitri Oberlin
  2. 33' - Doelpunt - Aurélio Buta (1 - 1)
  3. 13' - Doelpunt - Gianni Bruno (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Damien Marcq door Mathieu De Smet
  2. 83' - Geel - Henrik Rørvik Bjørdal
  3. 77' - Doelpunt strafschop - Dieumerci Mbokani (2 - 1)
  4. 75' - Verv. Steven Defour door Didier Lamkel Ze
  5. 75' - Verv. Benson Manuel door Zinho Gano
  6. 74' - Verv. Gideon Mensah door Sandy Walsh
  7. 62' - Geel - Damien Marcq
  8. 55' - Verv. Dimitri Oberlin door Cyle Larin
  9. 47' - Geel - Olivier Deschacht
  13'goalGianni Bruno0 - 1
  33'goalAurélio Buta1 - 1
  77'penalty goalDieumerci Mbokani2 - 1

  Antwerp heeft tegen Zulte Waregem een achterstand omgezet in een zege: 2-1. Dieumerci Mbokani zorgde voor de bevrijding met een strafschop. Antwerp blijft zo op de tweede plaats naast KAA Gent, op 8 punten van Club Brugge.

  Antwerp - Zulte Waregem in notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem geeft bijna geen kansen weg in de tweede helft, maar in minuut 76 schoffelt Bjørdal Buta onbegrijpelijk onderuit in de zestien: penalty voor Antwerp.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani liet Antwerp draaien als aanspeelpunt, zette de stafschop om voor de 2-1 en kreeg van de eigen fans applaus door mee te verdedigen.
  • Opvallend: Antwerp is al 11 thuismatchen op een rij ongeslagen in de competitie. In die reeks won het 9 keer en speelde het 2 keer gelijk.
  • Volgende speeldag: Zulte Waregem ontvangt Waasland-Beveren, Antwerp gaat op bezoek bij leider Club Brugge.

  Bekijk de goals uit Antwerp-Zulte Waregem (2-1)

  Z.Waregem verrast met ruit, maar Antwerp herstelt zich

  Francky Dury had zijn pionnen op het middenveld in een ruit gezet en daar had Antwerp het moeilijk mee. Dat leverde Zulte Waregem ook de openingsgoal op. Sissako mocht oprukken na balverlies van Refaelov en bediende Bruno. Die krulde de 0-1 voorbij Bolat.

   

  Antwerp miste de geschorste Haroun op het middenveld, maar herstelde toch het evenwicht. De kwieke Benson was bedrijvig en dat inspireerde Ivo Rodrigues. Die zette zich door op de linkerflank en vond de vrijstaande Buta voor doel: 1-1.

   

  De fans van Antwerp gingen weer vol achter hun ploeg staan en Zulte Waregem raakte even niet uit de omknelling. Dat leverde voor de rust geen averij meer op voor de bezoekers dankzij goed keeperswerk van Sammy Bossut.

  Refaelov wisselt halverwege 1e helft van schoenen

  Mbokani beslist de wedstrijd vanaf de stip

  Antwerp pikte na de pauze de draad op, maar Zulte Waregem beet van zich af. Zeker toen Dury de niet helemaal fitte Larin in de strijd gooide, kregen de bezoekers kansen. Bruno trapte onbesuisd over en Bolat had een prima redding in huis op de doorgebroken Larin.

   

  Zulte Waregem leek alles onder controle te hebben en dat was het sein voor Antwerp-coach Bölöni om Lamkel Zé van stal te halen. De Kameroener kreeg een fluitconcert over zich heen bij zijn invalbeurt, maar vond wel Buta op de rechterflank. Bjørdal schoffelde Buta onbegrijpelijk onderuit in de zestien en de bal ging op de stip.

   

  Lamkel Zé eiste de bal niet op en Mbokani verzilverde de strafschop: 2-1. Zulte Waregem kon geen vuist meer maken in de slotfase. Lamkel Zé deed nog zijn uiterste best om zich weer in de harten van de Antwerp-fans te spelen, maar hij kon geen derde goal meer forceren. Antwerp trekt volgende week als 2e naar Brugge voor de topper tegen Club.

