54'
Ronald Vargas
54'
2 - 1

AA Gent heeft een blauwtje gelopen aan de zee. Er leek geen vuiltje aan de lucht na de openingsgoal van Depoitre, ook omdat KV Oostende lange tijd weinig voorstelde. Maar na de gelijkmaker van Hjulsager werden de rollen omgekeerd.

KV Oostende - KAA Gent kort samengevat:

• Sleutelmoment: AA Gent maakt de kansen na de 0-1 niet af. Het laat KV Oostende opnieuw in de wedstrijd komen en dat breekt de bezoekers zuur op.
  • Man van de Match: KV Oostende-coach Ingebrigtsen gooide Ondoa voor het eerst dit seizoen in de basis in de competitie. Een goede beslissing, want de Kameroener deed het uitstekend tussen de palen.
  • Opvallende statistiek: De laatste drie thuiswedstrijden van KV Oostende leverden twee zeges tegen Anderlecht en AA Gent op, tussendoor hield de kustploeg Club Brugge op een gelijkspel in de Beker van België. Geen slechte reeks.

Bekijk de goals uit Oostende - Gent (2-1)

AA Gent vergeet het af te maken

Na tien minuten spelen, opende Depoitre de score tegen zijn ex-ploeg. De goede actie was van Jaremtsjoek, maar die besloot flauw op Ondoa, waarna Depoitre in een lege goal binnentikte.

AA Gent bleef baas na de openingsgoal, maar vergat de (halve) kansen af te maken. Iets voor het halfuur viel de gelijkmaker letterlijk uit de lucht. Zonder het zelf te beseffen, kopte Milovic een goede hoekshop van Vargas tot bij Hjulsager, die aarzelde niet en knalde de 1-1 keihard voorbij Kaminski in de korte hoek binnen.

De wedstrijd kantelde na de gelijkmaker volledig in het voordeel van de thuisploeg. Faes en Canesin vonden telkens Kaminski op hun weg.

Milovic komt bij zijn assist in hard aanraking met de knikker van Plastoen

KV Oostende houdt stand na de rust

Meteen na de rust ging Oostende door op het elan. Vargas, niet bepaald de beste kopper van het pak, torende boven Ngadeu uit en knikte de goede voorzet van Ndenbe binnen.

AA Gent schoot wakker en versierde kans na kans om gelijk te komen. Jaremtsjoek werd aan de tweede paal helemaal vrijgelaten, zijn kopbal ging net naast. Depoitre was de volgende die het kon proberen, hij aarzelde te lang en mikte op de sterk keepende Ondoa.

De Gentse belegering bleef duren en het regende doelkansen voor de bezoekers. Invaller Kvilitaia vergat een hoek te kiezen, Jaremtsjoek deed het onwaarschijnlijke door toch te missen van dichtbij.

KV Oostende hield stand en doet zo een gouden zaak in de degradatiestrijd. AA Gent volgt door de nederlaag op 10 punten van Club Brugge. Met wedstrijden tegen de competitieleider en Standard in het verschiet, kan het nog een zuur jaareinde worden voor de jongens van Jess Thorup.

Uitblinken en opblinken: Ondoa kan dat

Thorup: "We moeten in de spiegel kijken"

• Jess Thorup (AA Gent): "We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden de controle. Na de 0-1 vergaten we het af te maken en lieten we KV Oostende terug in de wedstrijd komen. Na de gelijkmaker haalden we ons niveau niet meer. Toch kregen we nog goede kansen, we waren gewoon niet efficiënt genoeg. Nu moeten we in de spiegel kijken en de goede mentaliteit terugvinden. Er komen twee moeilijke wedstrijden aan."

• Kåre Ingebrigtsen (KV Oostende): "We boeken vandaag een belangrijke zege tegen een heel goede ploeg. We hebben vooral uitstekend verdedigd en ook de mentaliteit van mijn spelers was uitstekend. We wilden de drie punten gewoon meer dan AA Gent. De topploegen liggen ons de laatste tijd, we kunnen dan net iets meer. Het is nog vroeg om te zeggen dat we gered zijn, maar het zijn belangrijke punten om wat afstand te nemen."

90+5'

KV Oostende zorgt voor een stunt van jewelste. Na Anderlecht, gaat ook AA Gent tenonder aan zee. Club Brugge is daardoor de winnaar van het weekend.
90+4'
Kvilitaia raakt Milovic met een elleboog. Put legt het spel stil, de Versluys Arena danst en springt, de drie punten lijken binnen.
90+3'
Jaremtsjoek vindt een gaatje tussen de KVO-verdedigers, maar de bal wil niet tussen de palen. Nog twee minuten op de klok.
90+3'
Plastun en Kvilitaia verliezen elk om de beurt knullig de bal. Gent lijkt hier kostbare punten te gaan verliezen.
90+2'
90+1'
Plots staan ze met een paar KVO-spelers helemaal vrij in de zestien van Kaminski. Vandendriessche controleert het leer niet goed en de aanval is voorbij.
90+1'
Sakala zit even in de penarie, maar komt er uitstekend uit aan de eigen achterlijn. Sylla staat ondertussen klaar om in te vallen bij de thuisploeg.
90+1'

90'
We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd. AA Gent heeft dus nog wat tijd om iets aan de achterstand te doen.
89'
89'
Vandendriessche krijgt een terechte gele kaart voor een fout op Kums. KVO is dichtbij een stunt.
88'

Jaremtsjoek laat het liggen (part II)

Jaremtsjoek kan bijna niet meer missen, maar mikt zomaar op Ondoa van dichtbij. Wat een misser van de AA Gent-spits.
88'

Ondoa redt voor de zoveelste keer

87'
Kums verstuurt een slechte diepe bal richting zijn maatje Depoitre. Zit het er nog in voor AA Gent?
86'
De spanning is de snijden in de Versluys Arena. We voetballen nog vijf minuten. Houdt de thuisploeg stand?