• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Essevee pakt de volle buit en mag STVV bedanken voor gezondheidswandeling

  1. 44' - Doelpunt vrije trap - Omar Govea (2 - 1)
  2. 33' - Doelpunt - Alexandre de Bruyn (1 - 1)
  3. 11' - Geel - Ewoud Pletinckx
  4. 7' - Doelpunt - Saido Berahino (1 - 0)
  1. 90+2' - Doelpunt - Abdoulaye Sissako (5 - 1)
  2. 87' - Verv. Ibrahima Seck door Abdoulaye Sissako
  3. 83' - Verv. Cyle Larin door Dimitri Oberlin
  4. 83' - Verv. Yuma Suzuki door Facundo Colidio
  5. 77' - Verv. Saido Berahino door Luka Zarandia
  6. 68' - Geel - Santiago Colombatto
  7. 65' - Geel - Marco Bürki
  8. 63' - Verv. Alexandre de Bruyn door Nelson Balongo
  9. 62' - Verv. Allan Sousa door Mathieu Troonbeeckx
  10. 55' - Doelpunt strafschop - Davy De fauw (4 - 1)
  11. 49' - Doelpunt - Omar Govea (3 - 1)

  Zulte Waregem heeft STVV alle hoeken van het veld laten zien. Het stuurde de Limburgers met het schaamrood op de wangen en met een 5-1-pandoering weer naar Stayen. Zulte blijft zo ook in de top 6 kamperen.

  Zulte Waregem - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem en STVV lijken met een 1-1-tussenstand te gaan rusten, maar vlak voor het einde van de eerste helft schildert Govea de belangrijke tweede treffer enig mooi in de winkelhaak.
  • Man van de match: Een wereldgoal vlak voor de rust en eentje meteen erna: Omar Govea scoort net als in de Croky Cup tien dagen geleden twee keer tegen STVV.
  • Opvallend: Boli zat niet in de Truiense selectie. Officieel omwille van een hamstringblessure, maar her en der wordt er gefluisterd dat de gegeerde aanvaller toch vooral aan transferkoorts lijdt.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - STVV (5-1)

  Berahino plaveit bij zijn rentree de weg voor Essevee

  Francky Dury kon na bijna twee maand zonder Saido Berahino weer op de Engelsman rekenen in de voorlijn van Zulte Waregem. De aanvaller bewees bij zijn rentree meteen zijn grote waarde voor de thuisploeg, hij nam een diepe bal van Marcq goed aan met de borst en plaveide met een overhoekse knal de weg voor Essevee.

   

  Zulte Waregem rechtvaardigde de vroege voorsprong door het leer dominant rond te spelen. Toen Botaka voor STVV toch eens de bal mocht voelen, stak hij die knap diep op De Bruyn. De offensieve middenvelder deed de thuisploeg opschrikken met de onverwachte gelijkmaker.

   

  Het leek erop dat we met een 1-1 zouden gaan rusten, tot Govea het welletjes vond geweest. Vlak voor het einde van de eerste helft zorgde hij ervoor dat de mensen bij hun pint iets hadden om over te praten. Zijn weergaloze vrije trap leverde een nieuwe en verdiende voorsprong op voor de thuisploeg.

  VIDEO: - Winkelhaakjesavond in het Regenboogstadion: Govea (2x) en De fauw demonstreren

  Winkelhaakjesavond in het Regenboogstadion

  Waarom één keer in de winkelhaak trappen als je het ook twee keer kan doen? Een gedachte die door het hoofd van Omar Govea gespookt moet hebben tijdens de rust. Na nog geen vijf minuten spelen in de tweede helft herhaalde de Mexicaan zijn kunststukje met een streep van jewelste. Match beslist.

   

  De thuisaanhang in het Regenboogstadion werd verwend. Toen Davy De fauw de boeken definitief mocht sluiten vanaf de stip, deed hij dat geheel naar het voorbeeld van Govea met de perfecte strafschop: 4-1.

   

  Het laatste halfuur was overbodig. STVV had zich neergelegd bij de suprematie van Zulte Waregem, dat helemaal in het slot ook nog een vijfde keer de weg naar het doel vond via invaller Sissako. Opdracht volbracht voor Zulte Waregem, dat een stukje steviger in de top 6 staat. STVV lijdt dan weer zijn vijfde nederlaag in zes wedstrijden.

