1. 54' - Doelpunt - Facundo Colidio (1 - 0)
    2. 65' - Doelpunt - Alexandre De Bruyn (2 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 22 - 18/01/20 - 20:00
    65'
    Alexandre De Bruyn
    65'
    2 - 0

Milos Kostic heeft zijn debuut als coach van STVV niet gemist. Hij won zijn eerste thuismatch in Sint-Truiden en maakt zo een einde aan 4 matchen zonder zege. Kortrijk ging na de pauze voor de bijl: 2-0. "We moeten hier nu op voortbouwen, dit is nog maar het begin", zegt STVV-trainer Milos Kostic.

STVV - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een abominabele eerste helft komt STVV bijzonder scherp uit de kleedkamers. Met 2 goals in 10 minuten delen Colidio en De Bruyn KV Kortrijk een stevige oplawaai uit. Zo stevig dat KVK er niet meer van herstelt.
    • Man van de match: Geen Boli meer bij STVV en dus kwam het gewicht van de Truiense aanval op de schouders van Facundo Colidio. De Argentijn torste het met verve. Hij opende de score en lag ook aan de basis van de 2-0.
    • Opvallend: Beginnersgeluk of niet, Milos Kostic heeft zijn entree bij STVV niet gemist. Na 4 wedstrijden zonder zege en een magere 4 op 21 weet STVV weer wat winnen is.

Bekijk de goals uit Sint-Truiden-Kortrijk (2-0)

Eerste helft om snel te vergeten

Veel lege zitjes op Stayen en de afwezigen hadden voor één keer gelijk, want veel viel er niet te beleven in een bijzonder slappe eerste helft. Een flauwe lobbal van Mboyo en een mislukt schot van Durkin, dat was het zowat in het eerste halfuur.

Het laatste kwartier bood wat beterschap. Golubovic schotelde Mboyo een aardige kans voor, maar de spits kon zijn kopbal niet kadreren. Aan de overkant waagde ook Durkin zijn kans, Jakubech was niet onder de indruk van zijn flauwe kopbal.

Met de rust in zicht probeerde STVV toch iets meer zijn stempel te drukken. De beste kans was nog voor Botaka, op aangeven van Colombatto. De spits had iets moois in gedachten, maar zijn uitvoering dacht er anders over. Het  rustsignaal van scheidsrechter De Cremer verloste iedereen uit zijn lijden.

Colidio en De Bruyn slaan KVK KO

De tweede helft kon alleen maar beter worden en de eerste doelgerichte actie was meteen veelbelovend. Jakubech moest kort na de rust zijn kunnen tonen op een fraaie knal van Sankhon en ook Colidio stelde de KVK-doelman op de proef.

STVV hield de druk aan en na net geen 10 minuten leverde dat een verdiende voorsprong op. De Bruyn stak de bal goed door naar Colidio en die nam Jakubech dit keer wel te grazen: 1-0. Tien minuten na de openingstreffer draaiden De Bruyn en Colidio de rollen om. Colidio profiteerde van geklungel in de KVK-defensie en De Bruyn rondde zijn assist feilloos af.

Kortrijk schoot plots wakker. Moffi ontpopte zich bijna tot gouden wissel, Janssens stak er een stokje voor. Ook Lepoint botste op de taaie Truiense defensie, terwijl Stojanovic dan weer precisie miste. Het schot van Van der Bruggen was wel gekadreerd, maar Steppe ging goed plat. Dé misser van de match kwam nog op naam van Kage, de drie punten op naam van STVV.

