• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  RC Genk klopt op de deur van POI na verdiende zege aan de Gaverbeek

  1. 23' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (0 - 1)
  1. 82' - Verv. Jere Uronen door Bryan Limbombe
  2. 72' - Verv. Kristian Thorstvedt door Joseph Paintsil
  3. 69' - Geel - Theo Bongonda
  4. 67' - Verv. Cyle Larin door Henrik Rørvik Bjørdal
  5. 67' - Verv. Damien Marcq door Luka Zarandia
  6. 63' - Doelpunt - Theo Bongonda (0 - 3)
  7. 61' - Verv. Sander Berge door Jhon Lucumi
  8. 55' - Doelpunt - Junya Ito (0 - 2)
  9. 50' - Geel - Joakim Mæhle

  Racing Genk is naar de 6e plaats in de Jupiler Pro League gesprongen. De landskampioen won - oververdiend - met 0-3 op het veld van concurrent Zulte Waregem en sluipt de top 6 weer binnen. Een machteloos Essevee blijft achter met 0 op 9.

  Zulte Waregem - KRC Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: na de 0-2 van Ito krijgt Seck de kans om Zulte Waregem weer in de match te koppen, maar zijn poging lijkt nergens op. Het is tekenend voor de onmacht van Essevee.
  • Man van de Match: Junya Ito werkte een zeer bevredigende partij af. De Japanner was een gesel op rechts, toverde met zijn voetjes en had met zijn 0-2 een belangrijk aandeel in de overwinning van Genk.
  • Opvallend: Genk beent in het klassement KV Mechelen bij. Beide clubs tellen 34 punten, 10 overwinningen, 8 nederlagen en 4 draws. Het doelpuntensaldo van Genk (+5) is iets beter dan dat van KVM (-1).

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Genk (0-3)

  Genk is heer en meester

  Zulte Waregem heeft nagenoeg op geen enkel moment de schijn kunnen ophouden dat het zijn voet naast KRC Genk kon zetten.

   

  Al vanaf het begin zochten de bezoekers het vijandelijke doel en dat deden ze een paar keer met dodelijke precisie. Zo kopte Onuachu al na 6 minuten de 0-1 binnen, maar de Nigeriaan bleek buitenspel te staan.

   

  Zulte Waregem speelde de bal te snel kwijt, maar wist in minuut 18 toch eens door te duwen. Bruno trapte laag, Genk-doelman Coucke (weer in actie door de blessure van Vandevoordt) kwam goed tussenbeide. 

   

  Halfweg de eerste helft was het bingo voor Genk. Ito werd niet aangevallen op rechts en dropte de bal in 16 van Zulte Waregem, waar Onuachu er net niet bij kon, maar de Noorse debutant Thorstvedt wel verschroeiend kon uithalen en de 0-1 in het dak van het doel ramde.

   

  Voor de rust sprokkelde Genk nog enkele kansjes. De grootste was voor Bongonda, maar die kon het oog in oog met Bossut niet afmaken. 

  Slap Essevee kan geen vuist maken

  Ook in de tweede helft was het al Genk dat de klok sloeg. Onuachu verknoeide het nog eens, maar Ito was beter geïnspireerd en haalde de trekker over voor de 0-2.

   

  Iets na het uur was de partij helemaal gespeeld toen Bongonda mocht oprukken na een uittrap van Coucke. Bongonda schoof de bal onder de uitgekomen Bossut in een leeg doel, goed voor de 0-3.

   

  Zulte Waregem had daar niet van terug. Na de 2-0 op Cercle Brugge en de 4-0 op Club Brugge slikte het nu een 0-3 tegen rechtstreeks concurrent Genk. Dit is een mentale tik in de harde strijd om de POI-tickets.

   

  Woensdag moet Essevee al opnieuw de wei in, dan tegen Club Brugge in de halve finales van de Croky Cup. Het hoeft niet gezegd dat de spelers van trainer Dury dan best uit een ander vaatje tappen en revanche nemen voor deze povere vertoning.

