3. 70' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 20 - 20/12/19 - 20:30
70'
Nikola Storm
70'
1 - 0

KV Mechelen heeft eindelijk nog eens gewonnen. Het begon met een 1 op 12 thuis tegen Oostende en kwam er met een 4 op 15 uit. Na een uur matig voetbal zat het venijn in het slot. Storm maakte in de 70e minuut de enige goal. Daarna was er nog een Oostende-bal al of niet over de lijn en had KVM al of niet nog een penalty moeten krijgen. "We verdienden vandaag een punt, maar de VAR dacht er anders over", zegt KVO-coach Kåre Ingebrigtsen.

KV Mechelen - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde komt Oostende erg dicht bij de 1-1. Thoelen brengt redding op een kopbal van Sylla, maar de bal leek toch over de doellijn te gaan. Geen doellijntechnologie en dus ook geen gelijkmaker.
  • Man van de match: Het was met een vergrootglas speuren naar uitblinkers in deze slappe match, maar Nikola Storm stak er toch bovenuit. Niet alleen door zijn winning goal, bijna alle gevaarlijke Mechelse acties kwamen van hem.
  • Opvallend: KV Mechelen zet vanavond een punt achter een aantal negatieve reeksen. Het wint voor het eerst in 5 wedstrijden en boekt voor het eerst in 2 maanden nog eens een thuiszege.

Bekijk de goal uit Mechelen - Oostende (1-0)

Storm zorgt voor frisse wind in saaie 1e helft

KV Mechelen wou zich na een magere 1 op 12 herpakken tegen Oostende, maar daar viel weinig van te merken in een dramatische eerste helft. Het was zelfs Oostende dat het best aan de wedstrijd begon, al zat kansen afdwingen er niet in voor de kustploeg.

Dat lukte KV Mechelen dan weer wel. Storm dwong Ondoa al vroeg in de wedstrijd tot een knappe redding. Na 25 minuten zorgde diezelfde Storm opnieuw voor een frisse wind in een slaapverwekkende eerste helft, maar Ondoa was weer de pretbederver voor de thuisploeg.

Bij Oostende zorgde Akpala voor wat schaarse dreiging én de mooiste beweging van de eerste helft. Pech dus voor de kustploeg toen de Nigeriaan iets voorbij het uur geblesseerd uitviel. Want ook de inbreng van Sylla kon het vuur niet aanwakkeren.

Akpala zet Peyre in de wind met een kunststukje

Storm zorgt voor 3 punten in iets betere 2e helft

De tweede helft kon alleen maar beterschap brengen en die kwam er ook, al was het met mondjesmaat. Togui plantte een eerste kans in het zijnet. Op het uur schotelde diezelfde Togui Engvall een uitgelezen kans op de 1-0 voor, maar de Zweed kwam net te laat.

Oostende stelde daar een lage schuiver van Hjulsager tegenover, maar het was toch KV Mechelen dat de meeste drang naar voren toonde. Vooral Storm bleef het proberen en twintig minuten voor het einde loonde dat. Na een heerlijke pass van Van Damme zette Storm Bataille simpel in de wind en mikte hij de bal voorbij Ondoa in de korte hoek: 1-0.

Tien minuten voor het einde ontsnapte KV Mechelen aan de 1-1. Thoelen bracht redding op een kopbal van Sylla, al leek de bal wel over de doellijn. Helemaal duidelijk was het niet en dus greep de VAR niet in. Aan de overkant kreeg KV Mechelen dan weer geen penalty na een stevige charge op Storm. In de slotfase liet Engvall nog na om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar de Mechelse winst kwam niet meer in gevaar.

Ondanks de redding van Thoelen, lijkt de bal over de doellijn: maar het blijft 1-0

Storm: "Dit doet heel veel deugd"

• Nikola Storm (KV Mechelen): "Dit voelt heel goed. Het belangrijkste was dat we vandaag wonnen. We hadden de wedstrijd onder controle. In de eerste helft hadden we ook een paar kansen, maar die gingen niet binnen. Bij mij ging de bal erin en toen voelde je ook meer drive in de ploeg komen. Ik dacht ook dat het penalty was en we kregen ook daarna nog 2 à 3 goede kansen. Het had meer dan 1-0 kunnen zijn. Het was lang geleden dat we nog eens de drie punten pakten, dus dit doet heel veel deugd."
  • Kåre Ingebrigtsen (trainer KV Oostende): "Of het jammer is dat er geen doellijntechnologie is? Je hebt dat niet nodig. Als je de VAR gebruikt, dan zie je dat het duidelijk doelpunt was. Als je het systeem hebt, waarom gebruik je het dan niet? Als je de beelden ziet, kan je niet zeggen dat het geen doelpunt was. Het was een geldig doelpunt, voor mij is dit bijzonder vreemd. Op dit niveau, mét de VAR, kunnen deze fouten niet. We zullen nu voor de vierde keer een brief krijgen met excuses van de VAR. Ik ben het een beetje moe. We verdienden vandaag een punt, maar de VAR dacht er anders over."
  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): "We komen uit een mindere periode, dus dit is een belangrijke zege. In de eerste helft hadden we wat meer energie in onze acties moeten steken. We waren niet doortastend genoeg. In de tweede helft is dat veranderd en we winnen uiteindelijk verdiend. Deze drie punten voor eigen publiek zijn heel goed voor de moraal, nu moeten we die lijn proberen door te trekken tegen Moeskroen en dan gaan we zeer goed de winter in."

Bekijk het verslag van Mechelen - Oostende (1-0)

90+5'

Na 4 wedstrijden zonder overwinning weet KV Mechelen weer wat winnen is. Makkelijk ging het niet, maar een goal van Storm volstond wel om Oostende te kloppen.
90+1'

89'
Oostende probeert in de extra tijd toch nog een slotoffensief te ontketenen. Van Cleemput houdt KV Mechelen overeind met een goede interceptie. Het levert Oostende wel een hoekschop op, maar die leidt tot niks.
88'
De Camargo wordt in de zestien neergehaald door Faes, maar een penalty wordt het niet. De Camargo stond buitenspel.
85'

Engvall vergeet de 2-0 binnen te leggen

85'

Engvall laat het liggen

KV Mechelen is nog maar eens gevaarlijk en weer is het Storm die aan de basis ligt. Hij brengt de bal laag voor doel, maar Engvall vergeet de wedstrijd te beslissen.
83'
83'
83'
De poppen gaan even aan het dansen na een stevige charge op Storm in de zestien. Scheidsrechter lost het op met een gele kaarten voor Engvall en Hjulsager.
81'

Bal over de doellijn?

Plots een prangende fase op een vrije trap van Vandendriessche. Sylla kan inkoppen, maar Thoelen brengt redding op de lijn. In de herhaling lijkt de bal evenwel over de lijn, maar de VAR grijpt niet in.
80'

Sylla kopt op Thoelen, bal over de lijn of niet: VAR grijpt niet in

76'
Voor Neto zit de wedstrijd erop, Boonen lost hem af bij Oostende. Ook bij KV Mechelen wordt er nog eens gewisseld. Kaya ruimt plaats voor Hairemans.
76'
Heeft Oostende nog een reactie of gaat KV Mechelen door op zijn elan? De thuisploeg komt nog eens piepen op een hoekschop. De Camargo kopt ver over en naast.