• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen kan geen stokken in de wielen steken van Club Brugge

  1. 45+1' - Geel - Onur Kaya
  2. 30' - Doelpunt - Dennis (2 - 0)
  3. 28' - Doelpunt - Percy Tau (1 - 0)
  4. 25' - Geel - Dennis
  5. 20' - Geel - William Togui
  1. 83' - Verv. Jordi Vanlerberghe door Rob Schoofs
  2. 83' - Verv. Thibault Vlietinck door Loïs Openda
  3. 83' - Verv. Simon Deli door Federico Ricca
  4. 80' - Doelpunt - Mats Rits (3 - 0)
  5. 78' - Geel - Thibaut Peyre
  6. 65' - Verv. Percy Tau door Siebe Schrijvers
  7. 65' - Verv. Igor De Camargo door Clément Tainmont
  8. 64' - Verv. Geoffry Hairemans door Nikola Storm
  28'Percy Tau1 - 0
  30' Dennis2 - 0
  80'Mats Rits3 - 0

  Club Brugge heeft zich geen punten laten afsnoepen door KV Mechelen. De leider zette zijn dominantie voor de pauze in de verf met twee goals in twee minuten en bereikte daarna in spaarmodus de finish. Eindstand: 3-0.

  Club Brugge - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het halfuur slaat Club Brugge twee keer kort na elkaar genadeloos toe. De Mechelse weerstand is gebroken, de zege lijkt dan al binnen voor Club.
  • Man van de match: Percy Tau had met een goal en een assist een belangrijk aandeel in de overwinning. Toch een opsteker voor de Zuid-Afrikaan, die nog op zoek is naar zijn beste vorm.
  • Opvallend: De magie lijkt uitgewerkt bij KV Mechelen. De ploeg van Wouter Vrancken haalde maar 5 punten uit zijn laatste 7 wedstrijden en is intussen weggezakt uit de top zes.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Mechelen (3-0)

  Mechelse verdediging houdt half uur stand

  Na een korte studieronde liet Hans Vanaken het Jan Breydelstadion een eerste keer opveren met een mooie plaatsbal die tegen de onderkant van de lat eindigde.

   

  Club Brugge domineerde het spel en ging geduldig op zoek naar een gaatje in het compacte blok dat KV Mechelen had neergezet. Net voor het halfuur brak Percy Tau de ban voor Club. Hij devieerde een schot van Vormer in doel en zette blauw-zwart op een verdiende 1-0-voorsprong.

   

  KVM was amper bekomen, of het moest al een tweede dreun incasseren. Na een vloeiende combinatie werkte Dennis enig mooi af met een hakje, doelman Thoelen was opnieuw geklopt. Het doelpunt werd in eerste instantie nog afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR zette die vergissing recht.

   

  Club rook bloed en bleef druk naar voren zetten, maar een derde doelpunt bleef uit. Pas in de slotminuten van de eerste helft kon KV Mechelen even op de helft van Club parkeren, maar Mignolet hoefde niet in actie te komen.

  VAR neemt alle tijd om wereldgoal van Dennis goed te keuren

  Club op halve kracht naar duidelijke zege

  Wie na de pauze een reactie verwachtte van KV Mechelen, was eraan voor de moeite. Een ongeïnspireerd schotje van Vanlerberghe en een vrije trap van Hairemans in het muurtje, daarmee moesten de meegereisde KVM-fans het doen.

   

  Op het uur bracht Mignolet zichzelf en zijn ploeg bijna nog in de problemen door te gaan dribbelen in de eigen zestien, maar De Camargo kon niet profiteren.

   

  Zo kabbelde de partij verder richting het laatste fluitsignaal. Club Brugge schakelde over op spaarmodus en hield het bij controlevoetbal, maar zelfs tegen een Club op halve kracht slaagde KV Mechelen er niet in om een vuist te maken.

   

  Tien minuten voor tijd werd het ingedommelde thuispubliek toch nog eens wakker geschud. Mats Rits, ex-KV Mechelen, zette met een keurige plaatsbal de 3-0-eindstand op het bord. Opdracht volbracht voor Club, dat autoritair aan de leiding blijft.

