Cercle Brugge heeft niets in de pap te brokken bij Charleroi

  1. 30' - Verv. Calvin Dekuyper door Lyle Foster
  2. 29' - Geel - Thibo Somers
  3. 8' - Doelpunt - Massimo Bruno (1 - 0)
  1. 88' - Doelpunt - Mamadou Fall (3 - 0)
  2. 85' - Verv. David Henen door Gaëtan Hendrickx
  3. 76' - Verv. Kaveh Rezaei door Shamar Nicholson
  4. 72' - Verv. Massimo Bruno door Mamadou Fall
  5. 69' - Verv. Godfred Donsah door Kevin Hoggas
  6. 59' - Geel - Ryota Morioka
  7. 58' - Verv. Kylian Hazard door Alimami Gory
  8. 51' - Doelpunt - Ali Gholizadeh (2 - 0)

  In de degradatiestrijd heeft Cercle Brugge niets overgehouden aan zijn trip naar Charleroi. Cercle was een eenvoudig slachtoffer van Charleroi, dat zijn stek in de top 6 stevig vasthoudt. Eindstand: 3-0. "We hebben ondermaats gepresteerd, dit kan echt niet", reageerde Cercle-trainer Bernd Storck. 

  Charleroi - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de 2-0 van Gholizadeh komt Cercle plots dicht bij de 2-1. Maar de aansluitingstreffer van Peeters spat uiteen op de paal en de wedstrijd kantelt niet meer.
  • Man van de match: Het moet niet altijd Kevah Rezaei zijn die uitblinkt bij Charleroi. Die eer was vanavond weggelegd voor zijn landgenoot Ali Gholizadeh. Hij bracht schwung in de aanval van de thuisploeg en was beslissend met een assist en een doelpunt.
  • Opvallend: Terwijl Charleroi aan een straffe reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag zit, blijft Cercle de negatieve statistieken opstapelen. Ook vanavond zat een uitzege er niet in. Dat is voor Cercle al geleden van 6 april tegen Moeskroen.

  Bekijk de goals uit Charleroi-Cercle Brugge (3-0)

  Vroege tegengoal snijdt Cercle de adem af

  Goed begonnen is half gewonnen, dat weten ze bij Cercle natuurlijk ook. En toch ging het vanavond al vroeg fout op het veld van Charleroi. Na een snelle inworp van Rezaei tikte Gholizadeh de bal aan de achterlijn knap door de benen van Dekuyper en Bruno rondde de aanval koeltjes af.

   

  Een domper voor Cercle en kort na de 1-0 volgde bijna meteen een tweede zware tik. Gholizadeh liet nog maar eens zijn goede voeten zien en kwam bijzonder dicht bij de 2-0, maar de Tunesische doelman Hassen pakte bij zijn debuut voor Cercle uit met een knappe redding. Via zijn vingertoppen landde de bal op de paal.

   

  Bernd Storck probeerde het tij te keren met een vroege wissel, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk. Kort voor de rust kwamen de bezoekers wel nog eens piepen. Penneteau moest ingrijpen bij een gevaarlijke voorzet van Somers en stond in de nasleep ook pal op een schot van Peeters.

  VIDEO: Worstelen voor dummies met Busi en Panzo

  Gholizadeh en Fall zorgen voor ruime zege

  Net als in de eerste helft sloeg Charleroi ook in de tweede helft al vroeg toe. Na een knappe één-twee met Morioka maakte uitblinker Gholizadeh er knap 2-0 van. Cercle leek definitief uitgeteld, maar kwam al snel dicht bij de aansluitingstreffer. Een verre knal van Peeters strandde op de paal.

   

  Hoopgevend voor de bezoekers, maar dichter bij een goal kwamen ze nadien niet meer. Er zat te weinig venijn in de acties van Cercle, bij Charleroi dachten ze dan weer aan de kwartfinale in beker tegen Zulte Waregem.

   

  Zo kabbelde de wedstrijd voort, maar kort voor het einde viel er toch nog wat te beleven. Fall werd alleen voor Hassen gebracht, kapte de doelman simpel uit en legde de 3-0 in het lege doel. Charleroi blijft stevig in de top zes, rode lantaarn Cercle komt opnieuw geen stap vooruit.