Vanderhaeghe: "Tegen Antwerp moeten we scherper zijn"

• Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): “We zijn heel slecht begonnen aan de tweede helft. Wij gaven te veel ruimte weg en STVV was zeer efficiënt met 2 goals. Daarna schoten we in gang en waren er een paar mooie kansen, maar we zijn te laat wakker geschoten. STVV wou vandaag misschien vanaf het begin meer winnen dan wij. Er zat vandaag wel meer in. Als we de lijn van het begin van de wedstrijd hadden kunnen doortrekken, dan hadden we hier kunnen winnen. We hadden de kansen om te scoren, maar in de bekermatch tegen Antwerp zullen we toch scherper moeten zijn.”
    • Milos Kostic (trainer STVV): “Als je wint is alles leuk en mooi. Het was een zware wedstrijd, maar wij waren uiteindelijk wel de betere ploeg. We speelden sinds lange tijd nog eens thuis en in het begin zag je dat bij ons de benen zwaar waren. Maar in het slotkwartier van de eerste helft ging het al een stuk beter. Dat gaf de spelers moed. In de tweede helft hebben we vastgehouden aan het plan en de druk wat opgevoerd. De spelers hebben het uitstekend gedaan. Het is belangrijk dat de spelers zo hongerig zijn. Anders kan je geen wedstrijden winnen en punten pakken. We moeten hier nu op voortbouwen, dit is nog maar het begin."

90+6'

Uitstekend debuut voor Milos Kostic, de nieuwe trainer van STVV. Na 4 wedstrijden zonder zege pakt STVV nog eens de volle buit. Colidio en De Bruyn zorgden voor een 2-0-overwinning tegen Kortrijk.
    90+3'

Vreselijke misser van Kage

Kage krijgt in de slotfase nog een dot van een kans. Alleen voor Steppe moet hij altijd scoren, maar hij besluit onbesuisd over.
    90+1'

90'

4 minuten extra

De 4 minuten extra tijd zijn ingegaan. Te weinig wellicht voor Kortrijk om het tij nog te keren. Milos Kostic lijkt op weg naar een uitstekend debuut als STVV-coach.
    87'
    Knappe actie van Van der Bruggen. Hij baant zich een weg in de zestien en haalt dan uit naar de korte hoek. Maar daar ligt Steppe, hij voorkomt een late treffer voor de bezoekers.
    86'
    Stojanovic zorgt nog eens voor een Kortrijkse kans. Hij neemt de bal goed mee, maar zijn schot kadreren lukt de invaller niet. STVV weer een stap dichter bij de 3 punten.
    85'
    De wedstrijd dooft een beetje uit. STVV houdt de wedstrijd onder controle, Kortrijk lijkt er niet echt meer in te geloven.
    79'
    De tijd begint stilaan te dringen voor Kortrijk. Kunnen de bezoekers nog een vuist maken of is de buit binnen voor STVV?
    75'

Geen strafschop voor STVV

Bushiri krijgt de bal tegen zijn arm na een hoekschop voor Kortrijk. De bezoekers claimen een penalty, maar De Cremer gaat er niet op in. Hier lijkt de thuisploeg toch goed weg te komen. Mogelijk was er voorafgaand buitenspel.
    70'
    Nog maar eens een kans voor Kortrijk. Nu is het Lepoint die van dichtbij kan afdrukken, maar zijn schot wordt nog afgeblokt. We hebben plots een wedstrijd.
    69'

STVV ontsnapt!

Moffi staat nog maar net op het veld bij Kortrijk en bijna zorgt hij meteen voor de aansluitingstreffer. Gelanceerd door Kage slalomt hij zich een weg voorbij Steppe, maar Janssens brengt nog redding voor STVV.
    69'
    STVV neemt voorlopig geen gas terug. Durkin waagt zijn kans met een verre knal, maar besluit voorlangs.
    65'

De Bruyn deelt nieuwe tik uit aan KVK

De Bruyn en Colidio draaien de rollen om. Colidio profiteert van knullig verdedigen bij Kortrijk en legt de bal goed terug naar De Bruyn. Die mikt de 2-0 van dichtbij hoog in doel.
    65'
    STVV legt nog maar eens een goede combinatie op de grasmat. Suzuki mag het orgelpunt plaatsen, maar hij werkt veel te slap af. Jakubech kan de bal simpel plukken.