do 26 december 2019 16:21
    1. 73' - Verv. Dylan De Belder door Thibo Somers
    2. 73' - Verv. Eric Ocansey door Abdul Ajagun
    Jupiler Pro League - speeldag 21 - 26/12/19 - 14:30

KV Kortrijk heeft zijn fans een tweede zege op rij geschonken. Een late goal van Kagelmacher duwt Cercle Brugge diep in het degradatiemoeras omdat Waasland-Beveren wel won.

KV Kortrijk - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Twintig minuten voor tijd vieren de Cercle-fans de 0-1 van Peeters, maar na ingrijpen van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd. Tien minuten later valt de goal aan de overkant.
    • Man van de match: Faïz Selemani was met zijn acties en dribbels de man die Cercle het meest pijn deed achterin. Hij leverde ook de assist voor de winning goal van Kagelmacher.
    • Opvallend: Ook in de heenmatch in Brugge werd een doelpunt van Peeters afgekeurd door de VAR, toen bij een 1-0-stand voor Cercle. En ook in die wedstrijd trok Kortrijk uiteindelijk aan het langste eind.

Bekijk de goal uit Kortrijk - Cercle Brugge (1-0)

Kortrijk kan prima start niet verzilveren

KV Kortrijk was vast van plan om zonder degradatiezorgen het nieuwe jaar in te gaan en nam de wedstrijd meteen in handen. Onder impuls van een flitsende Selemani dwong de thuisploeg al snel een paar kansjes af, maar Cercle-doelman Hassen werd nooit echt in verlegenheid gebracht.

Cercle kwam gaandeweg beter in de partij en remde zo de aanvalslust bij Kortrijk af. Helaas kregen de bezoekers zelf ook amper wat voor elkaar in offensief opzicht, waardoor het vervolg van de eerste helft weinig meer te bieden had dan wat steriel middenveldspel.

Kagelmacher bevrijdt KVK in de slotfase

De tweede periode kende een vergelijkbaar verloop als de eerste. De thuisploeg startte vol overgave en morste opnieuw met de kansen, efficiëntie was andermaal het pijnpunt bij Kortrijk. De vele missers leken Kortrijk zuur te gaan opbreken toen Peeters er in de kluts 0-1 van maakte, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken. Het was verdediger Kagelmacher die deed wat de spitsen bij KVK niet konden, hij joeg een voorzet van Selemani voorbij Hassen in doel en schonk Kortrijk zo drie gouden punten.