  Dennis met de panna, De Camargo doet het 10 seconden later 2 keer

  Philippe Clement (Club Brugge): "Chapeau voor de manier waarop mijn spelers aan de wedstrijd begonnen zijn. We hadden niet veel tijd na de match tegen Real, maar de serieux zit nu in de groep, en dat voel je. Voor mij is het moeilijkste op dit moment om de juiste spelers te selecteren, want iedereen die meetraint, haalt het niveau om een wedstrijd te kunnen starten. Dat zijn moeilijke knopen, maar ik heb ze liever zo. Dennis scoorde een heel mooie goal, maar ik ben vooral blij dat hij collectief is blijven spelen. Dat was in het verleden soms een probleem."

   

  Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Ik ben ontgoocheld dat we niet meer konden brengen. Uiteindelijk hebben we niets gecreëerd vandaag, en dat is te weinig. Club was gewoon de betere, de hele wedstrijd. We hebben wel af en toe geprobeerd om er voetballend uit te komen, maar die twee doelpunten hebben ons natuurlijk de benen afgesneden. Er is zeker sprake van een vormdip bij ons. Vandaag hebben er een paar andere jongens gespeeld bij ons, maar zij hebben hun stempel ook niet kunnen drukken. We zullen zien in hoeverre zij het oppikken."

  Rits: "We waren direct scherp in de eerste helft"

  Van Damme: "We kwamen niet tot doelkansen"

  Dennis: "Je plant het niet om zo te scoren"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Het zit erop! Club Brugge boekt zonder diep te gaan een duidelijke 3-0-overwinning tegen een mak KV Mechelen.
  3. tweede helft, minuut 90. 2 minuten extra. Er worden 2 minuten bijgeteld, maar van ons mag ref Verboomen ook nu al affluiten.
  4. tweede helft, minuut 85. Kopbal Togui. Nu de wedstrijd gespeeld is, krijgt KVM toch wat kansjes voor elkaar. Kaya kapt zich vrij op rechts en bedient Togui, die niet zo gek ver over kopt.
  5. tweede helft, minuut 85. Gaat KV Mechelen toch nog op zoek naar een eerredder? Invaller Tainmont wordt aardig vrijgespeeld, maar hij knalt tegen een verdediger aan.
  6. tweede helft, minuut 83. KV Mechelen heeft er werkelijk niets van gebakken vandaag. Van Damme onderstreept dat nog eens met een belabberd schot dat meters naast vliegt.
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Rob Schoofs erin, Jordi Vanlerberghe eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Loïs Openda erin, Thibault Vlietinck eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Simon Deli eruit
  10. tweede helft, minuut 80.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Mats Rits van Club Brugge. 3, 0.
  12. tweede helft, minuut 79. Rits maakt er dan toch 3-0 van. Club Brugge neemt tien minuten voor het einde alle twijfels weg. Mats Rits plaatst de bal van buiten de zestien meter netjes in de linkerhoek en ontneemt zijn ex-club zo de laatste sprankel hoop op puntengewin.
  13. Gele kaart voor Thibaut Peyre van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 78
  14. tweede helft, minuut 75. Vormer uit buitenspel. Toch nog eens wat opwinding als Thoelen een schot van Vormer uit zijn doel ranselt, maar de aanvoerder van Club liep duidelijk buitenspel.
  15. tweede helft, minuut 74. Het had toch wat meer mogen zijn na de rust, om de supporters wat te verwennen. Bert Sterckx op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 71.
  17. tweede helft, minuut 71. Vluchtschot van Vanaken. Vormer en Vanaken proberen nog eens voor wat opwinding te zorgen. De Nederlander levert de assist, het vluchtschot van Vanaken vliegt hoog over.
  18. tweede helft, minuut 68. Club in spaarmodus. Club Brugge lijkt niet van plan om nog veel energie te verspillen aan deze wedstrijd. Donderdag volgt alweer een belangrijke afspraak in de beker, tegen Anderlecht.