• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  David stuwt Gent naar plaats 2 met 2 goals tegen angstgegner Moeskroen

  1. 40' - Geel - Elisha Owusu
  2. 9' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Jonah Osabutey door Alexandre Ippolito
  2. 89' - Geel - Stipe Perica
  3. 87' - Verv. Sven Kums door Sulayman Marreh
  4. 77' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 1)
  5. 77' - Verv. Dimitri Mohamed door Benjamin van Durmen
  6. 77' - Verv. Fabrice Olinga door Nemanja Antonov
  7. 75' - Verv. Giorgi Kvilitaia door Giorgi Chakvetadze
  8. 74' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 1)
  9. 60' - Verv. Elisha Owusu door Roman Bezoes
  10. 55' - Geel - Jonah Osabutey
  11. 51' - Doelpunt - Jonah Osabutey (1 - 1)

  Jonathan David heeft zijn talent nog eens in de verf gezet tegen Moeskroen. Bij een 1-1-stand ontpopte hij zich tot de Gentse redder met twee doelpunten in minder dan 5 minuten. Zo komt Gent (voorlopig) alleen op de tweede plaats.

  Gent - Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Gent krijgt tegen een stug Moeskroen geen lijn in zijn spel. Plots grijpen de radertjes wel in elkaar en slaat David twee keer kort na elkaar toe. Vooraleer de bezoekers met hun ogen kunnen knipperen is het game over.
  • Man van de Match: Jonathan David gaat met de krantenkoppen lopen, maar Fabrice Olinga speelde toch een straffere wedstrijd. Toen hij met een lichte blessure de aftocht blies, was alle drive bij de bezoekers verdwenen.
  • Opvallend: De Ghelamco Arena blijft dit seizoen ook na 17 matchen een onneembare vesting. Moeskroen was de laatste ploeg die er in de reguliere competitie kwam winnen, maar vertrekt vanavond zonder punten.

  Bekijk de goals uit Gent - Moeskroen (3-1)

  Moeskroen neemt over na 1-0 van Depoitre

  Gent was gewaarschuwd, want het had zijn laatste drie duels tegen Moeskroen allemaal verloren. In het begin beet de thuisploeg haar tanden ook stuk op de strakke organisatie van de Henegouwers, tot één flits de weg openlegde. Kvilitaia stak de bal door naar Depoitre en die bleef oog in oog met de wederoptredende Butez kalm.

   

  De 1-0 werkte vreemd genoeg als een slaappil. De soezende Buffalo's kwamen plotseling onder druk te staan. Onder impuls van Olinga drong Moeskroen steeds nadrukkelijker aan. Perica geraakte echter in de knoop na een dribbel van de Kameroener, die even later zelf ternauwernood afgeblokt werd. Een afgeweken schot van Boya vloog niet zo gek over.

   

  Gent bleef steken in de eerste versnelling en was nog amper gevaarlijk. Een dribbel van Castro Montes en een kopbal van Kvilitaia konden de thuisfans niet plezieren. Na een lullig misverstand tussen Odjidja en Owusu moest Kaminski zelfs flink ingrijpen op een nieuwe knal van Boya.

   

  VIDEO: Tiki-taka van Gent bij de 2-1: David rondt af

  Dubbel van David trekt Gent over de streep

  Gent begon met veel goede bedoelingen aan de tweede helft. De thuisploeg kampeerde een paar minuten op de helft van de tegenstander, al puurde het daar enkel een volley van Odjidja uit. Net in die betere Gentse periode kwam Moeskroen langszij. Pietrzak mocht ver infiltreren en bood Osabutey de 1-1 aan.

   

  Thorup begreep dat zijn ploeg met meer risico moest spelen en gooide de onberekenbare Bezoes in de strijd. Die wissel bracht meteen meer vaart. Depoitre schonk Kvilitaia een dot van een kans, maar de Georgiër verslikte zich. Er sloop een zekere nervositeit in het spel van Gent en een sluw Moeskroen voelde zich in dat holderdebolder voetbal wel in zijn sas.

