79'
Stipe Perica
1 - 2
79'

KV Kortrijk blijft wachten op de honingzoete smaak van een nieuwe zege. Thuis tegen Moeskroen bracht Mboyo KVK nochtans op voorsprong. Maar Olinga en Perica (strafschop) bezorgden de bezoekers nog de volle buit. Moeskroen wipt nu over Genk naar de 8e plaats.

KV Kortrijk - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij de start van de tweede helft doet Moeskroen met één geslaagde hoekschop de hele eerste helft van Kortrijk teniet. De gelijkmaker van Olinga is een mentale dreun voor Kortrijk.
  • Man van de match: Vaso Vasic was vooral in de eerste helft de enige op niveau bij Moeskroen. Hij hield zijn ploeg in de wedstrijd en plaveide zo de weg naar de overwinning.
  • Opvallend: Stipe Perica is de man van het moment bij Moeskroen. Met de bekerwedstrijd tegen Anderlecht erbij geteld, zit de Kroaat nu al aan zeven doelpunten in zes wedstrijden.

Mboyo beloont prima eerste helft van Kortrijk

KV Kortrijk snakte na zeven speeldagen zonder zege naar een driepunter en dat was er ook aan te zien. Ocansey liet al in de eerste minuut een prima mogelijkheid liggen, daarna volgde nog een resem kleine en grote kansen voor de thuisploeg, maar zoals wel vaker ontbrak het bij KVK aan koelbloedigheid bij de afwerking.

De bezoekers uit Moeskroen stelden daar op het zware Kortrijkse veld weinig tot niets tegenover. Meer dan een paar inspiratieloze afstandsschoten lieten de Henegouwers niet zien.

Kortrijk bleef intussen voor de aanval kiezen en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Mboyo maakte een eerdere misser goed door er op aangeven van Van der Bruggen 1-0 van te maken. Meteen daarna volgde er al een nieuwe kans, maar Stojanovic besloot op Vasic.

Efficiënter Moeskroen gaat met de punten lopen

De tweede helft was amper drie minuten oud of Kortrijk was zijn zuurverdiende voorsprong alweer kwijt. Olinga werd volledig vrijgelaten bij een hoekschop en kon de gelijkmaker droog in het dak van het doel jagen. Een lesje in efficiëntie, heet zoiets.

Kortrijk raapte zijn moed bijeen en ging toch maar weer op zoek naar dat tweede doelpunt. Na wat halve kansjes was daar plots de ingevallen Ezekiel die alleen voor Vasic opdook, maar ook hij miste duidelijk het vertrouwen van een vlot scorende spits en besloot op de doelman.

Om het allemaal nog pijnlijker te maken voor Kortrijk, kreeg Moeskroen ook nog een penalty nadat de VAR een fout van Van der Bruggen had opgemerkt. Perica kende geen genade en legde de 1-2 proper in het hoekje. KVK kon geen vuist meer maken en bleef met lege handen achter.

• Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "We spelen een van onze betere partijen en staan bij de rust oververdiend op voorsprong. Eigenlijk hebben we de hele wedstrijd onder controle, maar zij komen de boel sluiten en maken heel veel irritante fouten, waar de scheidsrechter niet genoeg tegen optrad."

"Dat breekt ons heel zuur op, want als je dan bekijkt voor welke fase ze penalty geven, heb ik daar toch mijn twijfels bij. Als ik dan terugdenk aan vorige week en de fase met Ocansey, zie je dat wij in de hoek zitten waar de klappen vallen. Dat is heel spijtig voor mijn ploeg, die vandaag enorm veel inzet had. Ze verdienen dit niet vandaag."

• Bernd Hollerbach (Moeskroen): "Het was niet eenvoudig om hier te voetballen. In de eerste helft probeerden we het in de combinatie, maar dat was niet mogelijk op dit zware veld. Daarom hebben we na de rust meer voor de lange bal gekozen, ook al doe ik dat niet graag. Kick and rush is niet onze stijl. Maar hoe mijn ploeg dat dan toch in de praktijk omgezet heeft, is klasse."

"We worden nu achtste, maar dat wil niet zeggen dat Play-off I nu een doel is. Wij hebben het kleinste budget en beschikken bovendien nog maar over 16 spelers door de vele blessures. Ik kan alleen maar een compliment geven aan mijn team."

90+5'

Het zit erop! Moeskroen buigt een achterstand om in een 1-2-overwinning op het veld van Kortrijk.
90+3'
90+1'

90'

4 minuten extra

Er komen nog 4 minuten bij. Kan Kortrijk nog iets uit de brand slepen?
90'
87'
Daar zijn de wissels dan: Vanderhaeghe speelt alles of niets en stuurt met Ajagun en Hornby nog twee aanvallende krachten in de strijd.
86'
83'
Heeft Kortrijk nog een reactie in huis op deze nieuwe dreun? Vanderhaeghe heeft in elk geval nog twee wissels achter de hand.
81'
81'
81'

VAR ziet strafschop, Perica zet hem om

79'
79'

Perica faalt niet

Jakubech duikt naar de juiste hoek, maar kan niet bij de prima geplaatste strafschop van Perica. Moeskroen van 1-0 naar 1-2! Doelpuntenmachine Perica zit nu al aan 7 goals in 6 wedstrijden.
78'

Penalty!

Dierick bekijkt de fase met Olinga van naderbij en oordeelt dat Van der Bruggen wel degelijk in de fout ging: penalty, dus.