• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht graait punt mee bij Standard, met dank aan Van Crombrugge

  1. 40' - Doelpunt - Selim Amallah (1 - 0)
  2. 38' - Geel - Sieben Dewaele
  3. 37' - Geel - Selim Amallah
  1. 90+2' - Verv. Kemar Roofe door Peter Zulj
  2. 86' - Verv. Maxime Lestienne door Duje Cop
  3. 85' - Geel - Maxime Lestienne
  4. 78' - Verv. Jeremy Doku door Francis Amuzu
  5. 72' - Geel 2 - Sieben Dewaele
  6. 67' - Doelpunt - Kemar Roofe (1 - 1)
  7. 61' - Verv. Yari Verschaeren door Adrien Trebel
  8. 55' - Verv. Samuel Bastien door Dimitri Lavalée
  9. 46' - Geel - Edo Kayembe
  67'Kemar Roofe1 - 1

  Standard heeft in de topper tegen Anderlecht geen loon naar werken gekregen. Standard kreeg een karrenvracht kansen en mocht een tijd tegen 10 spelers voetballen, maar toch kon het een sterke Van Crombrugge maar 1 keer vloeren.

  Standard - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard laat zich na de pauze in slaap wiegen en betaalt daar halfweg de tweede helft een zware prijs voor. Goaltjesdief Roofe zet Anderlecht op gelijke hoogte.
  • Man van de match: Hendrik Van Crombrugge was met ruime voorsprong de beste man vandaag. Met enkele fabuleuze reddingen hield hij Anderlecht overeind, en dat leverde paars-wit uiteindelijk nog een punt op.
  • Opvallend: Standard blijft steken op een 8 op 18 en dreigt stilaan de voeling met de top te verliezen.

  Bekijk de goals uit Standard - Anderlecht (1-1)

  Dominant Standard scoort maar één keer voor de rust

  Standard greep de bezoekers meteen bij de keel, met al in de eerste minuut een uitstekende kopkans voor Avenatti. Van Crombrugge hield Anderlecht overeind, en dat zou niet de laatste keer zijn.

   

  Na een kwartier moest de Anderlecht-doelman opnieuw vol aan de bak om Lestienne van de 1-0 te houden. Ook Boljevic nam Van Crombrugge nog onder vuur, Amallah miste een opgelegde kans door naast de bal te maaien.

   

  Tussendoor kende Anderlecht wel even een opflakkering, met enkele aardige combinaties over de flanken, maar tot een schot tussen de palen kwam het niet.

   

  Pas in het slot van de eerste helft kreeg Standard wat het intussen dubbel en dik verdiende. Cimirot loodste Amallah doorheen de Anderlecht-defensie met een keurige steekpass, en dit keer was de man in vorm bij Standard wel trefzeker: 1-0, een ruststand waar Anderlecht nog best tevreden mee mocht zijn.

  Kapitein Vanheusden duwt de camera tot twee keer toe uit spelerskring

  Roofe schenkt Anderlecht een onverhoopt punt

  Het begin van de tweede helft kende weinig sportieve hoogtepunten en stond in het teken van een paar blessures. Vooral voor Yari Verschaeren zag het er niet te best uit: hij verliet het veld op een draagberrie met een pijnlijke enkelblessure.

   

  Standard was intussen zijn overwicht kwijtgespeeld en dat brak de Luikenaars zuur op. Kemar Roofe, tot dan toe vrijwel onzichtbaar, stond op de juiste plaats om een afgeweken voorzet van Luckassen in doel te duwen: 1-1.

   

  Twintig minuten voor tijd leek het toch weer mis te gaan voor Anderlecht, toen Dewaele zijn tweede gele kaart slikte en naar de kleedkamers werd gestuurd.

   

  De rode kaart was het startsein voor een wat rommelig Luiks slotoffensief. Amallah had een kwartier voor tijd de winning goal aan de voet, maar de onvermijdelijke Van Crombrugge stak daar een stokje voor. Dichter kwam Standard niet meer, Anderlecht hield stand en vierde de 1-1 als een kleine overwinning.

  Pijnlijke blessure voor Verschaeren, Trebel valt in onder luid boegeroep

  Anderlecht mag Van Crombrugge bedanken voor deze twee topreddingen

  Frank Vercauteren: 'Een ouderwetse Clasico'

  Frank Vercauteren zag een boeiende partij in Luik. "Het was een ouderwetse ‘Clasico’, met veel sfeer, attitude en suspense. In de eerste helft was er offensief misschien wel weinig spektakel langs beide kanten, alleen in de laatste minuten was Standard beslissend."

   

  "Dan kantelt de wedstrijd en hebben wij de situatie heel goed beantwoord. Maar net als je 1-1 staat en denkt dat je de controle over de partij hebt, val je met tien. Vanaf dan begon Standard natuurlijk weer druk te zetten, maar dat was vooral met lange ballen", analyseerde Vercauteren.

   

  "We hebben er vandaag alles aan gedaan. Dat Standard op bepaalde vlakken beter is, dat weten we. Maar voor de rest is dit een normaal resultaat. Maar je gaat natuurlijk altijd voor meer, en in die zin is dit een ontgoocheling."

  Preud'homme: "Genoeg kansen om twee keer te winnen"

  Voor Standard-coach Michel Preud’homme volstond een punt niet. "Ik ben teleurgesteld, want we hebben veel kansen gecreëerd.. Maar we scoren niet genoeg, zoals gebruikelijk. We kunnen het veld inroepen als verzachtende omstandigheid, maar toch creëren we heel veel. Maar we zijn daar niet voor beloond", zei Preud'homme.

   

  "Ik heb nooit gezegd dat Anderlecht een slechte ploeg is. Zij hebben goede spelers, maar wij moeten gewoon veel meer scoren uit wat we allemaal creëren. We hadden genoeg kansen om de match twee keer te winnen, maar het was altijd net niet, of de keeper die redde. Wat kun je meer doen? We hadden drie punten verdiend, maar hebben er nu maar één."

  Preud'homme: "Meerdere kansen gemist door het slechte terrein"

  Van Crombrugge: "Hebben mentale sterkte getoond"

  Cobbaut: "We hebben gestreden als mannen"

  Bodart: "We verdienen meer"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Afgelopen! Standard en Anderlecht houden op het een 1-1-gelijkspel. Anderlecht schiet weinig op met een puntje, Standard dreigt de aansluiting met de top te verliezen.
  3. tweede helft, minuut 95. Anderlecht zal dit punt vieren als was het een overwinning. Peter Vandenbempt op Radio 1.
  4. tweede helft, minuut 94. Standard heeft het al vaker geflikt in de slotseconden, maar daar ziet het nu niet naar uit. De precisie ontbreekt in het spel van de Luikenaars, Preud'homme zit zich te ergeren op de bank.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Anderlecht, Peter Zulj erin, Kemar Roofe eruit
  6. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. Er worden 5 minuten bijgeteld. Valt er nog een winning goal uit de lucht?
  7. tweede helft, minuut 87. De tijd begint te dringen voor Standard en dat levert niet altijd het beste voetbal op. Cimirot trapt iets te snel richting doel, Van Crombrugge ziet het leer naast rollen.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Standard, Duje Cop erin, Maxime Lestienne eruit
  9. Gele kaart voor Maxime Lestienne van Standard tijdens tweede helft, minuut 85