Jupiler Pro League - speeldag 20 - 21/12/19 - 18:00
77'
Kaveh Rezaei
1 - 1
77'

Moeskroen heeft geen einde kunnen maken aan de ongeslagen reeks van Charleroi in de competitie. De thuisploeg deed wel zijn stinkende best en versierde ook een voorsprong, maar Rezaei tekende toch nog voor de gelijkmaker.

Moeskroen - Charleroi kort samengevat

• Sleutelmoment: Tot een kwartier voor tijd lijkt het erop dat Charleroi op negen ongeslagen wedstrijden zal blijven steken. Dan glipt er toch een bal door de afweer van Moeskroen en kan Rezaei alsnog de gelijkmaker in doel leggen.
  • Man van de Match: Shamar Nicholson was zijn plekje kwijt door de renaissance van Rezaei, maar gebruikte zijn opgekropte woede op de juiste manier. Viel gretig in en schotelde zijn concurrent een doelpunt voor.
  • Opvallend: Ondanks twee bedroevende missers won Rezaei het spitsenduel van Perica. De Iraniër maakte de 1-1, terwijl zijn tegenhanger aan de overkant pas in de slotfase een slap schotje tussen de palen kon lossen.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Charleroi (1-1)

Billijk gelijkspel na stotterende wedstrijd

Net als in de heenronde waren de twee ploegen niet geneigd om het initiatief te nemen. Die aanpak had een wat bevreemdend wedstrijdbegin tot gevolg. Gaandeweg was het Moeskroen dat toch de bovenhand nam, maar kansen waren er niet te zien op Le Canonnier.

Plots dook Ciranni op in de zestien van Charleroi. De rechtsachter kopte een voorzet van Garcia met het instinct van een topspits achterwaarts en al vallend over Penneteau. Een heerlijk doelpunt dat niet paste in een wedstrijd die zich met horten en stoten ontwikkelde. Voortdurend lag het spel immers stil voor een overtreding of een blessurebehandeling.

Charleroi moest nu komen, maar de uitschakeling in de beker liet zijn sporen na. Het vertrouwen stond bij de Zebra's op een laag pitje. Rezaei illustreerde dat met twee bijzonder slap afgewerkte doelkansen aan weerszijden van de rust. Moeskroen kon ondertussen zijn greep op de wedstrijd niet vasthouden.

Toch leek het er niet op dat de thuisploeg nog punten zou verliezen. Charleroi bleef echter stroef voetballen. De gelijkmaker kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Rezaei tikte een uittrap van Penneteau tot bij Nicholson, die zijn Iraanse ploegmaat onzelfzuchtig de 1-1 gunde. Daarna ploegden beide teams voort zonder dat iemand er warm of koud van werd.

• Bernd Hollerbach (Moeskroen): "Wij waren in de eerste helft beter, Charleroi in de tweede. Het is een verdiend gelijkspel. We slikken wel een beetje naïef die tegentreffer. Ik ben niet blij, maar ook niet teleurgesteld. Charleroi is een goed team. Hopelijk pakken we donderdag nog drie punten, maar dit was een goede seizoenshelft voor Moeskroen."

90+4'

Einde!

Moeskroen en Charleroi delen de punten na een weinig aantrekkelijke Henegouwse derby. Ciranni scoorde voor de rust voor de thuisploeg, Rezaei maakte een kwartier voor tijd gelijk.
90+2'
90+2'
Godeau kan een gele kaart meenemen naar zijn pasgeboren kindje. Hij verhindert sluw een snelle inworp van Rezaei.
90+1'

90+1'
90+1'
Een terugspeelbal van Garcia hobbelt over de voet van doelman Vasic, die zich snel herstelt. Dat zou een enorm vervelende manier geweest zijn om een doelpunt te slikken.
89'

Daar is Perica

Stipe Perica komt eindelijk tevoorschijn. Zijn eerste schot eindigt in de armen van Penneteau.
87'
Ippolito mag zich bewijzen bij Moeskroen. Hij krijgt tegen zijn ex-ploeg zijn eerste minuten als profvoetballer.
85'

Ik kan de spelonderbrekingen al lang niet meer tellen.

Eddy Botteldoorne op Sporza Radio
85'
83'
Bij Moeskroen zijn ze stilaan aan het eind van hun Latijn. Om de paar minuten gaat er een thuisspeler tegen de vlakte.
82'
Net als in de heenronde is deze match geen aantrekkelijk kijkstuk geworden. Net als toen blijft het wel spannend tot in de laatste minuten. Krijgen we nog een winnaar op Le Canonnier?