  VIDEO: Een portie frieten, een winnende ploeg en een kerstmuts: wat een avond voor deze kinderen

  De coaches aan het woord

  • Nicky Hayen (coach STVV): “Als je onze tegendoelpunten vandaag ziet, dan denk ik dat we ze stuk voor stuk in cadeauverpakking hebben weggegeven. Na de rust proberen we met goede moed te hervatten, maar incasseren we meteen een derde doelpunt en zo wordt het wel heel moeilijk. We blonken uit in fouten vandaag. 5-1 is een heel zwaar resultaat, al is Zulte Waregem voor mij toch een PO1-ploeg. Volgende week wacht er met Antwerp nog zo’n tegenstander.”
  • Francky Dury (coach Zulte Waregem): "STVV was door de grote blessurelast gehandicapt. Wij beginnen goed en maken meteen een heel knap doelpunt. Behalve hun doelpunt hebben ze eigenlijk geen gevaar gecreëerd. Over onze efficiëntie ben ik heel tevreden. Alle jongens hebben hun opdrachten perfect uitgevoerd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde partij! Zulte Waregem heeft zijn plek in de top 6 verstevigd. Het wint verdiend van een zwak STVV. Berahino plaveide bij zijn rentree de weg naar een 5-1-overwinning. Govea tekende voor twee wereldgoals.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Abdoulaye Sissako van Zulte Waregem. 5, 1.
  4. tweede helft, minuut 91. 5-1! Sissako zorgt voor het orgelpunt voor Essevee. De invaller ontsnapt op rechts en knalt de 5-1 onhoudbaar in de verste hoek.
  5. tweede helft, minuut 90. Een verrassend schot van Mensah wordt door Schmidt weggebokst. De extra tijd is intussen bekendgemaakt: we spelen drie minuten langer.
  6. tweede helft, minuut 90. Balongo probeert nog wat aan de stand te doen, maar trapt de bal eindeloos ver naast. Het is niet het avondje voor STVV.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Zulte Waregem, Abdoulaye Sissako erin, Ibrahima Seck eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Govea is dicht bij zijn hattrick. Schmidt is geklopt, maar Durkin tackelt de bal nog net voor de doellijn weg.
  9. tweede helft, minuut 84. Oberlin, pas ingevallen, wil bewijzen dat hij een basisplaats verdient. Hij stelt meteen de vuisten van Schmidt op de proef met een fikse uithaal.
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Dimitri Oberlin erin, Cyle Larin eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Facundo Colidio erin, Yuma Suzuki eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Diepe spits Larin staat nog niet op het scorebord, al heeft hij wel al een paar kansen gehad. Hij kopt een voorzet nog wel goed naar de grond, maar qua richting kan het beter.
  13. tweede helft, minuut 80. Ei zo na 5-1. Marcq strooit al een hele wedstrijd met uitstekende passes en bedient vanaf de flank nu Bürki aan de tweede paal. De verdediger kopt naast.
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Zulte Waregem, Luka Zarandia erin, Saido Berahino eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Berahino heeft zijn job gedaan en mag gaan rusten. Hij krijgt een warm applaus van de thuisaanhang.
  16. tweede helft, minuut 76. STVV speelt een hele zwakke partij. De Kanaries lijken in het niets op de ploeg die het Club Brugge lastig maakte vorige week. Geert Heremans op Radio 1.
  17. tweede helft, minuut 75. Mmaee schampt de bal met het hoofd, Berahino is verrast en kan niet profiteren.
  18. tweede helft, minuut 72. Bruno probeert na een rommelige fase de doelman te omspelen, maar duwt de bal te ver voor zich uit. De bezoekende verdedigers helpen hun collega een handje.
  19. tweede helft, minuut 70. Mensah zweept het publiek nog eens op. Hij versiert een hoekschop voor de thuisploeg en heeft ook gemerkt dat iedereen wat in slaap is gesukkeld na de 4-1.
  20. Gele kaart voor Santiago Colombatto van STVV tijdens tweede helft, minuut 68