• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Charleroi blijft haperen bij Eupen na blunder van doelman Penneteau

  1. 36' - Geel - Jordi Amat
  2. 10' - Doelpunt - Knowledge Musona (1 - 1)
  3. 5' - Doelpunt - Mamadou Fall (0 - 1)
  1. 90+3' - Verv. Danijel Milicevic door Menno Koch
  2. 83' - Verv. Massimo Bruno door David Henen
  3. 82' - Geel - Núrio
  4. 77' - Verv. Knowledge Musona door Jonathan Bolingi
  5. 73' - Verv. Mamadou Fall door Shamar Nicholson
  6. 67' - Verv. Flavio Ciampichetti door Jon Bautista
  7. 50' - Geel - Massimo Bruno

  Charleroi heeft 2020 ingezet met een puntendeling tegen Eupen. De nummer twee in het klassement kwam snel op voorsprong, maar zag Eupen even snel langszij komen na een blunder van doelman Penneteau. Nieuwkomer en RSCA-huurling Musona zette na 10 minuten de eindstand al op het bord.

  Eupen - Charleroi kort samengevat

  • Sleutelmoment: Vrij vroeg in de tweede helft verschijnt Schouterden schuin voor doel, maar hij mikt nipt naast. Daarna dooft de wedstrijd uit als een nachtkaars. Eupen noch Charleroi kan een voldragen aanval in elkaar steken.
  • Man van de Match: Eupen was de ploeg met de minste goals en dus werd Knowledge Musona naar de Oostkantons gelokt. De Zimbabwaan scoorde ook meteen, maar was ook bijzonder aanwezig in balbezit én -verlies.
  • Opvallend: Charleroi breidt zijn ongeslagen reeks uit tot twaalf matchen, maar op verplaatsing wil het steeds minder lukken. Dit is al het vierde opeenvolgende gelijkspel buitenshuis voor de Carolo's.

  Bekijk de goals uit Eupen-Charleroi (1-1)

  Alle kruit verschoten bij kanonstart

  Charleroi dook de winterstop in met een 5-0 tegen Oostende en een geweldige 27 op 33. De Zebra's leken op dat elan door te gaan met een vroege goal in Eupen. Gholizadeh leverde het puike voorbereidende werk, Fall werkte met een portie geluk af. Zijn eerste mislukte schot zette De Wolf op het verkeerde been, waarna scoren een koud kunstje was.

   

  Op achterstand komen tegen Charleroi is doorgaans dodelijk, maar Eupen kreeg al snel een helpende hand toegestoken. Musona kreeg de bal domweg in zijn voeten getrapt door Penneteau. De Zimbabwaan was naar de Kehrweg gehaald om te scoren en deed dat dus meteen. Beide ploegen trokken nu om de beurt ten aanval, maar plots zakte het als een pudding in elkaar.

   

  Pas op het halfuur wekte Bruno de toeschouwers met een dribbel in de zestien. Net voor de rust drukte Charleroi nog door met een omhaal van Gholizadeh na een flitsende counter. Even later glipte Rezaei voorbij De Wolf, maar zijn schot was te slap om Schouterden op de lijn te kloppen.

  VIDEO: Gruwelijke blunder van Penneteau bij doelpunt van Musona

  Tweede helft brengt geen soelaas

  Het scenario van de eerste helft werd tijdens de rust snel gekopieerd, alleen bleven de doelpunten achterwege. Bruno zorgde voor dreiging met een plaatsbal en aan de overzijde moesten Dessoleil en Willems een paar voorzetten opruimen. Musona creëerde de beste kans, maar Schouterden prikte zijn doorsteekbal rakelings naast.

   

  Daarna viel het weer zachtjesaan stil. De stroomstoten werden ook steeds minder krachtig. Waar Fall nog vanuit een scherpe hoek loeihard op het lichaam van De Wolf mikte, hobbelde een gekraakt afstandsschot van Schouterden al heel wat minder fors naast.  Een kansloze poging van Henen was tekenend: na een veelbelovend begin met twee goals liep het aan de Kehrweg af met een sisser.

   

  Door het tegenvallende gelijkspel kan Charleroi zijn tweede plaats straks alweer kwijtspelen aan Gent. Morgen kunnen de Carolo's zelfs naar de vierde plek tuimelen, want dan komt Antwerp nog in actie. Eupen zal niet meer weg raken uit de buik van het klassement, maar is voorlopig wel gevrijwaard van degradatiegevaar.

  VIDEO: Nurio maait Beck onderuit met perfect uitgevoerde rugby-tackle

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Charleroi zet zijn ongeslagen reeks voort, maar had op bezoek bij Eupen wellicht op meer dan een 1-1 gehoopt.
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Danijel Milicevic eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Is er in de drie minuten toegevoegde tijd nog ruimte voor een slotakkoord?
  5. tweede helft, minuut 90. Milicevic moet bijgewerkt worden, hij heeft zijn schouder bezeerd.
  6. tweede helft, minuut 88. Penneteau redt. Penneteau maakt zijn blunder van de eerste helft deels goed met een moedige tussenkomst op een voorzet. Hij komt hard in botsing met de inlopende Bolingi.
  7. tweede helft, minuut 86. Henen, uit evenwicht, mikt zijn schot over en naast.
  8. tweede helft, minuut 85. Morioka heeft ruimte op de rand van de zestien, maar die wordt meteen gedicht. Hier had de Japanner veel sneller moeten besluiten.
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Massimo Bruno eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Komt er nog wat van? Eupen schuift voorzichtig op, waarna Charleroi een counter verknoeit. Henen mag invallen, kan hij voor de beslissing zorgen?
  11. tweede helft, minuut 82. Nurio laat zich rollen door een optimistische dribbel van Beck en haalt hem dan neer als een volleerde rugbyspeler. Dat kost hem natuurlijk geel.
  12. Gele kaart voor Núrio van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 79. Als Charleroi niet wint, kan het na dit weekend plots weer op de vierde plaats staan. Gent en Antwerp wippen er met een zege gewoon over.
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Jonathan Bolingi erin, Knowledge Musona eruit
  15. tweede helft, minuut 76. Musona heeft een puik debuut voor Eupen achter de rug. Bolingi lost hem af in het slotkwartier.
  16. tweede helft, minuut 74. Veel slordigheden. De winterstop speelt Charleroi parten. De Zebra's tonen flarden van het voetbal waarmee ze naar de tweede plaats zijn geklommen, maar al te vaak loopt het onderweg mis.
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Mamadou Fall eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Schouterden neemt een weggewerkte hoekschop op zijn slof, maar raakt de bal niet lekker.
  19. tweede helft, minuut 70. Ook Charleroi gaat wisselen. Nicholson heeft zijn trainingspak uitgetrokken en staat te popelen om zich te tonen.
  20. tweede helft, minuut 69. De tweede helft volgt het scenario van de eerste: na een snelle start is het zaakje weer ingezakt.