  Storck: "Ik ben bijzonder ontgoocheld"

  • Karim Belhocine (trainer Charleroi): "We zijn aan een goede reeks bezig, op dit moment zetten we goede resultaten neer. Dat doet natuurlijk deugd en geeft vertrouwen. Maar het is belangrijk dat we samen blijven werken. Deze ploeg wil er ook echt voor gaan en stelt zich elke week opnieuw in vraag. Een 3-0-overwining is mooi, maar op bepaalde momenten hebben we de controle wel uit handen gegeven. Op het einde speelden we ook iets te veel naar voren en leden we te veel balverlies. Maar ik moet mijn spelers natuurlijk vooral feliciteren."
  • Bernd Storck (trainer Cercle Brugge): "Ik ben zeer ontgoocheld, ik kan deze prestatie niet begrijpen. Ik moet me verontschuldigen bij de supporters die deze verre reis gemaakt hebben. We hebben ondermaats gepresteerd, dit kan echt niet. We hadden een goede voorbereiding, iedereen kende zijn taken en dan geven we hen zomaar de kans om die eerste goal te maken. In de tweede helft maakten we weer een fout. Dat zijn beginnersfouten, op dit niveau kan dat niet. Na 48 minuten was de wedstrijd voorbij. Er kwam geen reactie en daar ben ik zeer ontgoocheld over. We moeten dit morgen met het team bespreken. Er is een moeilijke situatie in de ploeg. Er zullen veel veranderingen zijn volgend jaar en de spelers beseffen dat. Het is voor hen moeilijk om te presteren, omdat de toekomst onduidelijk is. We hebben veel huurspelers en veel spelers die nu niet spelen. Dat zorgt voor een slechte sfeer en daar moet ik een einde aan maken. Het is de eerste keer dat ik zo ontgoocheld ben over deze ploeg, hopelijk zien we volgende week een andere ploeg." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Een vroege goal van Bruno in de eerste helft, een vroege goal van Gholizadeh in de tweede helft en het toetje kort voor het einde van Fall. Meer had Charleroi niet nodig om een slap Cercle opzij te zetten. Charleroi is nu al 9 wedstrijden op rij ongeslagen.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Mamadou Fall van Charleroi. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 88. Ook Fall treft nog raak! Fall zet de kers op de taart voor Charleroi. Hij kapt de uitgekomen Hassen simpel uit en tikt de bal in het lege doel.
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Charleroi, Gaëtan Hendrickx erin, David Henen eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Laatste wissel bij Charleroi. Hendrickx krijgt nog wat speelminuten, voor Henen zit de wedstrijd erop.
  7. tweede helft, minuut 83. De wedstrijd sleept zich naar het einde. Bij Charleroi vinden ze het al lang welletjes. Cercle is dan weer niet bij machte om nog spanning in de wedstrijd te brengen.
  8. tweede helft, minuut 77. Cercle is nog niet in de buurt gekomen van een doelpunt. Eddy Botteldoorne op Radio 1.
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Charleroi, Shamar Nicholson erin, Kaveh Rezaei eruit
  10. tweede helft, minuut 75. Charleroi denkt aan bekerwedstrijd. De wedstrijd kabbelt voort. Bij Charleroi denken ze nu vooral aan de kwartfinale in de beker, nu dinsdag tegen Zulte Waregem. Ook Rezaei wordt daarom naar de kant gehaald, Nicholson is zijn vervanger.
  11. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Charleroi, Mamadou Fall erin, Massimo Bruno eruit
  12. tweede helft, minuut 71. Ook bij Charleroi wordt er nu gewisseld. Bruno wordt onder applaus naar de kant gehaald, Fall neemt zijn plaats in.
  13. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Hoggas erin, Godfred Donsah eruit
  14. tweede helft, minuut 69. Laatste wissel bij de bezoekers. Donsah wordt nar de kant gehaald voor Hoggas.
  15. tweede helft, minuut 65. Somers is weer klaar voor de strijd. Strijden is ook wat Cercle moet doen, maar de bezoekers slagen er maar niet in om doelrijpe kansen af te dwingen.
  16. tweede helft, minuut 65. De wedstrijd ligt even stil voor een behandeling bij Somers. Die kreeg de bal keihard in zijn onderbuik en blijft kermend van de pijn liggen.
  17. tweede helft, minuut 61. Cercle probeert er toch nog iets van te maken, maar er zit te weinig venijn in de acties van de bezoekers. Bij Charleroi hoeft het duidelijk niet meer.
  18. Gele kaart voor Ryota Morioka van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 59
  19. tweede helft, minuut 58. Vervanging bij Cercle Brugge, Alimami Gory erin, Kylian Hazard eruit
  20. tweede helft, minuut 57. Storck voert nog maar eens een wissel door. Voor Hazard zit de wedstrijd erop, Gory is zijn vervanger. Kan hij de wedstrijd nog doen kantelen?