1. 2' - Doelpunt strafschop - Kevin Hoggas (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 22 - 19/01/20 - 14:30
2'
Kevin Hoggas
2'
1 - 0

Cercle Brugge heeft zichzelf in de degradatiestrijd geen dienst bewezen. De rode lantaarn kreeg thuis tegen Antwerp na een tiental seconden al een strafschop en speelde meer dan 80 minuten met een mannetje meer, maar de bezoekers gingen op en over Cercle en benen AA Gent bij op de tweede plaats.

Cercle Brugge – Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Bölöni stuurt bij na de rust, Antwerp grijpt opnieuw de macht op het middenveld. De Sart verzilvert het overwicht kort voor het uur.
  • Man van de match: De Antwerpse middenvelders moesten nog meer werken dan anders door een vroege rode kaart voor Hoedt. De Sart had echter ook nog de energie om de (prachtige) winning goal voor zijn rekening te nemen. Topmatch van de middenvelder.
  • Opvallend: De strafschop die Jan Boterberg al na 9 seconden spelen toekende aan Cercle Brugge is de snelste strafschop ooit gefloten in de Belgische Eerste Klasse.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Antwerp (1-2)

Droomstart voor Cercle, dat het nadien vergeet af te maken

Cercle Brugge telde voor aanvang van de wedstrijd tegen Antwerp 7 punten achterstand op KV Oostende, de voorlaatste in de stand. Bernd Storck rekende op een aantal nieuwkomers om de kloof weer wat kleiner te maken. Bij Antwerp werd Lamkel Zé gestraft voor zijn wangedrag op stage, de Kameroener zat op de bank.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de rode lantaarn. Na nog geen 10 seconden spelen floot Boterberg voor de snelste strafschop ooit in onze hoogste klasse. Buta bracht Hazard ten val, Hoggas zette de elfmeter feilloos om. De droomstart werd daarna zelfs nog mooier. Toen De Belder ontsnapte, ging Hoedt aan de noodrem hangen: Cercle mocht de 1-0-voorsprong nog dik 80 minuten verdedigen tegen een mannetje minder.

En toch liet Cercle Antwerp weer in de wedstrijd komen. Het ontbrak de thuisploeg aan vertrouwen om de voorsprong verder uit te bouwen. In plaats daarvan kroop de vereniging achteruit. Geen goed idee tegen een uitgekookt Antwerp, dat dankzij Refaelov op aangeven van Mbokani alsnog met een onverhoopte 1-1 kon gaan rusten.

Cercle Brugge krijgt al na 9 seconden een strafschop en scoort die ook

De Sart geeft het degradatiespook van Cercle een gezicht

Dat Cercle een 1-0-voorsprong tegen tien bezoekers niet wist vast te houden tot de rust, kroop in de tweede helft zichtbaar in de hoofden van de hekkensluiters. Bölöni stuurde tactisch bij en greep opnieuw de macht op het middenveld. Antwerp domineerde ondanks het numerieke nadeel grote delen van de tweede helft.

Toen Mbokani zich vastliep in de hoek van het veld, trapte Dabila de bal blind weg. De Sart nam het geschenk in dank aan en knalde de 1-2 staalhard en enig mooi in de verste hoek. Cercle-doelman Hassen had geen schijn van een kans.

In het slot van de wedstrijd ging Cercle Brugge nog wel op zoek naar een gelijkmaker, maar veel geloof in eigen kunnen leek de thuisploeg niet te hebben. Het verlies tegen 10 Antwerpenaren is een nieuwe mokerslag voor Cercle, dat alles in handen had om de kloof met KV Oostende te verkleinen. Antwerp profiteert optimaal en wordt gedeeld 2e.

Een fenomenale actie van Hazard krijgt niet het gepaste vervolg

Storck: "Ik blijf er 100% in geloven"

• Alexis De Sart (Antwerp): "Ik ben tevreden dat mijn doelpunt de drie punten oplevert. Ik stelde mij geen vragen bij het schot, maar gaf er gewoon een lel op. Na de strafschop en de rode kaart hebben we een blok gecreëerd om ons in de wedstrijd te knokken. Door de inbreng van o.a. Hongla kregen we op het middenveld weer meer grip en was het voor Haroun en mij makkelijker spelen. We kunnen tevreden terugkeren naar Antwerpen."

• Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "Toen we 1-0 achter kwamen en ook nog eens rood pakten, ben ik niet beginnen na te denken over het eindresultaat. Ik probeerde waar ik kon bij te sturen. In de tweede helft gaven we niet veel meer weg door ons harde werk en de tactische bijsturing. Ik koos voor een klassieke oplossing: 4-4-1. Hoe het kwam dat we in het openingskwartier zo werden weggespeeld? Dat weet ik niet. In het leven heb je niet op alles een antwoord klaar. Maar nonchalance had er alleszins mee te maken."

• Bernd Storck (coach Cercle Brugge): "Dit is een enorme klap voor het team. We speelden een goede wedstrijd en deden vele dingen prima, maar laten het na om na de 1-0 de score verder op te drijven. Op de lange bal is Mbokani een wapen en dat bewees hij deze namiddag opnieuw. Twee kansen was genoeg voor hen om de wedstrijd te winnen. Wij dwongen er veel meer af, maar het ontbrak ons aan geluk. Ik kan evenwel niet klagen over de inzet van mijn spelers: ze hebben van minuut 1 tot minuut 94 alles gegeven. Ik blijf positief en denk niet na over de puntenkloof. Ik blijf 100% geloven in onze kansen."

Bölöni: "We hebben een moeilijke match nog moeilijker gemaakt"

Hoedt: "Ga geen enkel woord vuil maken aan Lamkel Zé"

Hazard: "We zullen blijven knokken, alles is nog mogelijk"

Refaelov: "Heel blij dat we karakter getoond hebben na een desastreus begin"

Peeters: "Elke week dat we geen punten pakken is een verloren week"

Bolat: "Was bijna onmogelijk, na zo een slecht begin"

90+4'

Einde partij!

Het zit erop in Jan Breydel. Antwerp duwt Cercle Brugge nog wat dieper in de miserie en zet ondanks een man minder een 1-0-achterstand nog om in een 1-2-zege. De Sart gaf het degradatiespook van Cercle een gezicht na de rust. Antwerp wordt 3e met evenveel punten als nummer 2 Gent.
90+1'
Peeters mikt een voorzet op het hoofd van De Belder, maar die kopt hoog over.
90+1'
Er worden vier minuten bijgeteld.
90+1'

90'
De laatste minuut van de reguliere speeltijd is ingegaan. Peeters zet zich achter een zoveelste hoekschop voor de vereniging.
87'
De thuisploeg zet alles op alles om alsnog een punt uit de brand te slepen. Een vrije trap van Bongiovanni wordt beroerd door Serrano, maar hobbelt voorlangs.
84'
Donsah kan opnieuw uithalen na een weggebokste hoekschop van Peeters. Dabila zet zijn voet nog tegen het schot, maar verlengt de bal over het doel.
82'
Een schotje van Donsah na een hoekschop van Peeters gaat over.
81'
Meteen naar de overzijde, waar Lamkel Zé er niet in slaagt om Hassen te omspelen. Mbokani kan het leer overnemen, maar stift dat naast het doel.
80'

Somers krijgt een prima voorzet van Foster niet in doel gewerkt

80'

Somers mist!

De ingevallen Somers loopt slim weg in de rug van Buta, maar laat de gelijkmaker dik tien minuten voor tijd liggen! Wat een kans voor Cercle!
77'

Ik heb de indruk dat het geloof in eigen kunnen er bij Cercle niet echt is

Johan De Caluwé op Radio 1
74'
Cercle gaat voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker, maar mist de nodige scherpte voor het doel van Bolat.
71'
Peeters gaat op de bon na een tik op de voet van Refaelov.
69'
68'
De Laet verliest de bal diep op de helft van Cercle. Foster steekt er het hele veld mee over, maar levert dan een ondermaatse voorzet af.