  Wolf: "Ik ben trots op mijn jongens"

  Kristian Thorstvedt (KRC Genk): "Ik ben zeer gelukkig. Beter kon ik niet dromen: mijn eerste goal, een goeie prestatie en de 3 punten. Ik had wel wat meer verwacht van Zulte Waregem, maar wij hebben veel energie getankt op onze winterstage. De mensen zullen een nieuw Genk zien in 2020. Wij willen POI halen en werken daar elke dag hard voor."

  Hannes Wolf (trainer KRC Genk): "Ik ben blij met de overwinning, maar hoop dat het wat meevalt met onze geblesseerde spelers. Dit was een moeilijke verplaatsing, maar we hebben het goed gedaan. Ik ben gelukkig met wat ik gezien heb en ik ben trots op de jongens. Dit is een goeie start van belangrijke weken. We doen vertrouwen op en gaan de komende weken op zoek naar meer overwinningen."

   

  Francky Dury (trainer Zulte Waregem): "Dit komt hard aan. We verliezen van een ploeg die op alle vlakken beter was dan wij. Het duurde bij ons te lang om er uit te geraken. Genk is een goeie ploeg met veel kwaliteiten. Je voelde dat al vanaf het begin. Te veel spelers van ons waren ondermaats, ik denk dat dat vooral te maken had met de sterkte van de tegenstander. We konden nooit aanspraak maken op een punt. Alle credits voor Genk. Wij moeten in het vervolg beter voetballen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 0-3. Ref Boucaut maakt er een einde aan. Genk keert met de volle buit terug naar huis.
  3. tweede helft, minuut 90. Extra tijd. Er komen 3 minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 88. Paintsil heeft nog wel zin in de 0-4, maar hij besluit vanuit een schuine hoek op Bossut. De bal afleggen op een medespeler was een betere optie geweest.
  5. tweede helft, minuut 85. De laatste minuten zijn totaal nutteloos. Zulte Waregem is niet in staat Genk in een lastig parket te brengen, zelfs niet nu Genk niet meer voluit hoeft te gaan.
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Limbombe erin, Jere Uronen eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Limbombe in! Bryan Limbombe komt in het veld. De 18-jarige broer van Anthony en Stallone heeft tijdens de winterstage een goeie indruk gemaakt op de Genkse trainersstaf.
  8. tweede helft, minuut 78. Club wacht al... Zulte Waregem staat voor enkele drukke weken. Woensdag moet het alweer aan de slag, want dan speelt het in de halve finales van de beker de heenmatch tegen Club Brugge. Het mag duidelijk zijn dat de spelers van trainer Dury dan best uit een ander vaatje tappen.
  9. tweede helft, minuut 76. De wedstrijd is langzaam aan het doodbloeden. . Tom Boudeweel op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 74. Ito houdt met zijn buik een kopbal van De fauw uit doel. Op die manier brengt de Japanner een snelle counter op gang, maar die levert uiteindelijk niks op.
  11. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Kristian Thorstvedt eruit
  12. tweede helft, minuut 71. Applaus. Het debuut van Thorstvedt zit erop. De Noorse middenvelder kan terugblikken op een goeie prestatie en wordt toegezongen door de Genkse aanhang.
  13. Gele kaart voor Theo Bongonda van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 69
  14. tweede helft, minuut 67. Genk beent KVM bij. Met een driepunter komt KRC Genk naast KV Mechelen op de 6e plaats in de rangschikking. Beide clubs tellen dan 34 punten en hebben allebei 10 matchen gewonnen, 8 duels verloren en 4 keer gelijkgespeeld. Genk heeft wel een iets beter doelpuntensaldo dan KVM.
  15. tweede helft, minuut 67.
  16. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Zulte Waregem, Henrik Rørvik Bjørdal erin, Cyle Larin eruit
  17. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Zulte Waregem, Luka Zarandia erin, Damien Marcq eruit
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Theo Bongonda van KRC Genk. 0, 3.
  19. tweede helft, minuut 63. 0-3! De match ligt in een beslissende plooi. Bongonda mag oprukken na een uittrap van doelman Coucke en schuift de bal onder Bossut in een leeg doel. Bongonda juicht niet tegen zijn ex-club, maar de 0-3 telt natuurlijk wel.
  20. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij KRC Genk, Jhon Lucumi erin, Sander Berge eruit