   

  Een kwartier voor tijd dreef de Gentse klasse dan toch boven. Odjidja behield na een heerlijke aanval zijn klare kijk en bediende David voor de 2-1. Een zucht later stond het al 3-1. Deze keer troefde de op één na grootste belofte van het Belgisch voetbal Butez af op een scherpe voorzet.

   

  Ineens draaide de motor van Gent op volle toeren en waren er her en der bluswerken van de Moeskroense verdedigers nodig. Bezoes mikte naast en Tsjakvetadze ging na een splijtende bal van Odjidja net te wijd. Perica had het laatste woord met een gekruist schot voorlangs, maar de Gentse driepunter was toen al lang veiliggesteld.

  David: "Moeten blijkbaar altijd onder druk komen"

  Jonathan David had het met Gent niet onder de markt tegen Moeskroen. "Het was van bij het begin een zeer moeilijke wedstrijd. We scoorden wel vroeg, maar lieten het dan een beetje lopen. Zij hadden veel kansen en wij moesten verdedigen."

   

  "Het was niet de beste eerste helft, maar in de tweede helft konden we het met meer inzet afmaken. We moeten blijkbaar altijd onder druk komen te staan om daarna ons beste spel te spelen. Dat is iets waar we aan moeten werken", besefte de jonge Canadees.

   

  Gent blijft dus ongeslagen in de Ghelamco Arena. "We kunnen het ons niet veroorloven om thuis te verliezen. De fans staan altijd achter ons en stuwen ons naar voren."

   

  Denkt David dat de kloof met Club Brugge nog te overbruggen valt? "We staan al veel punten achter. Het enige wat we kunnen doen is zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dan zien we wel waar we uitkomen op het einde van het seizoen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Gent maakte het zichzelf lastiger dan nodig was, maar David trok zijn team over de streep met twee goals: 3-1 tegen Moeskroen.
  3. tweede helft, minuut 91. Knal van Perica. Wacht eens even! Bijna hangt de aansluitingstreffer van Moeskroen tegen de touwen. De gekruiste knal van Perica botst een paar centimeter voorlangs.
  4. tweede helft, minuut 90. Zit er nog een goaltje in? Er resten Gent nog een paar minuten.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Excel Moeskroen, Alexandre Ippolito erin, Jonah Osabutey eruit
  6. Gele kaart voor Stipe Perica van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Sven Kums eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Moeskroen weet plots niet meer waar het eerst moet blussen. Gent haalt eindelijk weer zijn beste niveau, de supporters kirren van plezier.
  9. tweede helft, minuut 84. Odjidja kerft de defensie van Moeskroen helemaal open met een geweldige pass, maar Tsjakvetadze gaat te wijd om Butez heen.
  10. tweede helft, minuut 83. Dit gaat AA Gent echt niet meer weggeven. Tom Boudeweel.
  11. tweede helft, minuut 82. Depoitre legt de bal panklaar voor Bezoes, die zijn volley een halve meter naast het doel stuurt.
  12. tweede helft, minuut 79. Wat zegt de VAR? Toch maar even afwachten of David met zijn elfde van het seizoen Gents topschutter wordt... De videoref breekt in in het oortje van Laforge, maar de goal blijft staan.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Jonathan David van KAA Gent. 3, 1.
  14. tweede helft, minuut 77. Nog eens David! Op een paar minuten heeft Jonathan David de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. De jonge Canadees is net dat tikkeltje sneller dan Butez en verdubbelt de voorsprong.
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Excel Moeskroen, Benjamin van Durmen erin, Dimitri Mohamed eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Excel Moeskroen, Nemanja Antonov erin, Fabrice Olinga eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Vlak na de goal een volledig Georgische wissel bij Gent: Tsjakvetadze voor Kvilitaia.
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Chakvetadze erin, Giorgi Kvilitaia eruit