  De fauw verstopt briefje van Dury in zijn kous

  Deschacht: "We waren niet slim genoeg vandaag"

  • Ritchie De Laet: "We wisten dat Zulte Waregem een plan zou hebben om ons te frustreren en met die 0-1 maakten we het ons nog extra moeilijk. Lamkel Zé heeft bewezen dat hij ons iets kan bijdragen, hij kan dit seizoen nog beslissend zijn. De strafschop? Om eerlijk te zijn zag ik Didier naar de bal gaan en dacht ik heel even: "Wat gaan we nu krijgen?" Maar ik ben blij dat Mbokani getrapt heeft."
  • Olivier Deschacht: "We waren niet slim genoeg vandaag. Als je de ambitie hebt om top 6 te halen, dan mogen die goals niet vallen. Normaal ben ik altijd kwaad op de scheidsrechter, nu ben ik kwaad op iemand anders. We wisten het van Buta en daarom doet dit extra pijn. Maar we mogen niet schieten op die jongen (Bjørdal, red)."
  • Francky Dury: "We hadden goeie momenten en kansen, maar Antwerp heeft de zege niet gestolen. We wisten dat Buta explosief was en al 4 penaltyfouten uitgelokt had en nu is er een vijfde. Ik neem het Bjørdal niet kwalijk, het is een jonge speler. Door erover te klagen, raken we niet vooruit. We hebben 0 op 12 en we moeten ons herpakken. Ik geloof nog altijd in Play-off I."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 2-1. Antwerp heeft de 3 punten thuisgehouden tegen Zulte Waregem: 2-1 dankzij een penaltygoal van Mbokani. Zo blijft Antwerp naast Gent op de tweede plaats in de stand.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Zulte Waregem krijgt 3 extra minuten om de gelijkmaker te forceren.
  4. tweede helft, minuut 90. Lamkel Zé doet zijn uiterste best om zich weer in de harten van de Antwerp-fans te spelen. Hij pakt uit met een lange brug en dwingt een hoekschop af.
  5. tweede helft, minuut 88.
  6. tweede helft, minuut 87. Een kopbal van Lamkel Zé leidt een tegenaanval van Zulte Waregem in, maar Larin loopt zich vast. Mbokani komt ook meeverdedigen en krijgt daarvoor een staande ovatie.
  7. tweede helft, minuut 87.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Zulte Waregem, Mathieu De Smet erin, Damien Marcq eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Bjørdal probeert met een kopbal zijn strafschopfout goed te maken, maar Bolat hoeft zijn handschoenen niet vuil te maken.
  10. Gele kaart voor Henrik Rørvik Bjørdal van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 82. Mbokani heeft de 3-1 aan de voet, maar hij levert een slap schotje af. Daar heeft Bossut geen probleem mee.
  12. tweede helft, minuut 81. Heeft Zulte Waregem nog iets in petto? Commentator Filip Joos.
  13. tweede helft, minuut 78. Buta versiert een strafschop, Mbokani zet die om: 2-1!

   Buta versiert een strafschop, Mbokani zet die om: 2-1!

  14. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 77 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 2, 1.
  15. tweede helft, minuut 77. Goal: 2-1. Mbokani faalt niet en verzilvert de strafschop met een trap in het midden van het doel: 2-1. Lamkel Zé is er als de kippen bij om mee te vieren.
  16. tweede helft, minuut 76. Strafschop voor Antwerp. Bjørdal schoffelt Buta onderuit in de zestien en de bal gaat op de stip. Lamkel Zé laat de strafschop over aan Mbokani.
  17. tweede helft, minuut 76. Fluitconcert voor Lamkel Zé. Wanneer Lamkel Zé invalt krijgt hij een fluitconcert van de Antwerp-fans over zich heen.
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Didier Lamkel Ze erin, Steven Defour eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Antwerp, Zinho Gano erin, Benson Manuel eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Dubbele wissel. Bölöni gooit Gano en Lamkel Zé in de strijd, zij lossen Benson en Defour af.