• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waasland-Beveren is de geschikte tegenstander om het Genkse vertrouwen op te krikken

  1. 36' - Geel - Daam Foulon
  2. 35' - Doelpunt - Jhon Lucumi (3 - 0)
  3. 26' - Doelpunt - Paul Onuachu (2 - 0)
  4. 10' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Aboubakary Koita
  2. 88' - Doelpunt - Aleksandar Vukotic (4 - 1)
  3. 87' - Geel - Jhon Lucumi
  4. 84' - Verv. Aaron Tshibola door Denzel Jubitana
  5. 84' - Verv. Paul Onuachu door Dries Wouters
  6. 77' - Verv. Theo Bongonda door Mbwana Samatta
  7. 69' - Doelpunt - Sander Berge (4 - 0)
  8. 69' - Verv. Joseph Paintsil door Ianis Hagi
  9. 65' - Verv. Stefan Milosevic door Thomas Agyepong
  10. 56' - Verv. Yuki Kobayashi door Matthias Verreth

  Racing Genk heeft een eenvoudige avond achter de rug. In eigen huis zette het een ontstellend zwak Waasland-Beveren zonder problemen opzij. De kampioen won met 4-1.

  Genk - Waasland-Beveren kort samengevat

  • Sleutelmoment: Genk wil zich niet laten verrassen en begint scherp aan de wedstrijd. De landskampioen toont zich bovendien dodelijk efficiënt en benut zijn eerste drie kansen. Waasland-Beveren staat meteen schaakmat.
  • Man van de Match: De basisplaats van Theo Bongonda deed hier en daar wenkbrauwen fronsen, maar in de rol van nummer 10 bewees hij het gelijk van coach Wolf. Bongonda had zijn aandeel in de eerste twee doelpunten.
  • Opvallend: Beveren is het kneusje van de klas als het op scoren aankomt. Een blik op hun topschutterslijst maakt veel duidelijk. Koita, Dierckx, Badibanga en Vukotic delen de leiding met amper twee goaltjes.

  Bekijk de goals uit Genk-Waasland-Beveren (4-1)

  Genk klaart de klus al voor de rust

  Genk begon met doelman Vandevoordt, maar die kreeg amper werk omdat Waasland-Beveren er niks van bakte. Wolf hield topschutter Samatta op de bank en gunde Bongonda een centrale rol. Die ingreep van de coach loonde, want de thuisploeg begon snedig en plakte de bezoekers vast.

   

  De druk leverde al na tien minuten een doelpunt op. Bongonda was slim gevolgd om een afgeweken voorzet binnen te tikken. Met 75% balbezit was het slechts een kwestie van tijd vooraleer de tweede goal zou vallen. Bongonda was ditmaal de aangever, Onuachu mocht afwerken.

   

  Ondertussen maakte een sukkelend Beveren duidelijk waarom het in acuut degradatiegevaar verkeert. De bezoekers kwamen in de hele eerste helft niet in de buurt van een doelkans. Bovendien verdedigden ze slap en kon Lucumi de 3-0 voorbij Pirard frommelen.

  VIDEO: Wauw! Maehle maakt bijna de goal van het jaar met knappe rabona

  Waasland-Beveren doet weinig terug

  Met die geruststellende stand kon Genk zijn voet van het gaspedaal halen. Beveren kwam dan weer met verse moed uit de kleedkamer en ging zowaar dreigen. Koita haalde een paar keer uit, maar het was Kobayashi die het dichtst bij de 3-1 kwam. Hij trapte echter een gat in de lucht.

   

  Stilaan liep het Wase ballonnetje leeg en begon Genk weer rustig te domineren. Onuachu kon net niet profiteren van een misstrap van Wiegel, maar even later werkte Berge wel een hoekschop tegen de touwen. De Noor werd wel erg losjes gedekt. Een kopbal van dichtbij van Samatta geraakte daarna niet voorbij de wapperende armen van Pirard.

   

  Vukotic knikte in het slot nog de eerredder binnen, maar dat was allemaal van weinig tel. Omdat ook Zulte Waregem en Charleroi wonnen, schiet Genk weinig op met deze driepunter. Ook Waasland-Beveren blijft ter plaatse trappelen, want ook Cercle Brugge liep tegen een nederlaag aan.

  Wolf: "We gaan nu niet zweven"

  • Hannes Wolf: "Ik zag  veel goede dingen. Iedereen was bereid om te werken, ook de aanvallers. We hadden veel balbezit, creëerden kansen en scoorden vier keer. Toen we verloren, werden we niet zenuwachtig. Nu gaan we dus ook niet zweven."
  • Arnauld Mercier: "We slikten te snel een doelpunt. Dat kon je zo voorspellen en dat stoort me enorm. Het is een kampioenschap op twee snelheden, ik heb de scores gezien. Genk speelde deze week Champions League en wij keken naar hen op tv. We zijn ernaar blijven kijken in de eerste helft."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Genk heeft in eigen huis niet de minste moeite met een ontstellend zwak Waasland-Beveren. De kampioen haalt het met ruime 4-1 cijfers.
  3. Gele kaart voor Aboubakary Koita van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Opsmuk, meer is die goal niet. Peter Vandenbempt.
  5. tweede helft, minuut 90. Vukotic is nu gedeeld Bevers topschutter met - hou u vast - twee goals.
  6. tweede helft, minuut 88. Plots staat het 4-1! Vukotic kopt de eerredder voorbij Vandevoordt. Leuke kopbal, maar we verwachten niet meteen dat Waasland-Beveren nog een echt slotoffensief gaat opzetten.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Aleksandar Vukotic van Waasland-Beveren. 4, 1.
  8. Gele kaart voor Jhon Lucumi van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 87. De onvermoeibare Joakim Maehle neemt met een rabona misschien iets te veel hooi op zijn vork. Anderzijds kunnen we zo'n fantasietje natuurlijk wel smaken.
  10. tweede helft, minuut 84. Wouters vervangt Onuachu en Jubitana doet hetzelfde met Tshibola.
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Waasland-Beveren, Denzel Jubitana erin, Aaron Tshibola eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KRC Genk, Dries Wouters erin, Paul Onuachu eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Samatta op Pirard! Heel Genk gooit z'n armen al in de lucht. Samatta mag op aangeven van Hagi immers van dichtbij inkoppen, maar plaatst de bal binnen het bereik van Pirard. De doelman redt heel aardig.
  14. tweede helft, minuut 79. Maehle en Koita zullen niet de beste vrienden worden. De twee hebben het na de rust al een paar keer aan de stok gehad.
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KRC Genk, Mbwana Samatta erin, Theo Bongonda eruit
  16. tweede helft, minuut 76. Samatta was in de heenronde nog goed voor een zuivere hattrick tegen Waasland-Beveren. De Tanzaniaan zal als invaller misschien wel extra gemotiveerd zijn om zich te bewijzen.
  17. tweede helft, minuut 74. Als ze bij Beveren nog hoop koesterden, is die helemaal verdwenen. De bezoekers moeten nu voorkomen dat het nog erger wordt.