2. 56' - Geel - Dieumerci Mbokani
    3. 66' - Verv. Nacer Chadli door Edo Kayembe
    4. 90+5' - Geel - Alexis Saelemaekers
    Jupiler Pro League - speeldag 21 - 27/12/19 - 20:30

Antwerp en Anderlecht hebben een streep getrokken onder 2019, maar een uitroepteken zat er absoluut niet in. De kansarme match verdiende geen doelpunten. Anderlecht doet wel geen goeie zaak met het oog op Play-off I.

Antwerp - Anderlecht in een notendop

• Sleutelmoment: In minuut 66 mist Mbokani dé kans op de 1-0. Van dichtbij faalt de Antwerp-spits om de bal in het kader te vlammen.
    • Man van de Match: Na een slappe pot als deze is het lastig om de Man van de Match uit te kiezen. Miss Antwerp verwarmde de supporters bij de aftrap, maar we gaan toch voor Van Crombrugge, die mee voor het puntje zorgde bij Anderlecht.
    • Statistiek: Antwerp pronkte voor de topper met een ijzersterke thuisreputatie van 25 op 27. Na de komst van Anderlecht gaat er wat af van die reputatie, al blijft het wel ongeslagen thuis.

Slappe kost, Antwerp met overwicht

Met een ijzersterke thuisreputatie (25 op 27) was Antwerp vol vertrouwen voor de komst van Anderlecht. De ploeg van Vercauteren zette operatie Play-off I in met winst tegen Genk en hoopte nu ook op de volle buit op de Bosuil.

En met die gedachte startten Kompany, Chadli en co ook aan de partij. De eerste 10 minuten, althans. Daarna nam Antwerp het commando alweer snel over.

De vlam van Vlap op Bolat was de beste kans voor Anderlecht, bij Antwerp kregen we – ondanks het betere spel -  geen grote kansen, al verdiende het misschien nét iets meer dat doelpuntje voor de rust. Zonder veel spektakel trokken de spelers richting de kleedkamers met een brilscore op het bord.

Mbokani mist beslissende treffer

Na de rust hetzelfde spelbeeld: Antwerp met de dominantie, maar zonder kansen. Daarvoor was het wachten tot minuut 66. Toen kreeg Mbokani dé kans van de wedstrijd voorgeschoteld. De Antwerp-spits joeg de bal van dichtbij over doel.

Niet veel later kwam Anderlecht met een zeldzame reactie. Doku vuurde een kogel af richting Bolat, maar de doelman won het duel. Wat volgde was een Antwerp dat niet kon en een Anderlecht dat niet leek te willen.

In een bedrijvig slotkwartier kreeg Antwerp nog de betere kansen, maar in doel was Van Crombrugge niet van plan om een bal binnen te laten. Na een slappe pot voetbal floot scheidsrechter Verboomen na 94 minuten af: 0-0.

Anderlecht snoept wel een puntje mee uit het Bosuilstadion, een prestatie op zich. Maar veel schiet het daarmee niet op, al wipt het wel over Moeskroen naar plek 9. Antwerp staat 4e.

Bölöni: "Niet tevreden met resultaat", Vercauteren: "Dit is een goed punt"

• Laszlo Bölöni (Antwerp): Ik ben niet tevreden met het resultaat. Anderlecht heeft enorm afgezien, maar dat klein beetje geluk hadden we niet. In de transferperiode zullen we nog proberen om ons te versterken, maar belangrijke spelers zullen we niet verliezen denk ik. Of er beslissingen zijn gemaakt door de scheidsrechter die anders moesten? Veel. Dewelke? Dat zeg ik niet."

• Frank Vercauteren (Anderlecht): "Ik houd een verdeeld gevoel over na deze wedstrijd, zeker als je ziet naar de problemen die we hebben gehad. Het is een goed punt. We wisten dat de omstandigheden hier anders zouden zijn. Je komt wel om te winnen, maar de realiteit is dat de sterke tegenspeler ons niet toeliet ons eigen spel te spelen. Ook de opeenvolging van wedstrijden zorgde voor een mindere spelkwaliteit. We moeten niet te veel naar boven kijken nu, maar week per week bekijken. Maar we moeten een reeks neerzetten, daar zijn we ons bewust van."

Doku: "We kwamen echt niet voor een gelijkspel"

90+5'

EINDE!

Einde van de wedstrijd. De topper tussen Antwerp en Anderlecht baart een muis en 2 punten, eentje voor elk team.
    90+5'
    90+2'
    Met nog anderhalve minuut te gaan, trekt Antwerp nog eens ten aanval. Zonder succes, ook nu staat Kompany in de weg.
    90+1'

90'
    Antwerp wil counteren via Lamkel Zé, maar achterin staat Kompany sterk te verdedigen. Een brilscore hangt in de lucht.
    89'

Bijna invaller Rodrigues

Ook Rodrigues zet zijn bol tegen de bal. De invaller knikt goed naar beneden, maar Van Crombrugge laat zich niet passeren.
    88'

Antwerp zet slotoffensief in!

De kansen voor Antwerp stapelen zich zotjesaan op naarmate het einde nadert. Op een hoekschop klimt Mbokani het hoogst, maar zijn kopbal gaat er niet in.
    84'
    Van Crombrugge moet nog eens in actie komen. Op een schot van Buta zet hij er zijn vingertoppen nog net tegen.
    84'
    Mbokani gaat neer in de zestien na contact met Kompany. De Antwerp-spits claimt een strafschop, maar het leek eerder op een duik.
    79'

Streep Refaelov

Refaelov zet zich achter een vrije trap en levert een strakke streep af. Net te hoog, Van Crombrugge hoort de bal over de deklat zoeven.
    76'

Of komt er nog een verrassing uit de Anderlecht-hoek?

74'
    Lokonga rukt op langs de rechterflank, wil voorzetten, maar zijn voorzet wordt een kans. Een kans die via de deklat over doel verdwijnt.
    73'

De bal wil er maar niet in!

Het wordt warm voor het doel van Van Crombrugge. Na wat geharrewar voor de neus van de Anderlecht-doelman, wordt de bal dan toch ontzet. Een doelpunt hangt in de lucht!
    69'

Anderlecht reageert

Ook Anderlecht voetbalt een goeie kans bij elkaar. Maar ook aan de overkant vliegen de doelpunten er niet in. Doku vuurt een kogel af op Bolat, maar die laat zich niet passeren.
    69'

Na meer dan een uur voetballen krijgen we plots wat meer snelheid in de wedstrijd.

Bert Sterckx op Radio 1
    66'

Mbokani mist ongelooflijke kans

Mon Dieu, mon Dieu, mon Dieu! Wat laat Antwerp hier liggen. Dieumerci Mbokani krijgt dé kans op de 1-0 voorgeschoteld, maar vlamt van dichtbij naast Van Crombrugge. Wat een kans!