• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Refaelov verlost Antwerp met geweldige vrijschop tegen Eupen

  1. 90+3' - Geel - Amara Baby
  2. 90+1' - Geel 2 - Jonathan Bolingi
  3. 90+1' - Geel - Jonathan Bolingi
  4. 89' - Geel - Nils Schouterden
  5. 88' - Verv. Didier Lamkel Ze door Ritchie De Laet
  6. 88' - Verv. Omid Ebrahimi door Flavio Ciampichetti
  7. 85' - Verv. Siebe Blondelle door Yuta Toyokawa
  8. 84' - Geel - Siebe Blondelle
  9. 80' - Doelpunt vrije trap - Lior Refaelov (1 - 0)
  10. 80' - Geel - Jordi Amat
  11. 72' - Verv. Jon Bautista door Carlos Embalo
  12. 67' - Verv. Ivo Rodrigues door Amara Baby
  13. 58' - Geel - Omid Ebrahimi
  14. 58' - Geel - Dieumerci Mbokani
  15. 56' - Verv. Sander Coopman door Kevin Mirallas

  Antwerp heeft een moeizame overwinning geboekt tegen Eupen. Een erg magere wedstrijd eindigde dankzij het penseel van Lior Refaelov op 1-0. De thuisploeg springt (voorlopig) naar de tweede plaats in het klassement.

  Antwerp - Eupen in een notendop

  • Sleutelmoment: Rond het uur voelt Bölöni dat zijn elftal een injectie nodig heeft en dus mag Kevin Mirallas invallen. Die doet lang niet alles juist en volgens het boekje, maar hij brengt wel vaart in het spel en ligt aan de basis van de 1-0.
  • Man van de Match: Olivier Verdon is de rots in de branding achterin bij Eupen. De Beer uit Benin won bijna al zijn duels en stopte Gouden Stier Mbokani in zijn binnenzak. Daar werd die laatste echt horendol van.
  • Opvallend: Veertien lange speeldagen moest Sinan Bolat wachten op zijn eerste clean sheet van het seizoen. De laatste weken draait het weer heel wat vlotter voor de Turk, die er nu plots drie op een rij telt.

  Verslag van Antwerp-Eupen (1-0)

  Saaie avond met één hoogtepunt

  De eerste helft was het niet waard om er veel tijd aan te verspillen. Daarom een paar trefwoorden: ongevaarlijke hoekschoppen, verdwaalde voorzetten, gekraakte schoten en verveelde toeschouwers. Antwerp was niet bij machte om de strakke Eupense organisatie te bemachtigen.

   

  De uitverkochte Bosuil kreeg gelukkig een tweede helft met iets meer vlees aan, maar haute cuisine was het allerminst. De eerste kans was er eentje voor Eupen. Bautista rukte ver op en kreeg ruimte door het gestrompel van Arslanagic, maar kraakte dan zijn schot. De Antwerpse fans werden ongeduldig en hier en daar klonk al gefluit.

   

  Bölöni keek naar zijn bank en bracht Mirallas tussen de lijnen. Meteen zat er meer vuur in de thuisploeg en moest De Wolf redding brengen op een schuin schot van Mirallas. Even later eindigde een snelle counter bij de invaller, maar van erg dichtbij stak hij de bal er nog onbegrijpelijk naast. Daarmee was de opflakkering plots afgelopen.

   

  De wedstrijd sleepte zich voort, tot Mirallas een vrije trap versierde op de rand van de rechthoek. Refaelov tekende met een heerlijke krul in de winkelhaak voor het enige moment van klasse en hield de drie punten in 't Stad. Bolingi, door Eupen gehuurd van Antwerp, werd nog uitgesloten in een voor de rest zoutloos slot.

  VIDEO: Geel voor Bolingi: applaus aan scheidsrechter Geldhof en een tweede gele kaart

  Eupen-doelman: "Niet voorbereid op de genialiteit van Refaelov"

  • Lior Refaelov (Antwerp): "Dit was niet onze beste match. Eupen maakte het ons moeilijk met hun lage blok. Het was een mooie vrijschop om deze match te beslissen. We trainen er veel op: zulke fases kunnen een match beslissen."
  • Ortwin De Wolf (Eupen): "Ik wist dat Refaelov zou trappen. Ik was voorbereid, maar niet op zijn genialiteit. We hadden de hele match onder controle en gaven weinig weg. Ik moest misschien één bal pakken. Dat we een lastige ploeg zijn om tegen te spelen? Dat is onze verdienste. We doen het met onze middelen. Voorlopig draait het goed uit, al had ik nu liever een extra puntje gehad."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Antwerp speelt een flauwe wedstrijd, maar wint dankzij een geweldige vrije trap van Refaelov wel met 1-0 van Eupen.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Amara Baby van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 91. Bolingi beleeft een triest bezoek aan zijn moederclub. Het is niet meteen duidelijk wat er is gebeurd, maar de Congolees wordt door Geldhof naar de kleedkamer gestuurd.
  5. Tweede gele kaart voor Jonathan Bolingi van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  6. Gele kaart voor Jonathan Bolingi van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Het is een bijzonder magere wedstrijd geweest. Bert Sterckx.
  8. Gele kaart voor Nils Schouterden van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 89. De Laet lost in de laatste minuten Lamkel Zé af. De twee Antwerpse culthelden krijgen een gul applaus.
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Ritchie De Laet erin, Didier Lamkel Ze eruit
  11. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Flavio Ciampichetti erin, Omid Ebrahimi eruit
  12. tweede helft, minuut 87. Eupen wekt niet de indruk dat het nog een gelijkmaker zal kunnen scoren. Het is integendeel Antwerp dat de bal heeft en in de richting van De Wolf voetbalt.
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAS Eupen, Yuta Toyokawa erin, Siebe Blondelle eruit
  14. Gele kaart voor Siebe Blondelle van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 84
  15. tweede helft, minuut 84. Blondelle worstelt Baby tegen het gras en krijgt geel voor de moeite.
  16. tweede helft, minuut 83. De fans van de thuisploeg kiezen ervoor om alles voor de goal van Refaelov te vergeten en zingen uit volle borst. Geef ze eens ongelijk.
  17. tweede helft, minuut 80.
  18. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 80 door Lior Refaelov van Antwerp. 1, 0.
  19. Gele kaart voor Jordi Amat van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 80